Boeren op Ameland zijn overlast grauwe gans beu: 'Ze vreten landerijen kaal en schijten alles onder'

De circa twintig Amelander veehouders zijn helemaal klaar met de uitdijende populatie grauwe ganzen. Op het plan om gaatjes te prikken in de eieren van de gans is nog geen reactie van de provincie gekomen.

Deel dit topic

Reacties

+1
Zwaagdijk
Zoals bijna iedere omgeving zijn er veel te veel. Tot er niets meer groeit. Maar iets er aan mogen doen kan je vergeten.
+1
Bartlehiemboer
@Zwaagdijk Er komt al wat verzet tegen de te veel ganzen vanuit het bedrijfsleven. Gemeente moest laatst een sportveld ontzien van Ganzenpoep. Er kon niet meer op gespeeld worden. Gaat ze straks teveel werk en geld kosten dan is de wet zomaar aangepast.
+2
puntertje
Het lijkt wel bio-industrie, zoveel ganzen op te weinig grond en veel te veel mest. Er zullen in de 2e kamer binnenkort wel stemmen opgaan om betreffende boeren een forse heffing op te leggen. Want zo werkt het in Nederland.
Vorige week hoorde ik een discussie op de radio over de wasbeer. Dat is een exoot, veroorzaakt overlast en verdringt inheemse soorten. De groene pipo die op de radio zijn mening verkondigde zei het volgende: De wasbeer was er nu eenmaal dus deal with it. Vallen waren wreed en bovendien zou bijvoorbeeld zijn poes(!) er ook in kunnen komen. Zelf zat hij te denken aan anti-conceptie maar overige partijen waren dom, conservatief, hadden oogkleppen en waren dol op installaties die die geinige diertjes in tweeën hakten. En dit type mensen is in staat bij de welwillende overheidsinstanties een hoop geld voor onderzoek los te peuteren zodat er jaren niks aan het probleem gedaan kan worden. En dan denken ze zelf ook echt nog dat ze de wereld aan het redden zijn. Ze voelen zich zo verbonden met de natuur maar hebben niet door op lichtjaren afstand staan.
BertK
Als er nu nog geprikt moet gaan worden, ben je dan al niet een beetje laat?

Overheid loopt graag achter de feiten aan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0