Onderzoek toont aan: geen stikstofdepositie door veehouderij

Quote:
Wereldwijd is er onafhankelijk van elkaar een aantal studies uitgevoerd met de conclusie dat een groot deel van de ammoniakuitstoot direct in een hogere luchtlaag verdwijnt en er nauwelijks sprake kan zijn van droge ammoniakdepositie op natuurgebieden. Deze wetenschappelijke bewijslast zou als basis kunnen en wellicht moeten dienen voor het Nederlandse stikstofbeleid.

Waar is het gezonde verstand van de bestuurders en politici gebleven?

Is het CDA gekaapt door randstedelingen?

Het doel: onze grond voor weinig.

Bron

Groot deel ammoniak verdwijnt direct in hogere luchtlaag
vork.org

Deel dit topic

Vario512

Reacties

Detukkeroettwente
Zo LTO wakker worden .
hans1980
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘LTO๐Ÿคฎ๐Ÿคฎ๐Ÿคฎ
Zwarecross
Waarom kan het mesdagfonds nog steeds geen voorlopige uitslagen an metingen laten zien?
Waarom duurt het zo lang voordat er iets te zeggen valt?
Farma_boerke
@Zwarecross onderzoek duurt altijd lang, ze meten 3 jaar. Wel geluk dat er na een droog jaar een nat jaar kwam, alleen jammer van eventuele corona impact. Misschien onderzoek verlengen als dat financieel kan.
+2
pa
Het doel: onze grond voor weinig Op heden valt dat nog mee gelukkig.
Vario512
Quote Reactie van @pa:
Het doel: onze grond voor weinig Op heden valt dat nog mee gelukkig.

Dat het op het heden mee valt, klopt. Maar is dat met deze plannen over 15 jaar ook nog zo?

Wat heb je aan een stuk grond als je geen stikstofvergunning hebt om er een koe op te melken, en het is niet geschikt voor akkerbouw.

Helemaal niets, dus de waarde voor een boer is 0.
jan w
@pa
Als de gemeente Almere of Zeewolde grond verkoopt voor een data-centrum, 80 ha voor โ‚ฌ 500.000,= per ha.. dan gaat de grondprijs nog niet direct dalen.
+3
Kringloper
Al toon je aan dat de veehouderij 0,00 uitstoot, dan nog gaat de krimp door! Ze moeten de grond hebben, dat zit erachter en verder niks.
+1
somerled-delremos
Wat gebeurt er dan met die ammoniak (NH3) in de hogere luchtlagen? Valt het uiteen in N2 en 3xH2 die zich binden aan zuurstof tot 3xH2O, of gebeurt er iets anders mee?

En wat gebeurt er eigenlijk met NOx-verbindingen uit de zware industrie en uitlaatgassen van verkeer, is dat ook lichter dan lucht?
somerled-delremos
@somerled-delremos
Zelf even opgezocht.

Ammoniak (0,765 kg/m3) is lichter dan lucht (1,29 kg/m3). NO2 (2,06 kg/m3) is bijna twee keer zo zwaar als lucht. Tenzij met harde wind, kan dat niet opstijgen.

bron: nl.wikipedia.org/wiki/…
Noorderling
@somerled-delremos
Lost toch op in vocht/water?
+2
nitevd
@somerled-delremos En de s.m. van stikstofmonoxide (NO) is 1,25 kg/m3 dus dit mengt zich met lucht en kan ver wegdrijven alvorens neer te slaan. Jan Willem Erisman weet natuurlijk ook dat ammoniak grotendeels vervliegt (als het niet regent) en ook natuurorganisaties hebben leden die dergelijk simpele natuurkunde snappen. Waarom zij toch toestaan om ammoniak, wat vervliegt) uit te ruilen tegen NOx, wat relatief zwaar is en grotendeels (NO2) snel naar de grond zakt. Ook vanuit hoge schoorstenen en ja ook vanuit vliegtuigen op 900m tot 12km? Ik ben eigenlijk niet iemand die in complottheorieรซn gelooft maar dit stinkt van alle kanten want ze roepen elkaar wel erg hard na en niemand komt met enig bewijs of accepteert feiten welke hun beweringen weerleggen.
Spuit11
@nitevd Dat komt omdat het stiekem helemaal geen complottheorie is!
deblauwetijger.com/product/…
kanniewaarzijn
@laatste strijder Dat is toch het hogere doel?
+1
laatste strijder
@kanniewaarzijn Ja , helaas wel . Ons mooie boerenland .
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!