VVD en CDA staken samenwerking met FVD en JA21, nieuwe bestuurscrisis in Brabant

De bom barst in de Brabantse politiek. De VVD (en inmiddels ook het CDA) trekt de stekker uit de samenwerking met FVD en JA21, en zadelt de provincie op met een nieuwe bestuurscrisis. Voor de derde keer in dik twee jaar moet Brabant op zoek naar een nieuwe coalitie.

Deel dit topic

Reacties

+1
arie.j
Tja,Thierry Baudet....
Wat één narcistisch persoon al niet kan kapot maken.
Waarbij klakkeloze bewonderaars, die de werkelijkheid niet wilden zien ook schuldig zijn.
Twentsch Land
Hoe verder van het midden ... hoe groter de uitzondering !

Te zien bij alle kleine partijen in de kamer.

@arie.j
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Hoe verder van het midden ... hoe groter de uitzondering !Te zien bij alle kleine partijen in de kamer.

Grotere partijen kunnen ook ver van midden zitten hoor.
Neem de SDAP van voor de oorlog.
Terwijl Forum zonder Baudet ook bij de grotere partijen had behoort
+9
Hans van Bergen
@arie.j Jij snapt het kennelijk niet. Kaag verklaarde maanden geleden al dat FvD eerst uit GS Brabant geflikkert moes worden eer zijn toetrad tot een nieuw kabinet. Het CDA heeft al zoveel geslikt daar kan menig stoephoer een puntje aan zuigen. Nu ineens is de maat vol. Tja hoe dom denken zij dat wij eigenlijk zijn??
pa
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Tja hoe dom denken zij dat wij eigenlijk zijn??

Nog dommer????
arie.j
Quote Reactie van @pa:
Nog dommer????

Ha, ha, 😄
+7
slagakker
@pa Wees er maar blij mee. Ze hebben de deadline toch uit kunnen stellen die D66 en Grasshof van GL ingevoerd hadden. CDA zijn gewoon meelopers die maakt het al lang niks meer uit zolang ze maar op de pluche mogen zitten. Zo dadelijk krijgen we Spierings nog terug van D66. Als links weer aan de macht komtgaan de boeren in ieder geval naar de klote. Van CDA/VVD hoeven we helemaal niks te verwachten. Kortom slecht nieuws voor de landbouw.
BoerBart
@slagakker
Spierings kan Carola misschien opvolgen.
Dan wordt NL één groot Brabant.
sunny boy
@arie.j Wat is de waarheid in jouw beleving?
+1
robbies
Als BBB met een partij komt, hebben ze een groot potentieel in Brabant
Kars
@robbies in heel nederland denk ik.
arie.j
Quote Reactie van @robbies:
Als BBB met een partij komt, hebben ze een groot potentieel in Brabant

Bij groter worden komen de vragen als: Hebben partijleden en gekozenen een gelijke visie op de maatschappij? En hoe zou die maatschappij bestuurt moeten worden?
En dan niet technisch, want b.v. zelf geen echte mening hebben, maar wegkruipen achter referendums of iets dergelijks, dat is alleen maar uitstel van onenigheid binnen een nieuwe partij.
50 plus is ook het voorbeeld van zoiets, alleen maar verbonden door een plus 50tig leeftijd geeft een véél te smalle basis om meerjarig met succes politiek actief te kunnen zijn.
Een zetel of 4 vijf en dan een paar kabinetsperiodes verder, dat zou voor BBB al veel meer zicht hoeveel toekomst zo'n partij nu echt heeft.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dik , cda , brabant , vvd , politiek en stekker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0