Zet de tractor maar weer in de schuur: 'Het wordt een weekend met buien'

Gisteren lekker aan het werk in de zon? Goed zo, want dat gaat je de komende dagen niet of nauwelijks meer lukken. "De lente staat weer even op pauze", zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar.

Deel dit topic

Reacties

Het moet maar
Hier is ie anders nog steeds volop aan,t rondtoeren mest en kunstmest erop.
Word wel weer lekker 2e snee maaien over week of 4
van Ittersum
Verschillen zijn énorm groot. Waar ik onderweg de eerste rijen mais al boven zie komen zag ik ook nog een trekker met mesttank hopeloos vastzitten, te nat.
Hetzelfde zie je bij grasland, prachtige volle graspercelen en koude onegale bruinachtige graspercelen. Of de oorzaak in de nazomer ligt of de zorg/mogelijkheid in de winter is mij niet duidelijk.
Noorderling
@van Ittersum
Natte grond is koude grond, dan is het gevolg al gauw dat je niet op tijd je land op kunt, of weer schade hebt gereden omdat het net niet kon, maar wel net moest. Die vicieuze cirkel kom je alleen maar uit door het radicaal aan te pakken met kilveren, draineren en/of greppelen.
newholland6640
@Noorderling

Hier in de omgeving staat de natte gronden juist het meest.
Elvis
+1
van Ittersum
@newholland6640 nat is bij de één tot je enkels erin en bij de andere krijgt het de predikaat vochtig.
Elvis
@van Ittersum als je rechts kijkt zie links niks
bio boer
@van Ittersum gas wat in november is gestalvoerd loopt ook nog ver achter
+1
robbies
@bio boer hier in december gestopt met stalvoeren. Niks van gemerkt met maaien.
+1
Brutus64
Komende week wordt het ook nog weer kouder, in Twente zijn er dagen bij van 15 graden, het Pinksterweekend nog kouder, Max rond de 10 graden.
Dan is er weinig groei meer in het gras en de mais heeft het weer ook niet mee

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0