Britten willen ban op export levende dieren

Het Britse landbouwministerie Defra overweegt een verbod op de export van levende dieren die verkocht worden voor de slacht of om verder af te mesten.

Deel dit topic

Reacties

diekman
Kalverexport?
Koeien boertje
@diekman moet de jv3 lobby weer aan het werk, de kalveren moet wel goedkoop het mesthok in
Maar alles wat een kalf daar krijgt moet geïmporteerd worden, dus rendabel mesten is dr niet bij
+1
Melkweb
@Koeien boertje markt verschuift, jv3 past zich daar wel op aan, zijn ambitie stopt niet bij de landsgrens. Ander ding zijn de gevolgen ook voor ons en dat baart me wel zorgen. Nederland als exportland voor agrarische producten in hoeveelheid(niet in waarde) wordt langzamerhand via de achterdeur wel steeds meer onmogelijk gemaakt.
MTSTAMMINGA
@Melkweb De lammeren zijn ook weer duur geworden,iedereen had het tegen over gestelde verwacht toch @Melkweb Het leven zit nou eenmaal vol verrassingen 😃 😅
Weidezicht
@MTSTAMMINGA schapen blijven lekker aan de prijs inderdaad. Maar uiteondelijk zal er wel weer gaatje komen en komt het weer als vlees deze kant op.
MTSTAMMINGA
@Weidezicht Een gaatje en het vlees komt deze kant op Een probleem er bij en het wordt nog duurder !!
Die britten hebben rare ideeen als ik het zo lees @weide-boer
+1
Realisme
@MTSTAMMINGA deels heb dat ook met de vraag kant te maken. Marokkanen kunnen niet naar hun thuisland dus eten ze hier schaap tijdens de feestdagen.
Koeien boertje
@Melkweb maar je kunt hier makkelijker de kalveren groot maken dan voer en grondstoffen van het vaste land daar naartoe.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0