Bespaar geld met zonnepanelen op je staldak

Een staldak leent zich perfect voor het opwekken van zonne-energie. En daar hoef je echt niet altijd een flinke spaarpot voor te hebben; je kunt anno nu ook eenvoudig zonnepanelen leasen.

Deel dit topic

Reacties

koeboer
Rendement op panelen zit tussen de 8 en 9 % ,Groen financiering bij de bank onder de 1.5 % .Waarom zou je dan al dat soort partijen jou winst laten afromen. Of zijn ze er bekent mee dat boeren graag niks verdienen.
demelkboer
@koeboer juist. dak verhuren of lease constructie is een ander met de winst laten lopen
ted9
@demelkboer Das met landbouwgrond verhuur ook🙄
+2
mlkvhoudr
@koeboer t is een beetje muggenziften maar het is geen 9 procent rendement maar een tvt van 11 jaar en daarna een rendement 9 procent
Zwaagdijk
@koeboer wij zitten bij de abn. Die wilde geen lening. Alleen lease. Dus wel iets duurder als de groen lening. Maar dat is hun beleid.
+1
royale
@koeboer Ik ben best geïnteresseerd, maar doe het niet. Die besparing komt pas om de hoek kijken na ± 10 jaar. De panelen afschrijven in 15 jaar en afbetalen in 10 jaar bij groenfinanciering geeft geen stuiver extra kasstroom in de eerste 10 jaar, maar daarna is deze wel extreem. Alleen zonnepanelen geeft vanaf 2023 een afnemend voordeel en investeren in windmolen wordt weer aantrekkelijker. Investeren in zonnepanelen kan hier alleen met kleinzakelijk en SDE+ is niet mogelijk. Stomme zonneweides!
boerinbrabant
Vergeet de kosten van verzekering niet. Als we dit vooraf hadden geweten... Keuring extra streng geworden omdat er zonnepanelen liggen. pffff
ted9
@boerinbrabant Gaan ze met de de elektrakeur elk paneel af?
casev
@boerinbrabant zijn het je eigen panelen of je dak verhuurd?
van Ittersum
@boerinbrabant vraagt wat meer uitleg. Je bedoeld die NEN3140 keuring? Die is namelijk ook zonder die panelen al (bijna) verplicht.
cjw73
@van Ittersum is hier geen eis. Alleen een constructie berekening is verplicht.
+3
George
Liever op mijn land dan op het dak.😀
+2
robbies
@George dat weten we al Sjors.
+2
George
@robbies
Voor degene die het nog niet wisten😂
weurding
@George ik mot ze helemaal niet, voor diegene die nog aan me twijfelden
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
k mot ze helemaal niet, voor diegene die nog aan me twijfelden

Dat was ook voor degene die het nog niet wisten. 😂
+3
grös
Ik bespaar ook geld, door geen zonnepanelen te nemen.
cjw73
@grös maar boeren geven graag geld uit en het moet toch plek hebben he...
komelker 2
Was laatst op de technische Hogeschool. Daar kon je de nieuwe ontwikkelingen zien in het opwekken van zonne energie. De huidige generatie zonnepanelen zijn over een paar jaar heel ouderwets. De volgende generatie zonnepanelen kun je gewoon over de golfplaten heen plakken.
+1
Zwaagdijk
@komelker 2 klopt. Ze worden nog steeds veel dunner. Nu zit je met je gebouw met de druk last. Heb je straks geen last meer van.
grös
@komelker 2
Las een jaar geleden al een uitvinding in België met panelen die waterstof opwekten, maar rendement was wel 2x zo hoog als zonnepanelen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0