Herbestemming van zomerkoninkjes naar zonnepark


Mooi om reacties te lezen , niemand positief iedereen haat die dingen

Deel dit topic

Reacties

George
Zo ik heb ook wat zinvolle reacties gegeven. 😄
hans1980
+1
achterhoeker2
Ik vind dat een eigenaar van een perceel zelf mag weten wat hij er mee doet, dit alles binnen de wet en het bestemmingsplan,
Dat omwonenden er een mening over hebben is begrijpelijk, maar dat LTO er zich tegen aan bemoeit is zeer kwalijk.
+1
George
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Dat omwonenden er een mening over hebben is begrijpelijk, maar dat LTO er zich tegen aan bemoeit is zeer kwalijk.

Zo is dat , ze moeten de belangen van de boeren behartigen en zich inzetten dat boeren aan geen flauwekul regels hoeven te voldoen en een eerlijke prijs voor hun producten krijgen in plaats door van alles en iedereen uitgemolken te worden.
+1
BertK
Van glastuinbouw naar zonnepanelen, nou en? Kan je in ieder geval overheen kijken.
weurding
@BertK zul je ook moeten, beneden zie je alleen maar pfas en bedorven grond
George
@weurding
Pfas zal er nu ook al wel zitten en wat bederft er dan aan de grond? Bij veranderende inzichten is de grond makkelijk weer in productie te nemen over 20-30 jaar . Zal minder moeite kosten dan het ontginnen wat onze voorouders ooit hebben gedaan. Voedselproductie is nauwelijks renderend en boeren worden voor de gek gehouden middels allerlei eisen en prijzen van 30-40 jaar geleden. Als er dan dingen zijn die beter renderen dan het produceren van voedsel kan dat best hier en daar oplossing zijn.
+2
weurding
@George nee we worden het niet eens😄
BertK
Schijnt op SBS6 gemeld te zijn dat dankzij glassplinters van zonnepanelen verspreid door brand boeren rond afgefikte houthandel (eer)gisteren koeien niet mogen weiden of gras kuilen?
Noorderling
@BertK rtvnof.nl/extra-advies-voor-agrarische-bedrijven-i…

Flinke puinhoop, flink pak gras en het is lastig te vinden. Na het maaien druk je alles wat je niet oppakt met de banden de grond in. Er vanaf kom je nooit weer.
BertK
@Noorderling Voor gewoon plat glas hoef je niet bang te zijn voor het laatste restje. Hier wat ervaring met grond uit het Westland en een windhoos over het glastuinbouwbedrijf van de buren. Kleine stukjes liggen vrij snel plat op of in de grond, scherpe kantjes worden ronder.
Dit glas is dunner en waarschijnlijk kleiner van afmetingen. De huidige snede gras maaien en afvoeren zal wel voldoende zijn. Wat dan nog over is, raak je inderdaad nooit kwijt.
Voor blikachtige restanten zou ik wel bang zijn.

Wat ik me afvraag, is hoe schadelijk de metaaldeeltjes en andere rommel als asresten etc zijn.
Noorderling
@BertK ijzer vang je wel met een hakselaar of magneet. Glas en plastic niet, ook niet in de maag. Dan is scherp einde koe. In welke orde van tijd wordt schade en gevolgschade gedekt?
Je zit er maar mooi mee, iedereen wil het zo gauw en goedkoop mogelijk afsluiten en zelf kun je je tijd verdoen aan procederen.
+1
George
Quote Reactie van @BertK:
gemeld te zijn dat dankzij glassplinters van zonnepanelen verspreid door brand boeren rond afgefikte houthandel (eer)gisteren koeien niet mogen weiden of gras kuilen?

Hoe reëel schat je de kans dat een zonnepark op een veld in de fik vliegt?
BertK
@George Klein, maar er zijn ook elektrische componenten als inverter en trafo-station die voor brandmeldingen zorgen. Nemen die panelen mee? Weet ik niet. Waar is de onderkant van een paneel van gemaakt? Wat groeit er onder de panelen? Verdord gras, rietachtigen of onkruid in een droge zomer zal ooit ook wel voorkomen.
bio boer
@BertK dood gras is nog grootste gevaar denk ik hoe hou je dat bij onder die dingen daar zit nog wel wat kosten aan
+1
BertK
@bio boer Iets hoger monteren en schapen op het gras. Dubbelfunctie. Nog wat hoger monteren en je kunt gewoon koeien weiden.
weurding
@George bliksem?
George
@weurding
Nee ook dan geloof ik niet dat ze snel zullen branden. Op daken is weer een heel ander verhaal.
+2
Zwaagdijk
Misschien moeten boeren het voor de rechter gooien, een verbod eisen op zonnepanelen
George
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Misschien moeten boeren het voor de rechter gooien, een verbod eisen op zonnepanelen

Hoe groot acht je de kans dat de rechter boeren gelijk geven?
BertK
@George Gok je graag? 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0