LTO-voorzitter Van der Tak: 'Stikstof constant, realtime meten'

LTO-voorzitter Sjaak van der Tak heeft woensdagavond tijdens een webinar meer verteld over het stikstofplan van zijn organisatie en Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, VNO-NCW, MKB-Nederland en Bouwend Nederland.

Deel dit topic

Reacties

+2
jg
Als je tegen een slecht plan bent omdat jezelf ernstig benadeeld wordt krijg je van Sjaak het predicaat ‘ niet solidair ‘ mee. Lekkere cultuur bij LTO.....
+1
jg
@jg Waarschijnlijk dezelfde solidariteit als in het fosfaatdossier......
+1
BertK
Real time meten was toch één van de onmogelijkheden?

Bovendien wat meet je dan? Concentratie. Zegt lang niet alles over emissie, transport en depositie. Ook wat onderweg reageert is niet in beeld.
Realisme
@BertK er word realtime gemeten als test bij enkele bedrijven en daarvan hoor ik van 1 dat het niet te hopen is dat dat beleid word want het zwabbert alle kanten uit zonder dat dan soms de oorzaak gevonden word.
+1
hans1980
@BertK stoppen we in een super computer die NH3 veel zwaarder inweegt dan NOx
+1
overstekend wild
BertK
@overstekend wild Ze meten concentraties, geen neerslag of transport.
Daats
Het was dinsdag, niet woensdag
matt
n vraag van een LTO-lid (via gespreksleider Hans van de Heuvel aan Van der Tak gesteld) of het niet beter is om dat eerst in orde te krijgen en te wachten met zulke strikte eisen opleggen via wetgeving. Van der Tak: „Het is al opgenomen in de wet, daardoor kunnen we niet wachten.

Het is al opgenomen,in de wet waar lto voor was.
En nu kunnen ze niet meer wachten 😞
kanniewaarzijn
@matt En ook: eerst zorgen dat het juridisch klopt en dan gaan meten om wat ze bedacht hebben te ondersteunen. De omgekeerde wereld.
+2
cs-agrar
Dat meten kan je beter doen voordat je rare dingen aangaat met anderen, dan weet je tenminste waar je over praat
+2
kaas
Om mandaat te hebben van de sector moet je minimaal 66 % van de boeren vertegenwoordigen en dat heeft volgens mij de lto lang niet dus geen mandaat van de sector

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0