€˜Geen uittocht bedrijven door klimaatuitspraak Shell’

AMSTERDAM (ANP) - De uitspraak in de milieurechtszaak tegen Shell zal er niet direct voor zorgen dat buitenlandse bedrijven Nederland verlaten. "Maar als je nu overweegt om je in Nederland te vestigen, neem je dit wel mee", denkt Kars de Graaf. De hoogleraar bestuursrecht en duurzaamheid aan de Rijksuniversiteit Groningen voorziet ook de mogelijkheid dat bedrijven vaker voor de rechter gedaagd zullen worden.
 Twee miljard euro subsidie voor de raffinaderijen van Shell en ExxonMobil: ‘We moeten elkaar helpen’ (ad.nl)

Het ombouwen van de Nederlandse industrie om de klimaatdoelstellingen te halen, is de grootste operatie sinds de Deltawerken na de watersnoodramp van 1953. Dat zegt de nieuwe voorman van de ondernemers in de Rotterdamse haven Victor van der Chijs. Hij heeft te maken met één belangrijk verschil: over de miljardenopgave in de haven is veel meer discussie.

 â€˜Geen uittocht bedrijven door klimaatuitspraak Shell’ (nieuws.nl)

AMSTERDAM (ANP) - De uitspraak in de milieurechtszaak tegen Shell zal er niet direct voor zorgen dat buitenlandse bedrijven Nederland verlaten. "Maar als je nu overweegt om je in Nederland te vestigen, neem je dit wel mee", denkt Kars de Graaf. De hoogleraar bestuursrecht en duurzaamheid aan de Rijksuniversiteit Groningen voorziet ook de mogelijkheid dat bedrijven vaker voor de rechter gedaagd zullen worden. Het bericht ‘Geen uittocht bedrijven door klimaatuitspraak Shell’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden groningen , duurzaamheid , uitspraak , amsterdam en shell geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!