Nederlands stikstofplan oogst meer twijfels dan applaus

Zes Nederlandse organisaties uit de landbouw, industrie en natuurbescherming hebben samen een plan uitgedokterd om de uitstoot van stikstof terug te dringen. Uit landbouwhoek wordt met scepsis gereageerd. Zo ontbreekt een onderbouwing en zijn de doelstellingen onhaalbaar, klinkt het.

Deel dit topic

Reacties

BertK
We missen ook nog wat. Hoeveel vergunde emissie is er van ieder individueel bedrijf buiten de landbouw? Stikstof als NOx reist verder. Voor bedrijven zonder vergunning is dan wellicht 1994 referentie. Iemand daar zicht op?

Om voor iedereen de problematiek handelbaarder te maken had een drempelvrije voet van bijvoorbeeld 0,05 mol ook niet verkeerd geweest. Vooral de NOx clubs zouden daar blij mee mogen zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN