Wil je subsidie voor het verduurzamen van je agrarische onderneming? Wees er dan snel bij op 31 mei 2021.

Dit betreft de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE) waarmee je als ondernemer vouchers ter waarde van € 1.500,- aan kunt vragen.

Deel dit topic

Reacties

+7
demelkboer
Kortom, of je even 1500 subsidie wilt aan vragen voor ALFA
George
Ik hoef het niet.
mlkvhoudr
Ik bedank ook
royale
Ik wel! moet me nog wel verdiepen in het hoe en wat!
+5
mlkvhoudr
@royale geef me gewoon die 1500 euro en ik koop een zonneboiler en bespaar gasgebruik of de subsidieer klaver inzaai, geef een bonus voor extra weiden, hoe moeilijk kan dat verduurzamen nou zijn maar nee elke keer komen ze weer met die rottige kennisvouchers aan. Ik snap er niks van. Waar zou jij advies over willen inwinnen ?
+1
demelkboer
@mlkvhoudr precies. Van deze regeling worden weinig boeren echt beter
+1
ted9
@mlkvhoudr Ik dacht precies hetzelfde gister. Maar zal wel weer staatssteun zijn.
+1
marcsterreborn
@mlkvhoudr kun je me adviseren hoe ik het moet inkleden om te bereiken dat dit subsidiebedrag toch grotendeels bij mezelf terechtkomt?
mlkvhoudr
@marcsterreborn geld in iets investeren wat wel rendement heeft en daar de zonneboiler van kopen, je gedraagd jesoms als zonnekoning hier en dan kun je er nog beter van worden ook wat wil je nog meer😉
+2
KOC1981
@marcsterreborn denk dat we zelf allemaal een advies bvtje moeten maken, krijg je nog subsidie voor jezelf bij te scholen, nadien laat je de melkvee-bv adviseren door de advies-bv. zoiets???
+1
jan w
@mlkvhoudr
Ik dacht er precies net zo over. Het geld vloeit zo weer naar een ander. Toen werd het nog een keer op een studieclub aangekaart. Toen dacht ik van: "waarom zul je er geen gebruik van maken". Heb info ingewonnen bij een advies-bureau en denk dat ik er daar toch gebruik van ga maken.
mlkvhoudr
@jan w als jij er een kans in ziet moet je hem gewoon grijpen zo simpel is het ook wel weer.....
Noorderling
@mlkvhoudr
Even om batterijen naar een korting op de boekhouding 😉
U vraagt, wij draaien. Schouten laten zien dat het een daverend succes is en krijgen we het volgend jaar wel weer op een andere manier op.
Jannus
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
die rottige kennisvouchers aan. Ik snap er niks van

Daar gaat het om dat men je een weg in probeert te sturen waar alleen de adviseur in ieder geval beter van wordt,hier zat vroeger een apotheker die je om raad vroeg voor een medicijn die ze toen zelf maakten en als je betaalde zei hij wel eens,;Als het U niet helpt,mij helpt het altijd 😂
royale
@mlkvhoudr die subsidie voor die zonneboiler is er al lang via isde! en je bent niet verplicht om die subsidie aan te vragen! Ik ga voor duurzame bedrijfsontwikkeling! Ik zit weleens te denken aan een combi van zonnepanelen en windmolen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend van elektriciteit te worden. Ik zie het zonnig in haha!
+1
Boerbakje
Als je al omgeschakeld bent naar wat ze voor ogen hebben heb je meer aan een subsidie voor een rechtsbijstand verzekering.
Ik loop tegen nogal wat wettelijke kaders aan met bijbehorend gedoe.
+1
mlkvhoudr
@Boerbakje dit maakt me wel nieuwsgierig wat achter deze opmerking zit problemen met afnemer?
+1
Boerbakje
@mlkvhoudr Mijn koeien lopen op een compostering.
Het doel is om over een aantal jaar te stoppen met het beetje kustmest dat ik nog gebruik.
Mineralen aanvoer via kunstmest is vervangen door aanvoer van mineralen via composteerdbaar materiaal.

Mest emissiearm uitrijden is niet te doen ivm verstopping apparatuur.
Het ideale tijdstip om compost uit te rijden is in de winter vaak wanneer het niet is toegestaan.
Als er een nieuwe hoeveelheid composteerbaar materiaal in gaat en er een hoop stront in valt is de complete hoeveelheid juridisch gezien mest.
Normaal neemt de hoeveelheid mest in voorraad alleen maar toe bij compostering neemt deze af.
En dan heb ik het nog niet eens over hoe een tool als de kringloopwijzer hier mee omgaat als ik het vinkje al groen krijg.

Het composteringsproces wat in de stal plaats vind gebeurd bij een gangbaar bedrijf in de bodem.
Processen in de bodem worden beleidsmatig nog niet echt mee genomen omdat dit in wetgeving juridisch niet is dicht te timmeren.
Dit geeft wel eens wat gedoe met handhaving.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0