'Stap eens als fietser in een tractor'

Eens iets anders

Deel dit topic

Reacties

Jean-PierreK
Frits1
Goede zaak!
+3
jan.1
Zit zelf ook elke week op de racefiets,met max 1 of 2 man.(en met mij heel veel collega,s)maar ook loonwerkers rijden op smalle wegen flink door,als racefietser zit je met je voeten vast op de pedalen....dus ook voor trekkerbestuurder is dat handig om te weten....je wil tenslotte niemand onder je wiel hebben.Grote groepen van meer dan 10 man/vrouw moeten ze eigenlijk verbieden,gewoon splitsen in meerdere groepen is wat veiliger op de weg.
+11
Zwaagdijk
@jan.1 asocialer volk als racefietsers is er niet. Die groepen,de weg is van hun. Voorrang altijd voor hun. Hekel aan die groepen.
+6
casev
@Zwaagdijk respect komt van 2 kanten. Ik zit zelf met veel plezier regelmatig op de (race)fiets, ook in groepen, maar als je af en toe ziet hoe enorm veel aggressie en frustratie er bij sommige automobilisten uit komt....... zie ook jouw reactie, met "ik haat...."
+15
cjw73
@casev das gewoon hun eigen schuld. Woon hier ook aan een landelijke weg van 6 meter breed en populair bij fietsers. Gewone fietsers is niks mee aan de hand. Maar dat andere volk komt van een andere planeet zodra ze op het zadel zitten. Doen net of ze de tour rijden ofzo. Waaiertjes en met 4 man naast elkaar is heel normaal. En het meest irritante vind ik dat schreeuwen onderling. Zit je rustig in de tuin kun je ze al vanaf een paar honderd meter horen aankomen.
+3
weurding
@cjw73 nou idd, hebben hier een ruilverkavelingsweg, komt bijna nooit wat langs maar deden we koeien oversteken met linten etc kwam er een opgeschoten puber aan op racefiets met pa in auto erachter moest onmiddelijk door en of ik wel wist "wie hij was" 🖕. Is nu 10 jaar geleden denk ik, kende hem niet maar konden mooi wachten tot koeien oversteek gemaakt hadden, pffff verwende kreng
+11
Fendt926Driver
Quote Reactie van @weurding:
komt bijna nooit wat langs maar deden we koeien oversteken met linten etc

Hier vooral op zondagmorgen met koeien overdoen.de groep wielrenners deed gewoon de linten los want zij moesten door.
En ik kon overal mijn koeien weer opvangen.
Later als klein jochie zondags bij het lint gestaan. Maar wat je dan aan vloeken en verwensingen hoorde dat zij even moesten afstappen...
Denk dat daar mijn respectloze gedrag naar wielrenners vandaan komt.
Waar mogelijk ga ik in ieder geval niet meewerken
+1
roscho
Quote Reactie van @weurding:
Is nu 10 jaar geleden denk ik,

Dan is hij misschien nu door de stress al wel overleden.
Kringloper
@cjw73
Handje kopspijkertjes doet wonderen!
+5
CaseCS130
@casev hekel is wat anders dan haat. Ik fietste zelf ook wel regelmatig recreatief op een racefiets. Maar op het moment dat je jou snelheid/tijd belangrijker vindt dan verkeersregels heb je niks op de openbare weg te zoeken. En helaas zijn er daar te veel van. Voeg daarbij nog wat groepsgedrag wat het regelmatig erger maakt.
In de kilometers die ik op de fiets heb gemaakt ben ik nog nooit asociaal bejegend door andere weg gebruikers gelukkig.
+1
arie.j
Quote Reactie van @casev:
@Zwaagdijk respect komt van 2 kanten. Ik zit zelf met veel plezier regelmatig op de (race)fiets, ook in groepen, maar als je af en toe ziet hoe enorm veel aggressie en frustratie er bij sommige automobilisten uit komt....... zie ook jouw reactie, met "ik haat....

Let er dan wel op dat een racefietser zich heel anders gedraagt dan een gewone fietser.
Ten eerste al de snelheid, verder de vrij grote groepen.
En vervolgens de vreselijke hekel die ze hebben om snelheid in te houden, of ergens gewoon gemoedelijk voor wachten.
Altijd dat gejaag dat is in zit, terwijl er niets zal gebeuren als ze ergens wat later komen.
Alleen is dan de gemiddelde snelheid wat minder.
Fietspaden zijn aangelegd en wegen ontworpen voor fietser die zich als toeristisch fietser gedragen , of voor de schooljeugd.
Race fietsers zijn echter een heel ander categorie, ze mogen echter ook op de weg.
Maar wat meer begrip tonen in hun gedrag zou lang niet altijd verkeerd zijn.
dorpsrandhoeve
@arie.j Je mag best hard fietsen, maar de weg is geen racebaan. Verkeer moet zich aan elkaar aanpassen, anders worden de situaties onveilig.
PIONIER
@dorpsrandhoeve als je er 80 mag dan mag een fietser dat toch ook??
Vdejong
@PIONIER nee, worden afgeregeld op 40 net als bromfietsen😂
de hoef
Quote Reactie van @arie.j:
, terwijl er niets zal gebeuren als ze ergens wat later komen.

ze moeten met gem 30 thuis komen, anders halen ze de kerkdienst niet op tijd
+7
IJsseldelta
Quote Reactie van @jan.1:
als racefietser zit je met je voeten vast op de pedalen...

Misschien dat je dan eens kunt nadenken of dat dan wel zo verstandig is. In plaats dat de trekkerchauffeur daar aan moet denken. Als je je voeten vastknoopt is dat toch jouw verantwoordelijkheid.
+2
SJB533
Quote Reactie van @jan.1:
als racefietser zit je met je voeten vast op de pedalen...

Als je vast zit, moet je je systeem opnieuw af (laten) stellen. En als dat niet hoeft: hak naar buiten, en je bent los. Heel weinig moeite en vreselijk veel veiligheid voor jou, maar zeker ook voor een ander!
jan.1
Quote Reactie van @SJB533:
Als je vast zit, moet je je systeem opnieuw af (laten) stellen. En als dat niet hoeft: hak naar buiten, en je bent los. Heel weinig moeite en vreselijk veel veiligheid voor jou, maar zeker ook voor een ander!

Uiteraard ,maar het gaat vooral bij niet verwachte situaties,waarbij je niet snel genoeg je hak draait.....Heb er nog al wat zien vallen,net voor een overweg of stoplicht...
+3
dorpsrandhoeve
Hier ook veel fietsers en wandelaars. Sommige wandelaars blijven midden op de weg wandelen. Mijn kinderen leren iets anders op school in elk geval. Wandelaar op de weg mag, maar mag het verkeer niet hinderen.

Maar ik moet ook zeggen dat er soms ook tractors heel hard langs fietsers rijden. Ik zeg 1 ding, je wilt geen fietser onder je tractor of machine.
+1
Zwaagdijk
@dorpsrandhoeve mee eens. Ik doel ook echt op de groepen he. Niet op een fietser of 4. Ik probeer altijd doorgaande wegen te pakken met de tractor. Anders heb je last van electrische fietsers. Maar die auto’s passeren je af en toe om bang van te worden.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Maar die auto’s passeren je af en toe om bang van te worden.

Klopt. Ik denk ook wel eens wat over inhalende auto's. Maar als je wat betreft veiligheid van je spul de zaak in orde hebt, moet je op een gegeven moment je daar ook niet verder druk om maken. En hopen dat ze geen ongelukken maken met onschuldige weggebruikers zoals fietsers en dergelijke.
Greetje
@dorpsrandhoeve Omdat dat voor de fietser waarschijnlijk slecht afloopt en je juridisch met de trekker altijd aan het kortste eind trekt
dorpsrandhoeve
@Greetje Ook dat.
arie.j
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
Hier ook veel fietsers en wandelaars. Sommige wandelaars blijven midden op de weg wandelen. Mijn kinderen leren iets anders op school in elk geval. Wandelaar op de weg mag, maar mag het verkeer niet hinderen.Maar ik moet ook zeggen dat er soms ook tractors heel hard langs fietsers rijden. Ik zeg 1 ding, je wilt geen fietser onder je tractor of machine

Zoals dat meestal is zit ook er ook hier twee kanten aan het verhaal.
Trekkers die soms zo ongeveer op tank gaan lijken wat grote betreft, met ook nog eriets aan en achter, daar moet gewoon op de weg de nodige voorzichtigheid mee in acht worden genomen.
Er is echt niet altijd een bui aan de horizon met pakkenpersen of dergelijke
+3
Vdejong
@arie.j boeren en loonwerkers worden gedwongen om meer werk per uur te verzetten wat leidt tot grotere machines. Alleen worden de wegen niet breder of zelfs smaller om het verkeer te remmen. Daarnaast krijgen de aow'ers steeds meer de overhand die hun vrije tijd met fietsen vullen, dan krijg je dit.
Vdejong
@Vdejong even afwachten wat ik nu over me heen krijg🙈
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Vdejong:
boeren en loonwerkers worden gedwongen om meer werk per uur te verzetten wat leidt tot grotere machines. Alleen worden de wegen niet breder of zelfs smaller om het verkeer te remmen. Daarnaast krijgen de aow'ers steeds meer de overhand die hun vrije tijd met fietsen vullen, dan krijg je dit.

Dat is gewoon precies het probleem. Neemt niet weg dat het altijd van 2 kanten moet komen. Of wat Arie zegt, het verhaal heeft vaak 2 kanten.
+2
deJong
@dorpsrandhoeve een weg heeft ook 2 kanten😁
+2
Vdejong
@deJong en sommige automobilisten weigeren om met hun wielen in de berm te rijden. Zie je vaak van tevoren al, dan ga ik ook niet aan de kant. Andere auto's gaan wel opzij en dan maak ik ook genoeg ruimte, soms kan een olifant er tussen.
+1
roscho
Quote Reactie van @Vdejong:
Zie je vaak van tevoren al, dan ga ik ook niet aan de kant.

Dan sta je dus neus tegen neus. Degene die tegen een stilstaand voertuig aan rijdt, is de schuldige. Maar als je een halve dag staat te wachten, krijg je het gras er niet af.
+1
Siete
@roscho
Krijg vaak het idee dat mensen zich in het algemeen al verslapen hebben. Zolang sta je er meestal niet hoor. 😁
+3
Vdejong
@roscho ik neem dan de helft van de weg in beslag , als de ander dat ook doet, kunnen we elkaar passeren.
+6
Fendt926Driver
Quote Reactie van @roscho:
Maar als je een halve dag staat te wachten, krijg je het gras er niet af.

Netjes de trekker op de handrem.
Broodtrommel op het stuur.
Thermoskan pakken en kopje koffie in doen.
En meestal zijn ze bij de 2e kop koffie al wel weg.
hoest
@Fendt926Driver je zegt het alsof het dagelijkse kost is voor je😅
Vdejong
@hoest als hij veel onderweg is, zou dat best zo kunnen zijn.
+6
Fendt926Driver
@hoest ze kennen me nu wel meest.
Een medeweg gebruiker die al netjes aan de kant gaat. Dan ga ik ook netjes opzij.
Als ik makkelijker kan uitzetten in de berm dan de mede weg gbruiker die mij tegemoet komt ben ik de eerste die de berm opzoekt.
Maar er zijn ook paaseieren met autos die stil gaan staan in de berm net tegenover een verkeersbord of boom aan mijn kant
+1
roscho
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
paaseieren

Helaas zijn er ook mensen die het nodige verkeersinzicht niet gegeven is. Een paar verkeerslesjes zouden dan niet verkeerd zijn, maar daar kun je niemand toe dwingen. Vaak zijn het niet eens kwade bedoelingen, het is alleen maar jammer.
+3
new holland koen
@Fendt926Driver Wat is dit herkenbaar zeg! Mensen die op zo'n onhandige plekken stil gaan staan dat ze beter gewoon door hadden kunnen rijden. Maar dat maak ik met andere tractoren ook wel eens mee hoor, niet alleen met auto's. Gisteren een paar hoekjes op afstand gemaaid, meerdere auto's gehad die denken nog net ff voor te kunnen door het sluisje waar ze geen voorrang hebben of fietsers die je wel voor laten gaan als je van rechts komt maar wel met een boos gezicht bijna tegen je achterwiel aan fietsen omdat je niet snel genoeg door rijdt over de drempel heen. Want even afstappen is geen optie...
Wat zijn er toch veel mensen op de weg die echt levensgevaarlijke fratsen uithalen.
+2
Siete
@Fendt926Driver
Heb ik idd serieus wel eens gedaan. 🤣🤣🤣 Op het moment dat ik mn thermoskan vast had kreeg ik ineens wel allle ruimte.
In dat geval was de lieve automobiliste net een breede oprit voorbij gereden waar we mekaar ruim hadden kunnen passeren. Toen stonden we echt op slot.
+3
maikwolsink
@Fendt926Driver zelf paar week terug ook geprobeerd.
Sta effe 1 minuut te wachten voor ik het perceel op kon met hakselen.
Net toen de hakselaar aan het oproeren was komt er een auto van de andere kant en gaat op 10 cm van mijn frontblok staan.
Wil niet aan de kant gaan.
Vervolgens mij helemaal uitschelden voor van alles en nog Wat.
Totdat een andere automobilist die er gelijk achter zat ook kwaad werd op die 1e auto.
Toen is hij aan de kant gegaan met de woorden van ik ga je baas en politie bellen.
Dat 1e heeft ie gedaan en dat 2e weet ik niet.
Volgens die man kon ik makkelijk door de voortuin van een ander heen rijden.
Alleen jammer dat die een opvallende auto had Dus ben er achter gekomen waar die woont. Dus daar maar effe netjes een paar keer aan de kant gegaan om anderen te laten passeren
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @maikwolsink:
Alleen jammer dat die een opvallende auto had Dus ben er achter gekomen waar die woont. Dus daar maar effe netjes een paar keer aan de kant gegaan om anderen te laten passeren

Dat is ook een correcte actie.
+1
maikwolsink
@Fendt926Driver nee eigelijk niet, maar ik laat mij niet uitschelden.
T930
@Vdejong zo is het ja kun je vaak snel genoeg zien of iemand aan de kant wil ,hier heb je op een aantal wegen vooral op de dijk vaak van stenen aan de zeikant van de weg daar wil je met je tractor of auto echt niet snel over heen want of je heb je velg dan krom bij de auto of je stuitert vol tegen het dak met je hoofd bij de tractor
dan zie je wel vaak dat mensen je geen ruimte laten en simpelweg niet aan de kant willen dan is de enige oplossing langzaam in het midden te gaan rijden waardoor iedereen langzamer rijd en dan elkaar rustig passeren via die bermklinkers
+1
dorpsrandhoeve
@arie.j Klopt Arie. Iedereen moet op de weg zijn verantwoordelijkheid nemen wat betreft veiligheid. Daar moet een bui niets mee te maken hebben eigenlijk.
+1
Greetje
Wel een mooie johnny trouwens;)
linders
@Greetje ja dat is zeker waar
+4
valmet6400power
Ik wielren zelf hobbymatig en andere fietspad gebruikers zijn het inderdaad niet gewend als je ze vriendelijk bedankt als ze aan de kant gaan. Ik hoef ook de Tour de France niet te winnen dus ik vind het niet erg om af en toe beetje te remmen als het daar veiliger van wordt.

Daarentegen wil ik nog 1 groep nomineren die nog asocialer zijn dan wielrenners, namelijk ouderen op een elektrische fiets. Die fietsen met z’n tweeën midden op het fietspad en gaan pas na 10x bellen aan de kant. En dan gaan ze vervolgens mopperen als je 5 meter achter ze nog belt. Ja hallo, jullie gaan niet aan de kant als ik al 9x gebeld heb.
Vdejong
@valmet6400power allemaal op de elektrische fiets, in colonne achter elkaar.
+3
fendt308-driver
@valmet6400power 😂😂 die elektrische fietsen gaan ook veel te hard naar het zin. Op weg naar de kroeg vind ik het fantastisch daar niet van. Maar als ik val heb ik een blauwe plek, die oudjes breken gelijk van alles.
+4
hooidonk
@fendt308-driver
Ja, weten ze wel hoe lullig het voelt als je op je ouwe trekker wordt ingehaald door zo'n chagerijnige oudere op een elektrieke fiets?
En dan vooral met zo'n blik van: ga eens aan de kant met die ouwe rottrekker van je.
+1
weurding
@hooidonk met kenteken mag je harder dan 25🙈😂
+3
linders
@weurding als je trekker maar 20 gaat 😂😂
+3
Kramer U800
@weurding Ja maar die Hatz gaat niet harder 😆😅 Kom maar even een keer mee rijden bij mij in de Kramer dan halen we al die elektrische fietsen in
+1
hooidonk
@Kramer U800
Klopt, de kentekens van de Hatzjes zijn aangevraagd op 28, om er eventueel ooit nog legaal snelgang in te kunnen bouwen.
Maar nu haalt die dat bij lange na niet.. 🙈
hooidonk
@weurding
Ja, maar dat weet die trekker niet.. 😅
+1
arie.j
Quote Reactie van @valmet6400power:
Daarentegen wil ik nog 1 groep nomineren die nog asocialer zijn dan wielrenners, namelijk ouderen op een elektrische fiets. Die fietsen met z’n tweeën midden op het fietspad en gaan pas na 10x bellen aan de kant. En dan gaan ze vervolgens mopperen als je 5 meter achter ze nog belt. Ja hallo, jullie gaan niet aan de kant als ik al 9x gebeld heb.

Behoor ook tot de 70plus, elektrische fiets wil ik niet eens.
Maar je hebt gewoon gelijk, door de elektrische fietsen blijft een categorie ouderen veel langer op de weg en rijden ze ook nog wel eens harder dan in overeenstemming met hun reactie vermogen.
Nou ja, als ieder dan weer weet waar de zwakke plekken van hem/haar liggen, en er naar wil handelen, dan zijn we alweer een heel eind.
+4
weurding
@arie.j elektrische fiets heeft toch meer voorkeur dan elektrische stoel😄
+2
George
Quote Reactie van @weurding:
elektrische fiets heeft toch meer voorkeur dan elektrische stoe

Jij behoort toch nog niet tot de ouderen. 😄
+2
hooidonk
@weurding
Het hangt er wel iets van af, wat voor elektrieke stoel. Je hebt ze waar je voetjes van omhoog gaan, maar ook waarmee je haren omhoog gaan staan.

Als het aan bepaalde politieke partij(en) ligt, ga je zo rechtstreeks van de elektrische fiets naar de elektrische stoel. Die hebben niks met ouderen en willen er graag van af.
ambu954
@valmet6400power Sinds wanneer hebben wilerenners een bel op de fiets 😄
+1
valmet6400power
@ambu954
Ja omdat ik schreeuwen asociaal vind 😂
ambu954
@valmet6400power dat is ook juist wat ik bedoel .De meeste wielrenners hebben geen bel en schreeuwen als gekken of geven je een klap
dorpsrandhoeve
@ambu954 Heeft er ooit 1 geprobeerd om mij te schoppen, maar die viel toen van zijn fiets. Ik liep toen op het fietspad netjes langs de kant. Ik denk niet dat hij dat nog eens doet bij iemand.
+3
inspecteurfendt
Ik ben gedurende 6 jaar actief geweest als wielrenner op "hoog" niveau bij de jeugd. Ik zat soms meer dan 20 u per week op de fiets maar ben nooit betrokken geraakt in een verkeersongeval, mede omdat ik zelf ben opgegroeid met trekkers en weet dat je op sommige momenten een paar ogen te kort komt. Nu ik zelf terug wat meer op de trekker zit erger ik mij soms dood aan wielertoeristen die het vertikken om even te stoppen of achter elkaar te gaan fietsen, hun gemiddelde op Strava moest maar eens dalen... Je hebt natuurlijk ook chauffeurs die onoverzichtelijke bochten veel te hard nemen en dan plots alles moeten dicht gooien.
+8
Vdejong
@inspecteurfendt kortom het land is te vol en er is te weinig verdraagzaamheid.
+1
ricardo
@Vdejong tijd om weg te gaan
Vdejong
@ricardo nog maar 8 weken, hoop ik.
arie.j
Quote Reactie van @Vdejong:
@ricardo nog maar 8 weken, hoop ik.

En ik denk dat je ook daarna nog wel op het prikkebord zal komen.
Is onderhand ook vol hoor.
+1
Vdejong
@arie.j wordt waarschijnlijk nog drukker op prikkebord met al die stoppende boeren, hebben tijd over.
jan.1
Quote Reactie van @Vdejong:
kortom het land is te vol en er is te weinig verdraagzaamheid.

Waar jij naar toe gaat is het tegenovergestelde,maar op de gravelweg kan je weer niet racefietsen..
Vdejong
@jan.1 dirt bike lijkt me beter.
jan.1
Quote Reactie van @Vdejong:
dirt bike lijkt me beter.

In de winter heb je meer aan een snowscooter:😀
Vdejong
@jan.1 het is er niet altijd winter, hoogstens van december tot april. Eerste snede wordt nu gemaaid, mais en tarwe zijn gezaaid.
jan.1
Quote Reactie van @Vdejong:
het is er niet altijd winter, hoogstens van december tot april. Eerste snede wordt nu gemaaid, mais en tarwe zijn gezaaid.

Dus die boer is nu voor jou aan het werk,blijft hij jou paar mnd begeleiden,of zoek je het zelf allemaal uit ?
Vdejong
@jan.1 overdracht is in september. De werknemer nemen we over (verplicht trouwens voor immigranten vanuit canadeese wetgeving) en de huidige eigenaar werkt eerst ook nog mee.
John k
@Vdejong wat voor provincie en buurt ga je naartoe?
Vdejong
@John k nova scotia, annapolis valley
John k
@Vdejong das nog een heel eindje bij mij vandaan 😃. Wel goedkoper daar dan hier .
+1
Vdejong
@John k waar is hier?
John k
@Vdejong Springfield, Ontario. 10 km south from the 401 by Ingersoll.

Hebben jullie daar een boerderij gekocht?
+1
linders
Zullen ze het dan eindelijk gaan begrijpen die wielrenners??
+9
Siete
Interessant topic 😁
Probeer zelf als medewerker bij een Loonbedrijf wel altijd zo veel mogelijk rekening te houden met andere weg gebruikers. Dat betekend niet dat ik voor iedereen aan de kant schiet. Het is een beetje geven en nemen, net als met heel veel dingen. Meestal kun je aan de manieren/ lichaamstaal/ gedrag op de weg wel een beetje zien wat je kunt verwachten vd fietser/ automobilist of wat dan ook. Daar pas ik mijn fatsoen dan ook maar op aan. 😁
Kinderen en ouderen ben ik altijd heel voorzichtig mee, en ga ik langzaam rijden.
Vrachtwagens krijgen van mij ook alle ruimte. Zij kunnen niet in de berm.
Paarden (ook al heb ik er helemaal niks mee) kun je ook maar voorzichtig mee zijn. Die krengen schrikken soms al van een kikker in de berm 🥴
Wielrenners die aan hun pedalen vast geklikt zitten... Ze kunnen zich zelf ook los maken als ze op de openbare weg verkeer tegen komen. Zij mogen anderen ook niet in een gevaarlijke positie brengen, net zo min als ik dan mag. Ik mag ook geen wheelie trekken met mn off the road op de openbare weg.
Verder hoop ik dat anderen net zoveel rekening met mij houden dan ik met hun. Dat gaat eigenlijk altijd best goed hoor.
salut
Sinds wanneer stap je in een trekker?
Wij stappen op altijd op de trekker, op de fiets en in de auto.
varken
@salut stappen naar cafe
+2
weurding
@salut je gaat geloof ik net zo goed in een trekker als in een auto, het is immers een gesloten cabine / ruimte, je stapt op de trekker als er geen hut op zit
salut
@weurding Mee eens maar welke boer zegt dat? Of heb ik iets gemist in het taalgebruik?
+1
weurding
@salut ik hoor het wel eens, ga maar even in de trekker zitten
Vdejong
@weurding om af te koelen, met de airco aan?
weurding
@Vdejong of opwarmen, met de kachel aan😋
roscho
@Vdejong "Het regent, ik ga in de trekker zitten".
en
"Het begon vreselijk te regenen en ik ben zuurkoolnat geworden want ik zat op de trekker".
+3
weurding
@roscho 😄 vroeg net nog aan mijn wederhelft, ging ik er vroeger op of er in😅👌🙈
roscho
Quote Reactie van @weurding:
op of er in

Ach, als het regent, heb je toch niks anders te doen. In ieder geval geen grasmaaien... 😉
+4
jent
@weurding zoiets 🤣
Quote:
als er geen hut op zit

(klik om te vergroten)

+1
kaas
Fietsers op de weg denken ook dat de halve wereld voor hun is laat ze zelf eerst maar eens hun doppen open doen ,hier fietsen ze gewoon op de 80 km weg er ligt een fietspad naast maar daar willen die aso,s niet fietsen
Valtra man
@kaas het probleem met wielrennen int algemeen is dat wanneer je het iets of wat sportief begint te doen, je gewoon op die openbare weg moet. En die is daar niet op voorzien...
+3
weurding
@Valtra man is met autorijden net zo, wil je een beetje sportief doen... zijn de wegen daar niet voor geschikt, daarom zijn er banen als zandvoort of TT, of je gaat naar de autobahn, in andere gevallen anders riskeer je gewoon een boete😅
Valtra man
@weurding precies! Ik vernam dat Nederland in veel steden reeds zo’n fietstrack hebben. Parcours van 3 km, kan elke Tom Dumoulin in spe veilig gaan op trainen. In Belgie sluiten sommige gemeenten bepaalde wegen ‘s avonds, enkel toegelaten voor wielrenners.
+7
Valtra man
- Vrachtwagens haten automobilisten omdat ze altijd nog even snel moeten inhalen vlak voor de bocht
- Automobilisten haten trekkers omdat die altijd tijdens de ochtendspits de weg opgaan, iedereen ophouden en de baan vuilmaken.
- Trekkers haten fietsers omdat die net te traag of in de weg rijden of gevaarlijk kort achterop rijden ‘uit de wind’
- Fietsers haten wandelaars, altijd naast mekaar opt jaagpad en altijd bel je of té laat, of té kort bij.
- Wandelaars hebben een hekel aan al die andere weggebruikers! Die rijden altijd zo rakelings dichtbij.

Zet om het even wie in de ander zijn plaats en je reageert 9 op de 10 keer exact hetzelfde met even min begrip voor de rest. Waarom? Omdat we mekaars wereld niet meer kennen, en dus niet begrijpen waarom we de dingen doen die we doen. En dus veralgemenen en kruipen we in ons eigen hoekje.

Oja, bovenstaande lijst is niet limitatief en er zijn vast nog wel een paar categorien die ertussen passen.
+2
Melkweb
Zowel fietsers als trekkerbestuurders moeten beiden de boetekleed aantrekken. Ik wordt als trekkerbestuurders niet blij van de fossielen die hun fiets niet in de macht hebben. Maar ik sta ook doodsangsten uit bij zo'n jonge knaap als ik op de fiets een een trekker tegenkom die met 40 km per uur het fatsoen niet heeft om ook maar 1 cm zijn poot van het gaspedaal af te halen. Oftewel: een kleine groep verpest het WEER voor de rest
+2
Fendt926Driver
@Melkweb klopt ook wel dat de meesten gewoon (hard) doorrijden.
Maar laatst een discussie gehad met een fietser die vond dat ik maar even stil moest gaan staan voor een fietser.
Heb hem gezegd dat ik aan het werk was en hij voor de ontspanning fietste en dat hij dan maar even af moest stappen.
Bij percelen op afstand waar je een uur over 1 vracht rijdt zit ik er niet op te wachten om er 2 uur over te doen.
+1
Melkweb
@Fendt926Driver de landbouw en natuurfietswegen zijn tegenwoordig hetzelfde
+1
Valtra man
@Fendt926Driver ik trek jouw redenering even door en stel dat vrachtwagen- of taxi chauffeurs nooit meer hoeven te stoppen aan zebrapaden? En gaan we dus voortaan altijd aan de kant voor profrenners die aan het trainen zijn? Dat was als ik het goed lees net de vervelendste groep..
+2
Fendt926Driver
@Valtra man het is ook zeker niet dat ik fietsers aanrij of plagen wil. (Behalve wielrenners die plaag ik wel)
Maar ik ga niet bij elke fietser die ik tegenkom stilstaan of 3km achter een paar oudjes blijven rijden die maar 15kmh gaan.
+1
weurding
@Melkweb weet niet hoe oud je denkt te worden maar ze zullen tegen die tijd jou ook maar als fossiel bestempelen😏
Melkweb
@weurding iedereen die op elektrische fiets zit maar deze niet in de macht heeft. Let maar eens op, deze groep geeft ook geen richting aan, ze zijn al blij dat ze de fiets onder controle hebben
+2
Jean-PierreK
De grootste kans om verbetering hierin te krijgen is door bij mezelf te beginnen:
1) mijn eigen gedrag op tractor, fiets, te voet en in de auto aanpassen
2) mijn loonwerker duidelijk maken dat 2 minuten tijdwinst op de weg geen zin heeft als daarna 5 minuten gewacht moet worden op de hakselaar/ shovel.
3) het filmpje delen op social media. Op twitter staat het bij bv Bram Tankink, Facebook bij Goed Gezien. Op LinkedIn bij Limburg Cycling.
+2
Vdejong
@Jean-PierreK juist. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
+1
Pauls
Ik heb al gemerkt (ooit als deel van een wielrenners bende) dat bij het opzetten van de helm, het verstand thuis blijft... Deze groep wielerterroristen (maar ook andere weggebruikers) bekijk ik altijd, en pas mijn gedrag aan hun gedrag aan, als zij plaats laten, doe ik dat ook, als ze geen plaats dan ... kunnen ze af en toe toch hun stuur loslaten om een bepaald arm/vinger gebaar te doen, en dan hoop ik dat ze beseffen dat ze 'gedrag' volgende keer wel aanpassen. Ik heb spijtig genoeg geleerd dat een klein groepje het vaak verpest voor de rest, en ik zie vaak dezelfde personen passeren en weten ook hoe ik dan reageer. Ik probeer altijd héééél ver vooruit te kijken, maar vele kijken 10m voor hun uit en zijn verontwaardigd dat de trein soms langer en breder is dan de voorbanden van de trekker...
arie.j
Quote Reactie van @Pauls:
Ik heb al gemerkt (ooit als deel van een wielrenners bende) dat bij het opzetten van de helm, het verstand thuis blijft... Deze groep wielerterroristen (maar ook andere weggebruikers) bekijk ik altijd, en pas mijn gedrag aan hun gedrag aan, als zij plaats laten, doe ik dat ook, als ze geen plaats dan ... kunnen ze af en toe toch hun stuur loslaten om een bepaald arm/vinger gebaar te doen, en dan hoop ik dat ze beseffen dat ze 'gedrag' volgende keer wel aanpassen. Ik heb spijtig genoeg geleerd dat een klein groepje het vaak verpest voor de rest, en ik zie vaak dezelfde personen passeren en weten ook hoe ik dan reageer. Ik probeer altijd héééél ver vooruit te kijken, maar vele kijken 10m voor hun uit en zijn verontwaardigd dat de trein soms langer en breder is dan de voorbanden van de trekker...

Nou, nou, sommige trekkers lijken tegenwoordig meer op een tank van het leger dan op normaal wegverkeer. Hou daar ook eens rekening mee.
Overigens heb je de laatste jaren steeds meer autobezitters, ook op het platteland, die schijnen te kicken op grote en brede auto''s
Dat is op smalle plattelandswegen nou ook niet al te verkeersvriendelijk
T930
@arie.j de meeste mensen die zo een grote auto hebben kunnen daar ook wel mee om gaan. meestal zijn het de mensen die in de kleine auto's rijden (vaak zondag rijders of beginners) waar je voor uit moet kijken.
En als je op een smal weggetje rijd is het belangrijk gewoon ver vooruit te kijken en elkaar dan gewoon de ruimte te geven
+1
arie.j
Quote Reactie van @T930 :
@arie.j de meeste mensen die zo een grote auto hebben kunnen daar ook wel mee om gaan.

Denken ze... Ze zijn in feite gewoon te groot en breed voor wat smalle wegen met lintbebouwing
En het is irritant als fietser als ze nogal wat lang achter je blijven hangen, omdat ze er nog niet voorbij willen gaan.
maar we zoeken we natuurlijk excuus bij anderen die te snel rijden enz.
+3
Pauls
Quote Reactie van @arie.j:
Nou, nou, sommige trekkers lijken tegenwoordig meer op een tank van het leger dan op normaal wegverkeer. Hou daar ook eens rekening mee.

Mijn trekker is niet breder dan 225cm, dan denken ze al sneller dat is maar een kleintje, dus die kan er makkelijker langs, ze letten niet eens op het werktuig (3m) dat erachter hangt en waar er breedte borden aanhangen. Bij ons in de gemeente hebben ze niet beter gevonden dan langs de smalle 3m betonstraten nog eens bomen te planten, en af en toe kan je met een auto ertussen staan zodat je met je treintje er langs kan, de trein past er gewoon niet tussen maar dat wil men dan niet zien, en zijn ze geïrriteerd dat je geen plaats laat, maar er is gewoon geen plaats. Sommige zien het wel tijdig, maar deze mensen hebben allemaal iets met de landbouw te maken...
+5
roscho
We ergeren ons allemaal aan elkaar. Maar uiteindelijk ergeren we ons aan een beperkte groep onbeschofte aso's die onder alle groepen weggebruikers voorkomen. Vervolgens generaliseren we dat naar al die weggebruikers van die groep: wielrenners jakkeren maar raak, trekkerbestuurders scheuren en hun voertuigen zijn te groot en gevaarlijk, personenauto's halen onverantwoord in, (misschien wel slechthorende) e-bikers rijden te snel en ze horen je niet als je belt of toetert, .... .
Daarnaast vinden we allemaal van onszelf dat we het goed doen. Als we nu eens allemaal wat socialer worden, rekening houden met de ander en met zijn beperkingen, dan zou het een stuk prettiger worden op de weg.
FolkertMF
Grote ongelukken die race fietsers denken alleen aan hen zelf
+1
adrian
Nou nou. Wat worden wielrenners hier weer lekker in een hokje geplaatst. Ik wielren zelf ook en rij natuurlijk ook tractor en met de auto. En aan sommige wielrenners kan ik me ook ergeren. Maar zeker ook aan automobilisten of trekkercoureurs. Gelukkig gedraagt 90 % zich netjes. Maar zoals altijd verkloten die paar asocialen het voor de rest. Niet terecht om dus om deze in een hokje te plaatsen. Dat willen wij boeren zelf ook niet.
Ter overweging: Paar maanden geleden verongelukte hier een wielrenner recht voor onze deur. Omdat hij reed als een idioot? Nee, omdat hij een auto tegenkwam, waarvan de chauffeur dacht dat meerdere regels niet voor hem golden... Zijn alle automobilisten dan idioot?
+3
goeiedag eem
@adrian klopt je kan zoniet over een kam scheren, je hebt veel boeren/loonwerkers die netjes rijden en zich aanpassen, maar ook een kleine groep van "ikke met mien dikke trekker ben de baas en ie gaat maar veur mij an de kant" zijn nog grotere aso's, als je met zulke grote combinaties rijd moet je je aanpassen aan het verkeer en de wegen waarop je rijd niet het verkeer aan jou, dat is net zo'n grote ergernis, maar zulke heb je overal bij zitten bij ieder type bestuurder.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
117
DEELNEMERS
45
WEERGAVES
5.576