Column: Melkveehouder wordt dataslaaf

De handel in zuivel is letterlijk en figuurlijk alle grenzen over gegaan. De grenzen van de wereld verdwijnen, boekwerken vol regeltjes verschijnen. Zelfs een stukje kaas van de melkboer om de hoek moet voldoen aan de Europese hygiëneverordeningen.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Leuke schrijfstijl👍
Melkweb
Alleen kans als driekwart van zijn collega's weg is.

Dat de agribuisness ons uitmelkt op een slimme manier en ons afhankelijk maakt is overduidelijk. Dat klopt, maar ook dat is in vele gevallen een keuze geweest. Ontzorgen is een verdienmodel
Vdejong
Voor een enkeling is dit te doen, maar voor de meesten, die het water tot de lippen staat, is het pompen of verzuipen.
Slaaf van het grote geld was ook een goede titel geweest.
Melkweb
@Vdejong slaaf van het grote geld is voor velen een keuze geweest. Kijk vandaag maar eens rond, hele week mooi weer en vandaag opofferen door op de trekker te kruipen ipv die tijd te besteden aan je gezin of jezelf . Is een keuze maar lichaam en geest moet niet in dienst zijn van....
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Melkweb:
Kijk vandaag maar eens rond, hele week mooi weer en vandaag opofferen door op de trekker te kruipen ipv die tijd te besteden aan je gezin of jezelf

Gelukkig hebben loonwerkers ook zeeen van tijd en personeelsoverschot om alles in 2 dagen te organiseren. Kunt ook een dag investeren om 364dagen plezier van te hebben. Zijn vrij man, ga je een dagje niks doen op de woensdag en ergens heen, daar ben je zelf bij.
We moeten het met elkaar doen voor een goed resultaat, alleen offer ik voor het een meer op dan voor de ander, voor het een krijg je ook meer terug dan het ander.
Vdejong
@Noorderling
Quote:
364 dagen
je zult je werk nog sneller moeten, want je mist een dag.😂
Vdejong
Melkweb
@Noorderling goed excuus, daar begint de negatieve spiraal meestal mee.
+1
Noorderling
@Melkweb
Negatieve spiraal begint met sporen in het land en een boterzuurkuil, dat is de eersten al weer gelukt om een jaar met tegenzin te martellen in de stal en op het land.
Kansen moet je pakken, vertrouwen op 2weekse voorspelling is gewoon gokken. Als het vandaag kan moet je erbij zijn. Maar het is ook mooi dat er altijd iemand wil wachten, met die solidariteit is iemand anders weer blij dat je geen plekje bezet houdt 😉
Melkweb
@Noorderling dan zal ik al jaren dus in een negatieve spiraal moeten zitten.
Noorderling
@Melkweb
kan niet voor een ander invullen waar hij of zij blij van wordt.
Maar wat goed is, kan ook altijd beter.
Bennie Stevelink
Laat de schrijver van dit artikel een trekker of machine kopen zonder garantie. Als het de dag na aanschaf stuk gaat heb je gewoon pech.
Laat de schrijver bij ziekte iemand raadplegen die zegt dokter te zijn maar waarvan niet zeker is dat hij dat ook echt is. Neem een medicijn waarvan niet zeker is of het werkt voor de ziekte of dat het veilig is.

Bij alles wat de schrijver koopt of gebruikt wil hij zekerheid en veiligheid. Bij dat wat hij verkoopt mag dezelfde zekerheid niet gevraagd worden.
robotmelker
@Bennie Stevelink jaja... Maar heel dat pakket dat jij noemt is wel fors duurder geworden... Met alle zekerheden en schijnzekerheden der bij.... Melk is melk en blijft melk... Met een prijs uit misschien wel 1800.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0