D66 waakt voor half werk bij stikstofaanpak: 'Politiek moet dit gewoon fiksen'



Quote:
Een dreigende nieuwe rechtszaak om strenger stikstofbeleid af te dwingen en topambtenaren die ervoor waarschuwen dat de afgesproken stikstofreductie te weinig is om de natuur voldoende te beschermen: het stikstofdossier ligt weer prominent op tafel bij de politiek. "We moeten nu doen wat ecologisch noodzakelijk is", zegt D66-Kamerlid Tjeerd de Groot tegen NU.nl.

Deel dit topic

Reacties

+2
Dirk van Zetten
Inderdaad, gewoon fiksen, inmiddels zijn veel boeren er zat van, er zijn duizenden boeren die vrijwillig willen stoppen. Alle opkoopregelingen worden overtekend. De stopper levert zijn milieuvergunning in, de blijvers kunnen extensiveren. Als de overheid een beetje doorpakt kan het snel gaan, maar nu zit iedereen af te wachten. Maak 5 miljard vrij en maak opkoopregelingen voor kalvermesters, koeienboeren, varkens en kippenboeren
Twentsch Land
Als de overheid doorpakt kan het snel gaan ..... dan kost het veel geld ..... eerst de boeren helemaal murw maken is wat de overheid liever eerst doet....dan stoppen er vanzelf al een flink deel.
Dirk van Zetten
@Twentsch Land als ze snel willen lukt dat alleen met grootschalige vrijwillige opkoop.
BertK
@Dirk van Zetten Kom maar! Iik heb een prijs in gedachten.
Twentsch Land
Dat is zeker zo ...... grote zak met geld kan snel wat oplossen .... ook de beste weg als dan toch wat moet gebeuren in de agrarische sector.

@Dirk van Zetten
BertK
De Groot wil zich vooralsnog niet blindstaren op percentages. "We moeten doen wat nodig is om de achteruitgang van de natuur te voorkomen", zegt hij.

Wat stikstof betreft zou de landbouw er al kunnen zijn. Natuur blijft niet uit zichzelf onveranderd. Mens en CO2 zijn ook van invloed, stikstof uit de landbouw is op biologische wijze circulair!
+3
Kringloper
En nu doorpakken zou Flopke Hoekstra zeggen.
Er is een Links cabinet in de maak, dus maak de borst maar nat!
jan.1
Denk niet dat de Groot dit gaat redden,sector is drager van het platteland en bij halvering of meer moet er zoveel geld op toegelegd worden,dat er ergens (defensie ,zorg,veiligheid of elders )bezuinigt moet worden.
Tis natuurlijk van de gekke dat een havenbedrijf klaagt dat er orders misgelopen worden omdat er niet gebouwd mag worden vanwege de stikstof.
Dat betekend dat een bouwbedrijf zijn zaken niet op orde heeft,en niet de boel bij de boeren over de schutting moet gooien.
Dirk van Zetten
@jan.1 geld is het probleem niet als het om 5 of 10 miljard gaat, dat op de totale begroting is niks, bovendien komt de helft weer terug als belasting.
matt
Topambtenaren geven de voorzet,en de groot schopt nog even tegen het zere been.
Ecologisch noodzakelijk,zeverzak erger me nu al kapot,en dan heb ik het artikel nog niet gelezen.
Die vent is zo doorzichtig.
robbies
Opkoopregeling zal wel uitgebreid worden. En zoals gebruikelijk wordt deze weer oversteken worden. Genoeg collega's die wel willen stoppen. Maar zonder duidelijke doelen per sector kun je alle problemen wel op je nemen. Genoeg zal het nooit zijn
Dwers.
Het is gewoon Grootspraak 😉
puntertje
Tjeerdje overdrijft het dreigen van Johan nog maar eens omdat ze allebei de veehouderij weg willen hebben. En stiekempjes gniffelen ze om hun één-tweetje dat mogelijk is gemaakt door idiote wetgeving en gesteund wordt door wereldvreemde rechters die politiek bedrijven en die elke wettekst letterlijk menen te kunnen nemen als dat in hun streven past.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0