Slim onkruid bestrijden in de maisteelt - De Marke



Quote:
Beperken van gewasbeschermingsmiddelen is één van de uitdagingen binnen de maisteelt. Gewasbeschermingsmiddelen beperken is belangrijk voor een goede grond- en oppervlaktewaterkwaliteit, nuttige insecten en een ongestoord actief bodemleven. Daarnaast geeft het gebruik van gewasbeschermings-middelen groeiremming van de mais.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Iemand ervaring mee om het zo aan te pakken?
+1
nicolien
@mlkvhoudr wij doen het altijd net voor de maïs boven komt een keer vol gas de wiedeg er door. Kan dan als je gaat spuiten op de streep af zien waar je
geweest ben.
mlkvhoudr
@nicolien premiejagen noemde de loonwerker dat hier in de tijd dat t verplicht was vol gas het maisland over en niet naar t weerbericht kijken maar gewoon vlak voor een bui er overvliegen 😆🙂
+1
Oaverreize
@mlkvhoudr Maakt niks uit. Zelfs in de volle regen wiedeggen heeft groot effect wanneer het onkruid in het "witte draadjes"stadium zit. Dus net gekiemd maar nog niet of amper boven de grond.
mlkvhoudr
@Oaverreize ik dacht altijd dat de zon er voor moest zorgen dat het kapot ging is dat niet zo dan?
+1
Hooibaaltje
@mlkvhoudr en hoe meer stuiven hoe beter. Al jaren niet meer gedaan.
+1
Oaverreize
@mlkvhoudr Nee dus. Zon en wind helpen wel wanneer je al groter onkruid ook loswerkt met de wiedeg. Dat heeft dan geen kans om weer opnieuw te wortelen en gaat dood. Maar dan ben je eigenlijk al te laat. Het idee van de wiedeg is om net gekiemd onkruid te laten bewegen in de grond. En dat op zich is voldoende om die onkruiddraadjes om zeep te helpen.
ted9
@Oaverreize Daarom verbouwen bio boeren ook van die super mais🙄
labella
@mlkvhoudr wiedeggen heb ik nog nooit iets goeds van gezien, alleen maar dichtgeslagen grond.
+1
nicolien
@labella zal voor jou speciaal een foto maken . Heb er hier echt wel schik van . En grond dicht slaan ja met een bui van 50 mm wel ,maar dat doet ie ook zonder eggen.
labella
@nicolien Zal afhankelijk van de grond zijn dan. als je hier ploegt met vorenpakker slaat de grond niet dicht, als je freest of gaat wiedeggen wordt de grond te fijn en slaat ie bij de eerste de beste bui dicht.
mlkvhoudr
Iemand ervaring mee om het zo aan te pakken?
+1
bio boer
@mlkvhoudr weet wel dat er bio boeren het wel zo aan paken voor het kiemen er regelamtig over gaan dan als het op komt rust nog 1 of 2 keer schoffelen
+1
Albert Altena
Mijn eierzoeker is er niet zo blij mee.
Kon hij het maisland ook nog afzoeken.
mlkvhoudr
@Albert Altena ik zou ook denken. Dat je haast de kopakkers gras moet laten want je jaagt er nogal vaak over heen op deze manier
Slingeland
De Marke zit op de sahara van het oosten
Hoe vaker je in de grond zit te roeren hoe groter het gebrek aan water

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0