Stikstofclaim: Stikstofplan 'Een duurzaam evenwicht' verliest doel uit het oog

Reactie vsn SSC op het versnellingsakkoord stikstofreductie

Deel dit topic

Reacties

+1
Vdejong
Dit is wat de huidige eigenaar, van de boerderij die wij gekocht hebben in Canada, ons stuurde.

Thanks for your email and explanation of the current quota / production system in The Netherlands. It seems very confusing and as you said very restrictive. I find it very interesting that the Dutch government is willing to sacrifice domestic food production by closing farms in order to provide more space for housing. I have been to Holland a few times and I understand the density issues of the population, but domestic food supply is also important. In fact, our supply management system was designed to ensure the protection of domestic food production. The Americans could easily produce and supply all of the dairy requirements of Canada but food security should be a major priority. As dairy farmers in Canada, we are not viewed as a problem but rather as a provider of secure, local, high quality and readily available food. Many times I have tried to explain to Canadians that NS & Netherlands are very close to the same size in area but your population is 17 times bigger. As Canadians we take for granted the open space and abundance of nature available to us
Elvis
@Vdejong kan in Nederland de dezelfde situatie gecreëerd worden als in Canada. Moet alleen de productie 70% ingekrompen worden.
Vario512
Wat is de reden dat de huidige eigenaar zijn boerderij verkoopt? Gaat hij met pensioen?
+1
Vdejong
@Vario512 meer tijd aan zijn familie besteden. Hij is nu 56
casev
@Vdejong weet je al wanneer je vertrekt? Het bedrijf zie ik overigens nog steeds te koop op internet staan. Maar is volgens mij ook het enige wat er uberhaupt daar nog te koop staat, of heb ik het mis?
verwijderd
Vdejong
@Elvis ja en 16,5 miljoen mensen uit het land zetten.
Elvis
@Vdejong ik doelde op de marktsituatie
+9
John Spithoven
De deal van v d Tak , bedrijfsleven en enkele leden van de Groene 11 zorgt dat de depositie met 1.63 kg stikstof per ha daalt.

Van 1990 tot 2018 is de depositie gedaald van 44 naar 22 kg N per ha. En de Groene 11 vindt dat de staat van de natuur achter uit holt. Denken jullie dat Sjaak er voor gezorgd heeft dat over 9 jaar, 15 miljard verder en duizenden bedrijven geofferd de staat met 1.63 kg stikstof per ha daling de staat van de natuur stukken beter is?

Natuurlijk niet, dan is er nog steeds dezelfde agenda bij de Groene 11

En daar zijn dan ook nog geen garanties over af gesproken.

En de rol van het bedrijfsleven is de stikstof ruimte die ze in de Wsn te veel moeten inleveren, over de rug van de veehouderij terug halen.
Bartlehiemboer
@John Spithoven Ik lees u graag en voel de strijdlust. Toch overkomt mij elke keer het schaduwgevoel van, heeft het nog zin ??? Wat gaan we nog bereiken met al onze zaken boven tafel te krijgen? Een ieder in Den Haag, LTO, FC, of wie ook maar weten het ook wel. Wat valt er nog uit te halen??? Er is een richting in gezet. Het gaat niet goed komen daar zijn we het allen wel over eens. Maar moeten we het maar niet gewoon zo ver laten komen??? Laat de boeren stoppen of vertrekken wanneer het hier in Nederland niet meer te doen is. Dan zien we wel hoe de markt zich ontwikkeld. Mensen klagen nu al dat gezond voedsel te duur is. Dan maar schaarste en nog duurder. Maar om steeds weer ons te moeten verdedigen is toch geen levensinvulling???
Twentsch Land
Maar moeten we het maar niet zover laten komen !

Zonder tegengas is met een bijna lege beurs stoppen en/of vertrekken.
jg
@Bartlehiemboer Het zal toch moeten
+1
BertK
@Bartlehiemboer De kop laten hangen?

Als al die stikstof zo dodelijk voor de natuur was, we er dertig jaar over gedaan hebben om van 44 naar 22 kg te gaan, hoe kan het dan dat er nog zoveel van die plantjes zijn die niet tegen stikstof kunnen? We gaan er nog 10 jaar over doen om weer een paar kg te dalen met de depositie, redt dat dan nog wat?
+1
Marco de 1ste
@BertK Ik begin steeds te denken dat er een gebrek aan stikstof is als ik in het narratief van de natuur bewegingen mee ga. Want toen tientallen jaren terug het nog cresendo ging met natuur was de uitstoot agrarisch veel hoger. Maar het kan ook zijn dat intussen ammoniak is ingewisseld voor Nox dat de natuur dat niet trekt. Ook kan het zijn dat natuur organisaties hun beheerswerk niet goed doen.
Mijn stelling is dat echte natuur geen beheer nodig heeft itt parken die men natuur noemt hier in NL.
jammermaarhelaas
@John Spithoven

De reactie die ik verwacht vanuit de hoek van MOB:
Batenanalyse? De emissie die men met dit plan wil reduceren is bij lange na niet genoeg voor natuurherstel.

Het is nooit genoeg voor deze club.
BertK
@jammermaarhelaas Is die reactie er dan nog nier? Wel een beetje haast maken, anders is het te laat voor de natuur zoals Van der Tak al zei!
+1
Jan-T
Hoe kan het nou slecht gaan met de natuur.
Er wordt zoveel hectare weilanden tot natuur gemaakt.
waardoor gaat het dan slecht met de natuur.
dit kan alleen door selectief te shoppen in de natuur en zoeken naar onderdelen die wat minder zijn dan voorgaande jaren.
Ik heb ook wel eens mindere dagen dat het wat minder is.

Ik vind het allemaal heel erg gek dat de rapporten van allerlei clubjes komen en dat er niemand is bij de regering die de waarheid uit al die selectieve rapporten naar boven haalt.

Dit moet toch gewoon bewust onbekwaam gedrag zijn.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jan-T:
dat er niemand is bij de regering die de waarheid uit al die selectieve rapporten naar boven haalt.

De rapportenschrijvers schrijven die rapporten juist in opdracht van de regering. Het dient allemaal een hoger doel...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0