Cees Veerman - Buitenhof

"Postcode"- Cees heeft grote haast.....

Quote:
CDA-prominent en oud-landbouwminister Cees Veerman vindt dat de problemen in de landbouw snel en doeltreffend moeten worden aangepakt. Om de toekomst van de landbouw veilig te stellen moeten knelpunten als stikstof, klimaat en duurzame voedselproductie door het nieuwe kabinet snel worden opgepakt.

Deel dit topic Cees Veerman - Buitenhof (vpro.nl)

CDA-prominent en oud-landbouwminister Cees Veerman vindt dat de problemen in de landbouw snel en doeltreffend moeten worden aangepakt. Om de toekomst van de landbouw veilig te stellen moeten knelpunten als stikstof, klimaat en duurzame voedselproductie door het nieuwe kabinet snel worden opgepakt.

diezel

Laatste  |  

Reacties

+3
diezel
.... heeft al meteen een grote fan. 😞

+4
Twentsch Land
Hij heeft zijn eigen hemd wel op het droge !

Ken wel meer van dat soort .... hoe en wat boeit hun niks totdat eigen hachje is gered ..... de preek veranderd dan radicaal.....

@diezel
klant
@Twentsch Land wat een gelul zeg van die beste man, wil op zijn oude dag nog even iets zogenaamd goeds doen voor de wereld.
+7
diezel
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Ken wel meer van dat soort ....

Op zich toch wel bijzonder dat je 15 jaar geleden als MvL, zowat als laatste daad, allerlei rare N2000-gebieden (162 ?!?!) aanwijst en via tussenstappen bij o.a. NatuurMonumenten-PostCodeLoterij-Rabobank in 2021 naar voren geschoven wordt om ook nog "het klappie" uit te gaan delen. Maar gelukkig, het is er een van "ons". 😞
boerderij.nl/cda-verantwoordelijk-voor-alle-ellend…
+2
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Ken wel meer van dat soort ..

LTO , NZO , RFC , CDA , RABO overal zat dat soort geïnfiltreerd. De landbouw moet eraan.
+1
Jawis
@George nog steeds.....
+5
slagroomvla
@diezel 70% van de grond in de EU is niet gezond? Als je dit soort wartaal begint uit te slaan is het tijd voor je eigen kringloop Cees!
+3
labella
Nestbevuiler.
+3
George
@labella
Die hadden de overhand in de meeste belangenorganisaties.
Smerig onderkruipsel.
+1
Spuit11
Cees maakt er serieus werk van. Met zulke vrienden...
Die lui blijven ook maar door gaan, hebben ze haast?
interessantetijden.nl/2020/07/…
+5
nieuwoord
Het aller ergste vind ik nog dat de rekenregels rond stikstof niet in twijfel mogen worden getrokken want die zijn wetenschappelijk onderbouwd. Hij weet dondersgoed dat als het anders is hij met zijn goede doelenloterijclub een flater slaat.
+4
kanniewaarzijn
Ik heb altijd al een hekel aan die schijnheilige kerel gehad. Waar de geldstromen lopen, vind je Cees Veerman. Zal wel toeval zijn...😁
groeier
@kanniewaarzijn
Dacht dat zijn zonen geiten hebben in France. Met enkel wat simpele extensieve teelten (gras plus wat mais) heb je daar ook niet veel te verliezen, dan kan je hier idd wel gemakkelijk praten over van alles.
Weidezicht
@groeier geen akkerbouw meer in? De Hoekse Waard?
+1
kanniewaarzijn
@Weidezicht Jawel, zie de link van Noorderling 7 uur geleden.
van Ittersum
Toch vind ik dit de beste van de slechtste oplossing voor een nieuw te vormen kabinet e-pages.dk/lc/4618/… anders doen begint bij anders denken, uit je comfortzone komen
+2
Kars
@van Ittersum iets waar fvd al jaren over praat. Cees veerman wel. Je hebt 2 boeren eentje stopt andere heeft geen geld om die andere zijn grond te kopen. Kijk dan koopt de maatschappij de grond en kan die boeren tegen lage pacht die grond huren en zijn bedrijf verdunnen.
Cees ziet het al helemaal voor zich. Natuurmonumenten die over elk boerenbedrijf zeggenschap gaat hebben.
Het groene communisne.
+2
Detukkeroettwente
Ceesie , we hebben dezelfde melkprijs als 30 jaar geleden, DUUUUUUUUUUS we moeten meer liters leveren om hetzelfde te verdienen, raar he !!! Zorg jij ermaarvoor dat we 1.90/kg krijgen , gaan we minder leveren, verder de kop dicht houden.lulei
+1
Kars
@Detukkeroettwente nee je gaat niks meer krijgen zei cees. Je kunt wel goedkoop grond pachten als ze in bezit is van zijn natuurmonumenten. Nouja goedkoop is dure defenitie voor niet bemesten of mesthoop waardig voer ervanaf te halen.
+2
Detukkeroettwente
@Kars Cees is rijp voor een verzorgings tehuis .Opsluiten zulk volk sleutel weggooien. Maken ALLES kapot.
+2
ted9
@Detukkeroettwente Probleem is dat een hoop boeren wel willen veranderen maar dat we ons uit de markt prijzen en ons dus zelf de das om doen. Welke boer is er nu op tegen om te boeren zonder antibiotica en bestrijdingsmiddelen als dit mogelijk zou zijn. Probleem is de vrije handel die het mogelijk maakt dat producten met lagere standaarden hier in de supers liggen.
dorpsrandhoeve
Veerman is een typisch gevalletje:
Ok boomer.

thebestsocial.media/nl/…
+3
George
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
Veerman is een typisch gevalletje:Ok boomer.

Tis gewoon unne lul. Dat begrijpt iedereen.
Weidesleep
@dorpsrandhoeve Als je dat gelinkte artikeltje wat beter bestudeerd snap je ook wel dat die term hier niet helemaal gepast is. Vind van het plan wat je wilt maar het is niet extreem conservatief, stijf of ongepast binnen de huidige tijd.
+11
John Spithoven
google.com/url/…

Pride-,In the name of love van U2 uit de jaren 80.

Een nummer waar ik in mijn jonge jaren veel op mee "zong' ,zonder de inhoud te begrijpen . Nu ik 51 ben, begin ik de inhoud van deze song steeds meer te begrijpen. Een nummer geschreven als een ode aan Martin Luther King, maar met een veel dieper, enigzins religieuze, betekenis.
De elite, die het verhaal en de gevoelens van de achterban niet meer vertolken en inmiddels de sector met een kus verraden.
Elite, voormannen, bestuurders, benoemd en loyaal aan zij die hen op hun plek houden in de baantjescarrouel verraden met een kus de sector.

Maar onze trots kunnen zij niet afpakken!!!
J Andringa
@John Spithoven oei dat is wel een heftig stukje tekst dat je typt
+1
simpel
@John Spithoven spijker op zn kop
+1
Jannus
Quote Reactie van @John Spithoven:
Nu ik 51 ben, begin ik de inhoud van deze song steeds meer te begrijpen.

Ben ook een fan van U2,Album Josua Tree is een album met nummers die religieuze achtergronden hebben alleen zoals met veel zaken begrijp je het pas als je het ziet....

Soms is het lang zoeken...

hans1980
Altijd een hekel aan die man gehad , wel zelf de meeste EU premies opstrijken voor zijn Franse Akkerbouw tak
+2
Zwaagdijk
@hans1980 het al oude links lullen rechts vullen.
+1
Jaap40
@Zwaagdijk ja smeerlapperij
Dagelijkse praktijk
Kars
@hans1980 akkerbouw tak? Ik dacht dat hij daar paar honderd ha grond had waar hij beetje ging jagen maar wel GLB geld voor ving. Daar was hij meen ik jaren terug over in opspraak.
jan.1
Kunnen allemaal wel mopperen op die man maar hij zit wel dicht op de plek waar besluiten worden genomen,en dan ook nog heel ver weg van het boerenerf....Zit wel in een denktank met Keurentjes ...
Is er voldoende tegenmacht! of laten we ons overlopen...
+2
Jaap40
@jan.1 ...we laten ons overlopen .... of .... we zijn al overlopen.
George
@Jaap40
Dat laatste! HIG
+2
achterhoeker2
@jan.1 Geen van tweeën, het is de huidige trend probeer mee te bewegen en kijk hoe jij en je bedrijf er je voordeel mee kan doen.
Ik vind ook dat er teveel nadruk op het milieu ligt, maar zo is het beleid, en ik heb (financiële) verplichtingen dus ik anticipeer ipv protesteer.
+7
labella
@achterhoeker2 ik vrees dat je het nog niet door hebt maar je bent nu je eigen graf aan het graven.
+1
Vdejong
@achterhoeker2 Tijd van een bedreiging een kans te maken, is voorbij.
+2
achterhoeker2
@Vdejong Daar staat een ieder verschillend in , het is al decennia duidelijk welke kant het opgaat., dat wil niet zeggen dat ik het er mee eens ben maar het gaat wel gebeuren daar moet je wat mee , er tegen in gaan kost (in mijn geval) meer energie/geld dan mee drijven .
Als je door investeringen in het verleden teveel hebt ingezet op groei (waardoor je nu klem komt te zitten)is dat een verkeerde managementmaatregel geweest.
+8
weurding
@achterhoeker2 jij weet het altijd zo te draaien dat de schuld bij de ondernemer ligt en niet bij het beleid, zet die laskap toch eens af man
achterhoeker2
@weurding De ondernemer heeft veel (zeker op milieugebied te maken met overheidsbeleid dat volgen en op inspelen is zeker ook ondernemen daar heb je gelijk in.
achterhoeker2
@weurding Het is makkelijk roepen van af de zijlijn ,maar er is nog een volgende generatie en die help je niet met schreeuwen; dat milieu allemaal onzin en in den haag knettergek.
+4
weurding
@achterhoeker2 die volgende generatie heeft op diverse plekken eieren voor hun geld gekozen door "het beleid" , niet zozeer door geschreeuw vanaf de zijlijn
achterhoeker2
@weurding Dat de jeugd een andere afslag neemt is een keuze ,en dat is ook bewegen beter dan verstijven en vast houden aan het bekende.
Noorderling
@achterhoeker2 iedereen die beweegt is vroeg of laat de sjaak. Ook krimp kost je referenties. Voordat je het weet ben je ook aan de beurt.
+3
achterhoeker2
@Noorderling Het is idd soms een loterij wat referentiedata betreft, maar ondernemen is wat anders dan op het prikkebord schrijven hoe het allemaal volgens het boekje moet (lees hoe noorderling het doet)
Ondernemen is ook veranderen als de markt, samenleving en de politiek daar om vraagt.
Stug doorgaan met wat ooit was is geen oplossing, technisch top draaien is wat anders dan top ondernemen.
Noorderling
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Ondernemen is ook veranderen als de markt, samenleving en de politiek daar om vraagt.

Ze bestaan uit dezelfde mensen, maar zeggen en doen alle 3 wat anders. Succes er mee!
Waarin de overheid mij raakt kan ik niet compenseren met meebewegen.

Hoe kan ik meebewegen dat de overheid de mijnbouwschade oplost?
Hoe kan ik meebewegen dat ik niet eens mest mag produceren om te plaatsen op mijn eigen grond?
Hoe kan ik meebewegen dat de overheid geen NB vergunning af wou geven maar een melding voldeed omdat ik te ver van een N2000 gebied af zit en geen noemenswaardige depositie heb.

Je kunt het mij in de schoenen schuiven, maar denk dat jezelf, en misschien je voorgangers wel 6 gegooid hebben omdat ze een probleem waren en daarvoor een oplossing aangedragen is als NB, fosfaatrechten, melkveefosfaatreferenties en noem het maar op. Wie geen probleem heeft, heeft inmiddels het grootste probleem, iets om over na te denken 😉

En ander werkt er ook voor, pakt het andersom aan en is afgelopen jaren voor 5ton aan schade en inkomstenderving geraakt. Voor dat geld had ik behoorlijk mee kunnen bewegen en was flink belasting over betaald. Nu gelden er even andere wetten, die van de euro. Met gemiddelde resultaten houdt het op omdat de overheid stokken in de spaken werpt. Of kan ik bij jou ook een solidariteitsheffing aanvragen? Gaat tegen mijn principes in, maar een goed aanbod sla ik nooit af.
achterhoeker2
@Noorderling Pech is van alle tijden en overkomt iedereen, willekeurig hoe,waar en wanneer .
De vraag is hoe ga je er mee om.
+1
Slingeland
@achterhoeker2 Pech? Of keihard genaaid?
Het eerste moet je accepteren
Het tweede keihard afstraffen
Noorderling
asrrealestate.nl/landelijk-vastgoed/…
Beetje combinen en de zaak in erfpacht. Links lullen, rechts vullen, zit de laatste generatie al aan het roer of zal er voor de zaak nog toekomstperspectief zijn met inmiddels 100.000euro per ha voor goede grond? Mag Cees nog aan de bak willen zijn kleinkinderen boer worden.
+4
George
Ja dat zijn ze nu wat ik bedoel met dat volk dat de sector van binnen uit en bovenaf kapot maken. LTO , CDA , RFC , NZO etc. zat vol met dit soort baantjesjagers. En de leden van deze clubs hebben het laten gebeuren en nu is het te laat. De agrarische sector is al vergeven over en uit.
Vdejong
@George Ten dode opgeschreven, sterfhuis constructie.
+3
George
Quote Reactie van @Vdejong:
Ten dode opgeschreven, sterfhuis constructie.

Ik roep het al lang en werd vaak voor gek verklaard . Maar nu gaat het nog sneller dan snel met dat afbraakbeleid. HIG
+1
matt
@George ga eens snel de zodebemester maken jij.
George
@matt
V snaren zijn nog niet binnen. Morgen kan ik weer.
matt
@George v snaren? Oh van de veenhuis superpomp ikheb het er al op liggen
Regent er mooi in nu.
+1
George
@matt
Ja van de loonwerker he. Hadden ze nergens liggen. Morgen zijn ze er als het goed is. Dan zal het ook nog wel inregenen. En anders maar niet.
matt
@George hier zou ik nou eerst even moeten wachten,mazzel gehad dat we het op tijd weg hebben gekregen.
George
@matt Zoveel heeft het hier nog niet geregend. Kan morgen prima rijden nog. Of het moet komende nacht wel heel erg hard gaan regenen. Kunstmest ligt er wel op , kan al groeien. En ik mag niet klagen , ik heb een erg goede eerste snede gewonnen die geen druppel water heeft gehad.
Ouwe Gerrit
Die man heeft zijn hele leven met zijn poten in de subsidie pot zitten graaien. Echt een uitvreter.
weurding
@Ouwe Gerrit op zich.... we pakken allemaal wat we krijgen kunnen, er zijn weinig die b.v. de tsr niet willen
Jannus
Quote Reactie van @Ouwe Gerrit:
een uitvreter.

Is hij geen prof.??
arie.j
Zinvol verhaal van Cees Veerman. Of het precies zo moet is wat anders
Maar wanneer het doorgaat zoals nu, dan komt er op den duur een soort uitrookbeleid.
Dat boeren daar beter mee af zijn, dat kan ik me niet voorstellen.
+3
George
Quote Reactie van @arie.j:
den duur een soort uitrookbeleid.

Wist je nog niet dat er dat al lang is?
arie.j
Quote Reactie van @George:
Wist je nog niet dat er dat al lang is?

Waarom dan dat schelden op iemand die boeren fatsoenlijk wil laten uitkopen of verplaatsen?
Jan-T
Als je denkt dat je hebt gewonnen.
Dan blijkt plotseling dat je hebt verloren.

De veranderingen komen toch uit de hoek die niemand verwacht.
De aanhouder wint altijd.
Ook al zal je een keer links of naar rechts moeten bijsturen.

Gewoon door doen en de burger weer gaan her- opvoeden.
Vanuit Den haag zal er geen witte rook komen totdat de Nederlander opstaat die naast ons woont.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!