Snuffeldag op boerenerf

Aspirant-studenten van HAS Hogeschool konden vorige week via een proefstudeerdag kennismaken met de opleiding en de veehouderij. Tijdens de rondleiding op praktijkleerbedrijf Hoeve Boveneind in het Gelderse Herwijnen kregen de belangstellenden verschillende lesactiviteiten voorgeschoteld over bodem, grasland, sensortechnologie en koesignalen.

Bron

Snuffeldag op boerenerf
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Reacties

+1
George
Opkomst viel tegen omdat de agrarische jongeren waren aan het inkuilen thuis. 😂 😂
Ja zo kun je het ook uitleggen.
+3
weurding
@George vraag me af of veel van die studenten thuis wel een bedrijf hebben
+2
Noorderling
@weurding
Wees er maar zuinig op wie de sector nog in wil. Heb meer met mensen met een frisse blik dan iemand die zijn of haar opa's beleid nog verdedigd omdat diegene het niet los kan en wil laten.
Ben je ook verloren in de tijd dat je alles wilt en moet uitproberen binnen bepaalde randvoorwaarden, sommige potentiele opvolgers zijn ook niet meer dan een knecht, doodzonde.
+1
weurding
@Noorderling bedoel maar... vroeger op rmlts gingen meer neuzen dezelfde kant op maar haakten toch uiteindelijk veel af, en niet elke student heeft thuis een bedrijf wilde ik aangeven, de opleiding is vrij breed
+1
Vdejong
De meesten met een wasknijper op de neus????
Frits1
Van mijn tijd op de has Leeuwarden (20 jaar geleden) zijn er meer boer geworden dan van de klas genoten op de las/mas in de jaren daarvoor.
Vdejong
@Frits1 Zijn ze nu ook nog boer? Of hebben ze de pijp aan Maarten gegeven en werken ze nu als adviseur?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0