Schouten wil af van veetransport over zee

Als het aan landbouwminister Carola Schouten ligt, wordt ook langeafstandstransport van vee over zee verboden. Dat blijkt uit haar antwoord op Kamervragen over vee dat langdurig werd opgehouden tijdens de blokkade van het Suezkanaal.

Bron

Schouten wil af van veetransport over zee
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+3
diekman
Wij willen van schouten af
bio boer
@diekman jij bent voor vee transport over zee ?
+1
diekman
@bio boer veel gekalfde vaarzen voor Engeland
Koeien boertje
Moeten ze over de grens de boot op?
demelkboer
Vertrekken er wel eens schepen uit Nederland met levend vee?
Noorderling
@demelkboer
Is genoeg jongvee naar engeland gegaan. Die gaan over zee, maar dat ritje is korter dan dat je over land kunt maken richting het oosten. Wat het allemaal uit gaat halen, als het niet europees aangepakt wordt in ieder geval niet heel veel. Lost het zich op papier wel weer op.
bio boer
@Noorderling dan gaan ze wel uit België vandaan of frankrijk en spanje
brabo
@demelkboer
Mijn hele veestapel is naar Engeland gegaan. Gewoon los in grote dubbeldeks vrachtwagens, dik in het stro en water en voer erbij. Gaat perfect. Ze moeten wel met de boot, want door de tunnel mag niet.
bio boer
Heb ook geen idee hoe die boten zijn ingericht gewoon grote ruimte waar ze ingejaagd worden dichtevloer of rooster grupstal ?
+1
royale
@bio boer ben weleens op een boot geweest met exportvaarzen bij het inladen. Ik dacht dat het Harlingen was via Schaap. De vaarzen stonden benedendeks in ruimtes met metalen hekken in stro en werden gevoerd met hooi, krachtvoer en onbeperkt water. Zo ver ik weet wordt de stromest in de zee gedumpt wanneer ze op volle zee zijn. Hokken waren niet zo groot, ik dacht iets v 3 bij 8 of zo met ± 6 pinken. Ik vond het erg schoon en mooi uitzien. Dit kon je niet vergelijken met een vrachtauto. Naast het schip met exportvaarzen stond een schip met import Ierse vleesrunderen uit Ierland voor Appie Hein. Ik wil het daar liever niet over hebben, want dat was gewoon schandalig! Dan begrijp ik wel waarom ze dit transport niet willen! Transport over zee is niet het probleem, maar er moet bij elke boot controle zijn of de regels nageleefd worden!
bio boer
@royale dan moet er eisen zijn voor de juiste huisvesting tijdens het vaar transport ook voor hoeveelheid beschikbaar voer voor als er iets gebeurd op zee en meschien weers verwachting voor zowel inport als exsport
bio boer
@bio boer als ze het op de boot net zo goed hebben dan op stal kan het prima
bio boer
@bio boer en meteen geheel de eu anders heeft geen zit zijn wij alleen de pineut haal je er niks mee uit
royale
@bio boer Ik ben het helemaal met je eens! misschien is een werkvakantie voor Carola met een schip vaarzen een optie! Kunnen we direct een real live soap van maken!
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @royale:
schip met import Ierse vleesrunderen uit Ierland voor Appie Hein. Ik wil het daar liever niet over hebben

En dan worden wij boeren in NL er op aangekeken.
Kars
@bio boer men buurman exporteert veel vee dat met de boot gaat. Laatst liet ie filmpje zien, 750 vaarzen in 1,5 uur de boot op. Dat zag er spik en span uit op die boot!
bio boer
Als ze van binnen gewoon als stal inrichten heb ik er al minder moeite me weet ook niet hoe erg het heen en weer schomeld hoe koeien daar op reageren 🤷‍♂️
Farma_boerke
@bio boer heeft Wageningen uitgezocht ivm floating farm, geen last van (stormen niet onderzocht)
Frans1
@Farma_boerke een drijvend platform in een haven is toch iets anders dan over de oceaan met een bootje
casev
Over zee? Dat gebeurd vooral vanuit uruguay/argentinie, zuid afrika en down under, en allemaal richting midden oosten, en het islamitische deel van azie om te slachten. Er komen wel eens filmpjes voorbij van dat soort slachthuizen, daarmee vergeleken is dat boottochtje peanuts...
Porky
@casev juist, daar ligt nog een heleboel te regelen voor mevr Ouwehand, laat ze daar de boel eens gaan rechtzetten, durft ze niet, dan gaat daar gelijk dr kop dr af ,nee lekker hier de boel verzieken en naar de klote helpen, laat ze eens optreden tegen mensen die 5 of meer honden 8 hoog op een flat houden die nooit een gras veldje zien of voelen.
Jaap40
@Porky wat dacht je van de mensen zelf in bepaalde wijken, bepaalde flats.... wat voor omstandigheden zijn dat... laat ze daar maar een planet proof keurmerk op los laten.... menig dier in Nederland heeft het nogal beter dan dat.
jan.1
Dadelijk gaat ze lange afstanden voor mensen ook nog verbieden...
Denk dat ze nu ff nix te doen heeft ,toch maar een kronkel verzonnen dus:😂
BertK
Mazzel dat de waddeneilanden onder Nederland vallen.
+1
Detukkeroettwente
Wij willen van carola af !!!
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!