Boer begint niet zomaar iets anders; ‘we konden niets, we mochten niets’

GEMERT - Steeds meer boeren nemen het moeilijke besluit om te stoppen. Maar wat dan? De weg naar een nieuwe toekomst voor stallen en gronden ligt vaak bezaaid met obstakels. Zoals Paul en Corrie van den Broek uit Gemert aan den lijve hebben ondervonden.

Deel dit topic

Reacties

robbies
Ik snap de frustratie, maar ergens is het ook goed dat er wel regels zijn. Ik bedoel, als elke wijker straks van allerhande activiteiten op zijn voormalig agrarisch bedrijf kan ontplooien, dan kun je als "blijver" op termijn een serieus probleem aan je broek hebben hangen. Voor je het weet neemt iemand anders het boeltje van de wijker over en gaat jouw ontwikkelplannen frustreren.
cornelissen
@robbies Je gaat ergens ook geen woningen op een industrieterrein bouwen, dat is vragen om moeilijkheden.
mlkvhoudr
@robbies ik mag als pachter ook geen extra takken beginnen, ergens vind ik dat ook wel een prettige gedachte dat t gewoon stopt als de opbrengsten te laag worden en we niet met kunst en vliegwerk de toko draaiende moeten gaan houden
Boertjebastiaan
Ik kan me goed voorstellen dat dit frustreerd. Wat hier gemist is, is een creatieve invuller van nieuwe plannen. Een ambtenaar denkt rechtlijnig binnen de kaders van het bestemmingsplan en gaat daar niet creatief mee om.
Creatief moeten wij dus zijn met het omschrijven van de nieuwe functie.
Wij hebben dit ook meegemaakt in onze gemeente. Een B&B met keuken mag niet maar vakantie appartementen met keuken wel. Voor mij weinig verschil maar missie wel geslaagd. Deze mag je ook voor langere tijd verhuren aan de zelfde personen.
mlkvhoudr
@Boertjebastiaan dat is dan wel weer achterlijk zo kan alleen een ambtenaar denken inderdaad

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stallen , boer en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN