18-41% stikstofreductie gevraagd van landbouw Noord-Holland

De provincie Noord-Holland heeft een stikstofstrategie vastgesteld. Na eerder Gedeputeerde Staten stemde ook Provinciale Staten maandag 17 mei in met de doelen die uitvoering van de strategie mogelijk maken. Voor de land- en tuinbouw betekent het dat men, per regio verschillend, tussen de 18 en 41% gevraagd wordt bij te dragen.

De afname van stikstof per sector zal tot stand moeten komen door maatregelen in het gebied zelf en provinciebrede maatregelen, zoals het maken van afspraken met de industrie of het bespreken met de landbouwsector waar in de provincie wat voor soort landbouw past.

Los van de afzonderlijke provincies neemt Nederland ook landelijk maatregelen. De snelheidsverlaging op snelwegen naar 100 kilometer per uur is er daar één van.

Bron: noord-holland.nl/Actueel/Archief/…
 18-41% stikstofreductie gevraagd van landbouw Noord-Holland (bpnieuws.nl)

De provincie Noord-Holland heeft een stikstofstrategie vastgesteld. Na eerder Gedeputeerde Staten stemde ook Provinciale Staten maandag 17 mei in met de doelen die uitvoering van de strategie mogelijk maken. Voor de land- en tuinbouw betekent het dat men, per regio verschillend, tussen de 18 en 41%…

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden landbouw en tuinbouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!