Ruim 90 procent van de boeren wijt afname weidevogels vooral aan toename van predatoren

Ruim 90 procent van de boeren wijt de enorme afname van weidevogels in de afgelopen decennia aan toename van predatoren. Dat blijkt uit een, mede door de provincie Fryslân ondersteund, onderzoek van adviesbureau Agrio en Geelen Consultancy onder 1095 boeren.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Zouden predatoren verdwijnen als aanbod vreten opdroogt? Dan gloort er nog wat hoop mits niet te laat ook in de landbouw😉
pa
Afname van weidevogels in de afgelopen decennia aan toename van predatoren

Die maaiers van 9 meter hebben er nauwelijks effect op
j h p
@pa Er valt weinig te maaien op de maisstoppel, hier minder roeken en kraaien en weer meer kieviten, 3 nesten gemerkt op 1 perceel bouwland, maar nog wel 2 leeg gevreten.
Albert Altena
Probleem is dat predatoren ook wat anders eten en de eieren en jonge spruiten als delicatesse erbij nemen..
Dus zal achteruitgang van predatoren niet veroorzaakt worden door gebrek aan die delicatessen.
Julius
Ik wist niet dat er maar zo weinig boeren verstand van weidevogels hebben.
Vdejong
Gisteren nog een item gezien over govers in Saskatchewan. Daar werd gezegd dat er steeds meer komen tot er te veel zijn en dan roeien ze zichzelf uit door het ontstaan van een ziekte. Zou dit ook gaan gelden voor predatoren?
Nu ik er zo over nadenk, is dit bij de mensheid al het geval.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's weidevogels en fryslân geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN