Nu veel meer mensen onder de 50 jaar door corona in het ziekenhuis, op zowel de intensive care als de verpleegafdelingen

1 mei 2021, 1:00
In deze coronagolf liggen er in de ziekenhuizen veel meer jongere patiënten, van tussen de 30 en 50 jaar oud. Niet alleen daalt de gemiddelde leeftijd van covidpatiënten, mede door vaccinatie van ouderen, maar ook in absolute zin is er sprake van een forse stijging van het aantal ernstig zieke jonge mensen dat ziekenhuiszorg nodig heeft. De Britse variant van het virus is een mogelijke oorzaak van hogere ziekenhuisopname
Zie verder Trouw
trouw.nl/binnenland/…

Deel dit topic

arie.j

Reacties

arie.j
Leeftijd Covid 19 patienten per heden in Nederland

(klik om te vergroten)

+1
labella
Dan heb ik geluk.
puntertje
Ben benieuwd wat @Jan S zijn onderbuikgevoelens hiervan vinden.
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Ben benieuwd wat @Jan S zijn onderbuikgevoelens hiervan vinden.

Zou dit een reden kunnen zijn.

(klik om te vergroten)

de Tank
@Jan S je gaat toch geen info van MSM halen hoop ik?
+3
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
je gaat toch geen info van MSM halen hoop ik?

Ik zet hier voornamelijk info uit de MSM, officiele overheidsdocumenten of wetenschappelijke papers. Die info nemen de coronagelovigen toch alleen maar serieus. Als ik iets anders hier neerzet wordt ik voor complotter of wappie uitgemaakt
de Tank
@Jan S 'Als ik iets anders hier neerzet wordt ik voor complotter of wappie uitgemaakt'

Het verbaast me dat je je daar iets van aantrekt.
+1
J Andringa
Als ik het goed gelezen heb: 294 personen opgenomen op de ic dit jaar t.o.v 263 personen tussen de 30 en 50 vorig jaar. Daarnaast nog een aantal thuis wat me een beetje vaag blijft hoe ik dat nou precies moet duiden. Maar zijn deze aantallen en de toename er van heel schokkend op de gehele bevolkingspopulatie?
+1
arie.j
Quote Reactie van @J Andringa:
Als ik het goed gelezen heb: 294 personen opgenomen op de ic dit jaar t.o.v 263 personen tussen de 30 en 50 vorig jaar. Daarnaast nog een aantal thuis wat me een beetje vaag blijft hoe ik dat nou precies moet duiden. Maar zijn deze aantallen en de toename er van heel schokkend op de gehele bevolkingspopulatie?

Nou ik zit er zelf ook wat tegenaan te kijken.
Hieronder de cijfers zoals dagelijks op deze site te zien zijn
allecijfers.nl/nieuws/…
en dan vind ik geen schokkende verandering.
De laatste paar weken zijn die tussen 70j en79 j. voor de eerste keer gevaccineerd, tenminste die dat wilden.
Dat is al tijden de grootste groep op het IC en in het ziekenhuis, die groep zou dus vanaf nu behoorlijk moet afnemen bij de nieuwe opnames in het ziekenhuis en later het IC

(klik om te vergroten)

sorry
@arie.j het zijn percentages meneer arie
George
Quote Reactie van @J Andringa:
Maar zijn deze aantallen en de toename er van heel schokkend op de gehele bevolkingspopulatie??

Nee dus , de media overdrijft het weer.
+6
demelkboer
@George angstporno
+3
demelkboer
@demelkboer en wat voor "jongeren" zijn dit? Gezonden fitte 40-ers. Nee natuurlijk niet ook dit zijn mensen die niet zo heel goed voor zich zelf gezorgd hebben. Overgewicht komt ook voor bij jongeren en is een groot probleem bij de mensen op de IC. steeds groter probleem want de corona kilos werken ook niet mee. (Natuurlijk altijd een paar uitzonderingen van fitte "jongeren waarbij het afweer systeem niet zo goed kan omgaan met Covid)
+1
grös
@demelkboer
Ja sportscholen zijn al 4 maanden dicht, snackbars en de snoepafdeling zijn nog gewoon open ..
Is veel makkelijker avondje op de bank met netflix en eten thuis laten bezorgen, maar even je energie kwijt raken in de sportschool mag niet want dat is te gevaarlijk..
+3
arie.j
Quote Reactie van @grös:
Ja sportscholen zijn al 4 maanden dicht, snackbars en de snoepafdeling zijn nog gewoon open ..Is veel makkelijker avondje op de bank met netflix en eten thuis laten bezorgen, maar even je energie kwijt raken in de sportschool mag niet want dat is te gevaarlijk.

Energie kwijtraken heb je nu niet direct beslist een sportschool voor nodig.
Iedereen kan b.v. ook een uur gaan fietsen en dan flink doortrappen of gaan lopen (behalve een dag als vandaag dan net niet vanwege het weer)
grös
@arie.j
Ja dat kan, als het mooi weer is, maar ik zie maar weinig jeugd wandelen. Vooral de jeugd zit nou eenmaal liever in de sportschool, ook als het regent, en krachttraining is effectiever als cardio.
+1
arie.j
Quote Reactie van @grös:
@arie.jJa dat kan, als het mooi weer is, maar ik zie maar weinig jeugd wandelen. Vooral de jeugd zit nou eenmaal liever in de sportschool, ook als het regent, en krachttraining is effectiever als cardio.

Jeugd heeft weinig last van heel de corona als ziekte , ze zijn meer in beeld als besmetter van ouderen.
En van de jeugd zit maar een heel en heel klein percentage op sportschool.
Of ken jij scholieren die naar een sportschool gaan? ik niet.
Wandelen is niet direct iets van de jeugd of het moeten padvinders zijn, maar fietsen kunnen ze allemaal, het is meer de zin die ontbreekt.
Maar dat laatste is bij ouderen ook nog al eens het geval
grös
@arie.j
Dat de jeugd de besmetter is, in bepaalde gemeenten hebben ze wat grotere gezinnen met zeg maar richting de 10 kinderen, en ja die 10 kinderen zitten ook nog weer in 10 verschillende klassen op zeg maar 5 verschillende scholen, dan is de kans natuurlijk theoretisch wat groter dat ze hun ouders of grootouders besmetten (mits ze die ontmoeten).
In de sportschool waar ik kwam was toch 2/3e jongeren, en de ouderen komen maar hoofdzakelijk in een ruimte waar je met gemak 3 meter afstand kan houden.
We kunnen wel zeggen "de zin" ontbreekt, maar dat is toch wat anders als met je vrienden naar de sportschool gaan, als je ieder jaar een paar kilo meer kan tillen daar zit toch wat meer uitdaging in als over een stuk asfalt wandelen, en hoe weet jij of iemand naar de sportschool gaat, dan moet je daar al zelf heen gaan dan zie je dat toch pas.
+1
demelkboer
@grös het advies is elke dag een half uur matig intensief bewegen. Heb ik wel geteld 1 x gehoord. Terwijl me bewegen belangrijke r lijkt dan handen wassen
+1
Leo,s vriend
@demelkboer nee, vaak zullen deze jongeren al iets ander mankeren, maar daarmee kwamen ze niet of zelden op de IC/ in het ziekenhuis terecht, en nu wel. Dat is toch waar het om gaat? de ongelooflijke druk op de gezondheidszorg.

Ken er toevallig 2 die een vorm van astma hebben, valt goed mee te leven voor hen, met de juiste medicijnen bleven ze uit de zorg, nu beide Corona, en 1 in ziekenhuis, andere op ic.
George
Wil niet zeggen dat ze er niet zijn maar ik ken niemand die jong is en erg ziek was van corona. Niemand. Wel ouderen die gestorven zijn , heel oude.
Herbert
@George ik wel. Zelfs die al 2x gevaccineerd waren. Geen ziekenhuisopname, maar wel echt goed ziek
+1
Jannus
@Herbert Ken er die begin 30 zijn en er goed ziek van zijn geweest en nog vermoeidheidsverschijnselen hebben,ook iemand die totaal geestelijk helemaal de weg kwijt is na IC opname
George
Quote Reactie van @Jannus:
emand die totaal geestelijk helemaal de weg kwijt is na IC opname

Ook begin 30?
Hier is veel jeugd die het gehad hebben en allemaal heel lichte verschijnselen , tot behoorlijk griepachtige verschijnselen. Maar verder ken ik geen gekke dingen.
+1
Elvis
@George maat van achterin de 30 en sportman is 3 weken doodziek geweest. Kwam op als griep en lag met een paar uur plat
+2
George
Quote Reactie van @Herbert:
2x gevaccineerd waren. Geen ziekenhuisopname, maar wel echt goed ziek

Dan werkt dat spul niet echt goed dus.
Maar dat zullen geen echt jonge mensen geweest zijn. Want die zijn over het algemeen nog geen 2 keer gevaccineerd. Of het moeten zorgmedewerkers zijn. Maar die worden ook blootgesteld aan de ergste besmettingen.
bio boer
@George mijn vader heeft ook 3 week geleden al oproep gehad 62 jaar
+3
Jan S
Quote Reactie van @Herbert:
Zelfs die al 2x gevaccineerd waren. Geen ziekenhuisopname, maar wel echt goed ziek

Nou dan lijkt het er op dat die vaccinatie niet tegen corona werkt. Zie ook de uitbraken onder gevaccineerde ouderen. Waarom moet dan iedereen gevaccineerd worden? Ik heb wel een idee.
Kill Bill ook.
bitchute.com/video/hoYPniZSdkiX/
+1
Jan S
@Jan S Een Amerikaanse zuster (verpleegkundige) waarschuwt ons.
bitchute.com/video/FfhhmnSpTbFY/
+2
de Tank
@Jan S die herken ik, was dezelfde die vorig jaar zei dat de ziekenhuizen maar half vol lagen.
+6
de hoef
Quote Reactie van @George:
Wel ouderen die gestolen zijn , heel oude

gestolen ouderen waar slijten ze die nou weer
+3
George
Quote Reactie van @de hoef:
gestolen ouderen waar slijten ze die nou weer

Getypt op telefoon zonder bril dan krijg je dat als je dagje ouder wordt. Ik heb het verbeterd. 😀
+5
pieter p
@George Heb wel gehoord in de buurt dat er mensen ziek er van waren maar iedereen er nu weer boven op is. Wel zijn hier in het dorp 2 mensen overleden deze winter en die zeker niet door de covid, maar op het overlijdingsakte'(ik weet niet of het zo heet)stond dat ze overleden zijn door covid. Waarom? Is voor mij duidelijk want bij elke overlijden door covid krijgt het ziekenhuis 5000€per overleden persoon in Frankrijk. Wel weet ik dat er twee andere personen zijn overleden na dat ze gevaccineerd zijn. Dat gehele vaccin gedoe heb ik totaal geen vertrouwen in.
+1
Jan S
Quote Reactie van @pieter p:
Wel weet ik dat er twee andere personen zijn overleden na dat ze gevaccineerd zijn.

Verbaasd me niks.
vaccineimpact.com/2021/…
+3
de Tank
@Jan S Iedereen gaat na een vaccinatie dood.
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Iedereen gaat na een vaccinatie dood.

Nou als ik jou was zou ik dan maar gauw een vaccinatie nemen.

Een beetje miepen over een paar mensen die behoorlijk ziek geworden zijn van corona, maar de doden en de honderdduizenden heftige bijwerkingen van de vaccinaties goedpraten. Wel eens gedacht aan een goed gesprek met een psychiater?
de Tank
@Jan S Het zit je echt dwars he?
+5
labella
@de Tank Jan S heeft wel een punt. Ik heb in december corona gehad en heb daar veel minder last van gehad dan mijn zwager die een maand geleden gevaccineerd is met Astra Zenica.
+1
de Tank
@labella Ik geloof absoluut dat mensen die ervaring hebben in hun omgeving, die weinig Corona leed meemaken en behoorlijke reacties op vaccin ervaren. Ik heb hier meermalen de mijne gedeeld, die zijn tegenovergesteld, hier reageert Jan S niet op. Het past ook niet in het beeld dat hij neer wil zetten. Alleen op basis van mijn eigen ervaringen, dus zonder MSM of de bitchute videos van Jan is voor mij voldoende aanleiding Corona serieus te nemen. Dat alle maatregelen even effectief en zinvol zijn heb ik net zo goed twijfels bij. De werkelijke reden waarom die maatregelen genomen worden, daarover staat onze mening ver uit elkaar.
+1
Twentsch Land
Een individueel geval zegt niks.......bekend is dat de ene persoon veel vatbaarder is voor Corona dan een ander persoon ...... het kan maar zo dat indien je zwager niet was gevaccineerd hij nu niet meer had geleefd.

@labella
labella
@Twentsch Land dat kan en ik kan ook wel behoorlijk ziek worden als ik mij laat vaccineren.
+1
schoppenboer
@labella
t Kan ook anders. Mijn vader was 1x geent en kreeg daarna corona. Als hij die enting niet gehad had dan had ie het waarschijnlijk niet na kunnen vertellen. Hij behoort tot de groep "dor hout" zoals sommigen oudere mensen met gezondheidsproblemen noemen.
Zelf ook corona gehad met milde klachten.
Farmer_
@schoppenboer Zoals wat in zoveel verpleeghuizen gebeurde na de vaccinatie, toeval?
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Het zit je echt dwars he?

Kun je ook nog inhoudelijk reageren? Of is proberen te stoken en treiteren je uitgangspunt geworden.
+1
de Tank
@Jan S Ik dacht dat enig sarcasme aan jou wel besteedt is.
+2
Albert Altena
@Jan S Vaccineren is het enigste middel om de samenleving weer open te krijgen.
Dit blijkt nu wel duidelijk doordat opnames statistisch vooral bestaat uit niet gevaccineerden.
Individuele excessen zullen er altijd blijven, maar geven geen overzicht.
+1
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Het zit je echt dwars he?

Al die leugens en de angstporno die door de MSM, de overheid en het OMT verspreid worden en de daar aan gekoppelde vrijheidsberoving, daar kan ik niet mee leven.
En jij?
+1
de Tank
@Jan S je bedoelt al die aannames die in je hoofd omgevormd zijn tot de waarheid? Heb ik geen last van.
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
je bedoelt al die aannames die in je hoofd omgevormd zijn tot de waarheid?

En maar op een vileine manier zuigen, zeuren, zaniken en stoken.
Jij lult hier maar zo wat voor het vaderland weg, zonder enig vorm van onderbouwing en doet dan alsof dat de waarheid is. Dus inderdaad op basis van de aannames die je doet in je hoofd die je omvormt tot de waarheid waar langs iedereen gemeten wordt.
Ik doe bijna overal onderbouwing bij. Maar kennelijk bevalt je dat niet. Tja en dan moet de boodschapper de grond in getrapt worden. Want je kan natuurlijk niet tolereren dat de fundamenten onder je geloof/waarheid worden weggezaagd. Wat mij betreft val je gigantisch door de mand. Je laat elke keer zien dat je niet uit bent op een serieuze discussie. Dus ik laat het hierbij.
+1
de Tank
Quote Reactie van @Jan S:
Wat mij betreft

Daar kan ik wel mee leven.
Albert Altena
@Jan S Waar ik ontzettend benieuwd naar ben is hoe jij staat in het leven?
Getrouwd? kinderen?
Wat is je inzet voor de maatschappij? functies?
Jan S
Quote Reactie van @Albert Altena:
Waar ik ontzettend benieuwd naar ben is hoe jij staat in het leven?Getrouwd? kinderen?Wat is je inzet voor de maatschappij? functies?

Waarom ben je daar benieuwd naar?
+3
diezel
Quote Reactie van @Jan S:
en de daar aan gekoppelde vrijheidsberoving, daar kan ik niet mee leven.

De tijd van discussiëren en mensen proberen te overtuigen is m.i. na een dik jaar voorbij. Er is meer dan voldoende informatie voorhanden, ook zelfs gewoon op de officiële sites. Gewoon open en bloot. Met tijdspad en al erbij. Gewoon één voor één af te vinken. Het is bij de meesten gewoon mentale luiheid als je nu al die onderlinge verbanden nog niet ziet.
Je hoeft geen geschiedenisboeken meer te lezen over Nederlanders voorafgaand en tijdens nummer 2.
We weten het in het huidige tempo allemaal snel genoeg. En zeker in deze sector.
"Ich haben es nicht gewusst" gaat m.i. voor velen niet op als ze komende 2-3 jaar (gokje) "coöperatief" de grond onder je kont weg gaan trekken..... 😡
+4
Jan S
@diezel In principe heb je gelijk. Maar hoe meer je weet hoe groter de verantwoordelijkheid drukt. Ik heb het idee dat er nog veel twijfelaars zijn en kuddedieren. Die wellicht nog een keer extra achter hun oren krabben.
De arie.j's en de Tanks zijn wat dat betreft verloren.
Is misschien tegen het gezond verstand in, maar bij de mentaal luien twijfelaars en kuddedieren is er nog een kans. Zeker als ze mensen kennen die ernstige bijwerkingen hebben van de prik. En dat zullen er steeds meer zijn. Bovendien wil er echt wat veranderen dan zal de huidige minderheid die we nu vormen toch een meerderheid moeten worden.

Dus ik blijf toch maar op de bierkaai vechten, Je weet maar nooit wie je nog kunt redden uit de klauwen van de satanisten.
+1
Spuit11
@Jan S Je onderschat denk ik het aantal mensen die vraagtekens hebben bij deze coup. Zie eens naar bv het kampioensfeest van Ajax, de drukte in de stadsparken en tijdens koningsdag. Nee, de hypnose waar iedereen vorig jaar nog i verkeerde is wel uitgewerkt.
+1
Jan-T
Quote Reactie van @de Tank:
Iedereen gaat na een vaccinatie dood

Ben dan toch waarschijnlijk de enigste die de inenting heeft overleeft met het astra-zenica vaccin.

Ben blij dat ik de 1e heb gehad en heb het ook overleeft.
Ze kletsen allemaal maar wat.
Gewoon halen die inenting z.s.m. en op houden met zeuren en complot theorieën te bedenken.
Vdejong
Nog even en dan hoef ik me dus geen zorgen meer te maken.
+1
Jannus
Quote Reactie van @Vdejong:
geen zorgen

na morgen heb je andere zorgen
Erco
@Vdejong blij voor jullie, uit je berichten blijft wel dat de psychische nood hier te stoppen erg hoog was. Gelukkig n mooi vooruitzicht in Canada maar ook daar is wat
+1
Vdejong
@Erco ik doelde op mijn leeftijd, nog even en ik val niet meer in de leeftijdsgroep 30-50 jaar
mlkvhoudr
De groep van 30 tot 50 zitten natuurlijk wel relatief veel ouders van opgroeiende kinderen en die kijken echt nergens meer naar hoor die gaan gewoon hun eigen gang (de jeugd) dus die zullen pa en ma ook wel aansteken.....
+5
duitser
@mlkvhoudr onze zoon (16) voor 1,5 week terug positief. Nadat ze met 6 man bij elkaar gezeten hebben. Besmet met Britse variant. Is halve dag iets ziek geweest, maar heeft verder gewoon smorgens thuis school gedaan en met mij smiddags landwerk. Ook geregeld bij elkaar in cabine gezeten. En mee eten gewoon bij ons aan tafel. Niks geen afzondering maar als het even kon naar buiten. Wij nu 2x verplicht getest en in quarantaine. Niemand van ons gezin verder positief. Afgelopen vrijdag allen getest, allen weer negatief. Zijn kameraden hebben thuis binnen gezeten en apart geleefd van ouders en hebben allen met de 2de test weer positief gereageerd. Zelfs enkele ouders. Dat binnen zitten is volgens mij funest.
+1
mlkvhoudr
@duitser dat denk ik ook
+2
marcsterreborn
@mlkvhoudr zo is dat.
mlkvhoudr
@marcsterreborn je gevoel voor humor is al dubieus maar je muzieksmaak is nog veel erger 😆

Is dat niet deze knakker?

marcsterreborn
@mlkvhoudr nog ene dan
de Tank
+1
arie.j
Vaccinatie werkt prima, zelfs bij demente bejaarden waar het immuunsysteem door de zwakke gezondheid met veel medicatie minder werkt
Dat bewees de uitbraak Wehl waarin een verpleeghuis 12 van 29 bejaarden besmet raakte.
Nu waren er niet meer dan wat lichte verschijnselen, terwijl voorheen dat bij niet gevaccineerde bij zo'n groep tot veel sterfgevallen aanleiding gaf. Een 50% sterfgevallen in zo'n groep was helaas echt geen uitzondering.
Verder zie ik dat Jan.S er nog steeds de voorkeur aan geeft de ziekelijk leugenaar uit te hangen.
Nou ja, ieder kent hem hier onderhand, dus de schade van zijn onzin en complotverzinsel zal wel beperkt blijven.
Maar je vraag je wel af of onderhand niet een opname ergens van hem gewenst is.
+1
Koeien boertje
@arie.j die Rutte doctrine ben ik ook wel klaar mee.
Hier in het dorp veel besmet en ook wel grieperig geweest, waarvan er 1 naar het zh geweest is.

Ik hoor meer klachten over de prik als over de corona zelf.
Beetje nuance is niet verkeerd arie.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Koeien boertje:
Beetje nuance is niet verkeerd arie.

Nuance niet, maar bewust proberen met valse gegevens mensen te misleiden is toch echt iets anders.
Wat de zgn. Rutte doctrine daar nu mee te maken zou hebben ontgaat me.
Dat jullie dorp zo gelukkig is geweest dat er geen sterfgevallen of IC opnamen zijn geweest kun je alleen maar dankbaar voor zijn.
Dit dorp is dat niet zo.
demelkboer
@arie.j er gaan nu minder ouderen dood door corona omdat de groep die erg vatbaar was voor dit virus en een immuunsysteem heeft dat slecht reageert op corona al overleden is. De populatie ouderen van nu is dus anders dan van April 2020. Dit is hoe de natuur werk bij de introductie van een nieuwe pathogeen. We hebben niet allemaal het zelfde immuunsysteem. Juist om deze reden. Als we allemaal het zelfde immuunsysteem hadden waren we er al niet meer geweest vrees ik.
Grasbaal
@demelkboer en de meeste 60 + hebben ondertussen hun prikjes gekregen. Ik ben 57 en kom als het goed is deze maand aan de beurt.
+1
demelkboer
@Grasbaal vaccinatie is bij griep ook elk jaar een beetje een grabbel ton. Soms werkt ie aardig soms werkt ie slecht. Je weet pas wat de mutant is als ie al is ontstaan. De wereld zal bij lange na niet zijn gevaccineerd voor 2024. Ook zijn de vaccins niet steriliserend. Het zal dus een soort griep vaccinatie worden. Beetje vaccin beetje, natuurlijke immuniteit en vooral wat meer accepteren vrees ik.
+1
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
@arie.j er gaan nu minder ouderen dood door corona omdat de groep die erg vatbaar was voor dit virus en een immuunsysteem heeft dat slecht reageert op corona al overleden is. De populatie ouderen van nu is dus anders dan van April 2020

Dat heb je helemaal zelf verzonnen?
Heb je wel enig idee hoeveel ouderen we op heden in verpleeghuizen hebben? Zoek het maar een op
Die zijn dus allemáál in meer of mindere mate dementerend.
En die hele groep zo nu niet meer moeten leven als jij enigszins gelijk zou hebben.
+1
demelkboer
@arie.j
niks aan verzonnen, is gewoon simpel biologie

die hele groep heeft dus nog best veel natuurlijke immuniteit gehad blijkt nu. Immuunsysteem wordt alleen wel elke dag een beetje minder dus op een gegeven moment komen er weer nieuwe mensen die corona slecht verdagen
+1
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
niks aan verzonnen, is gewoon simpel biologiedie hele groep heeft dus nog best veel natuurlijke immuniteit gehad blijkt nu. Immuunsysteem wordt alleen wel elke dag een beetje minder dus op een gegeven moment komen er weer nieuwe mensen die corona slecht verdagen

Jij denkt dus dat alle bewoners van verpleeghuizen een keer een besmetting met corona gehad hebben?? Hoe kom je daar nu weer bij?
demelkboer
@arie.j Heb ik geen cijfers van maar als ik de media mcht geloven hadden hele verzorgingshuizen en afdeling vorig jaar corona. Hoeveel dat in totaal is moet je mij niet vragen. Heb het trouwen zelf ook zo ervaren. Oom; in revalidatiehuis overleden aan corona, alle afdelingen corona, al het personeel corona. Ook veel ouderen daar overleden toen. Laatste keer dat ik er was liep je door allemaal gangen met dichte deuren waar achter je gekuch hoorde, unheimisch
Grasbaal
@demelkboer mijn vrouw werkt ook in een verpleeghuis, vorig jaar in korte tijd 30% van de bewoners ziek en overleden. Een enkele zieke had het toen overleefd. Nu is het onder controle, wel strenge regels voor bezoekers en personeel.
demelkboer
@Grasbaal oom lag is revalidatie centrum, daar lagen ook veel relatief gezonde mensen maar bijvoorbeeld nieuwe heup en niet thuis kunnen revalideren. aantal overlijden viel daardoor geloof ik nog wel mee. Oud tante van 94 in een verzorgingshuis twee keer toe corona gehad, eerste keer alleen keelpijn tweede keer helemaal niks geen last. Wij dachten allemaal als die het krijgt is het einde oefening, ze was met "een griepje" namelijk weleens op het randje geweest.
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
@arie.j Heb ik geen cijfers van maar als ik de media mcht geloven hadden hele verzorgingshuizen en afdeling vorig jaar corona. Hoeveel dat in totaal is moet je mij niet vragen. Heb het trouwen zelf ook zo ervaren. Oom; in revalidatiehuis overleden aan corona, alle afdelingen corona, al het personeel corona. Ook veel ouderen daar overleden toen. Laatste keer dat ik er was liep je door allemaal gangen met dichte deuren waar achter je gekuch hoorde, unheimisch

Mijn vrouw werkt in een verpleeghuis.
Maar als daar corona heerste was dat gewoonlijk op lang niet alle afdelingen
En als op een afdeling besmetting word geconstateerd dan krijgen wel heel wat bewoners een besmetting . Maar gelukkig meestal lang niet allemaal.
Iets als afstand houden, handen wassen etc. krijg je dementeren ouderen niet meer bijgebracht, daarom nogal veel onderlinge besmetting.
Hier heb je de dagelijks verloop van de verpleeghuisbesmettingen.
coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/…
Je ziet daarbij ook goed het positieve effect van de vaccinatie.
Want terwijl het totaal aantal besmettingen in Nederland onveranderd hoog blijft daalt het in verpleeghuizen tot kort bij nul.
Als je met de censor over de lijn in de grafiek met dagelijkse verpleeghuis besmettingen gaat komt er getal tevoorschijn van wat het op die dag was
Het totaal zal ook wel ergens staan, zoek maar.
Zelf heb ik ni wat anders te doen, succes.
demelkboer
@arie.j vanaf 12 april 2020 ging het ook hard naar beneden, toen zonder vaccin
+3
Zwaagdijk
@demelkboer mensen moeten na buiten. Dat is gezond!!
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Dat is gezond!!

Vorig jaar was april inderdaad een prachtige maand, tis nu nog steeds koud en kil: rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/…
demelkboer
@Zwaagdijk klopt, ook zonder corona
+1
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
@arie.j vanaf 12 april 2020 ging het ook hard naar beneden, toen zonder vaccin

Klopt dat was helemaal in lijn met het totaal van de landelijke besmettingen dat toen even sterk daalde
Het kwam door de strenge maatregelen , zoals geen vrijwilligers meer laten werken , geen bezoek meer, dat mocht alleen aan de andere kant van het glas zwaaien, personeel dat strenge voorzorgsmaatregelen moest nemen.
En op een afdeling waar een uitbraak was moesten de bewoners zolang de besmetting was op hun kamers blijven.
Hele toestanden waren dat en omdat op verpleeghuizen gewoonlijk veel vrijwilligers mee en rondlopen ook een hele ingreep.
+1
demelkboer
Het kwam door de strenge maatregelen. causaliteit of correlatie, zeg het maar?

Maand of 3 geleden was Zuid Afrika qua corona een drama, nu is het qua corona heel anders.

Zuid afrika heeft een paar weken een lock down gehad maar eigenlijk hield niemand zich daar aan want dat kan gewoon niet en qua vaccins zitten ze op 0,54 % dus dat heeft ook weinig invloed (zie our world in data)
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
Het kwam door de strenge maatregelen. causaliteit of correlatie, zeg het maar?Maand of 3 geleden was Zuid Afrika qua corona een drama, nu is het qua corona heel anders.Zuid afrika heeft een paar weken een lock down gehad maar eigenlijk hield niemand zich daar aan want dat kan gewoon niet en qua vaccins zitten ze op 0,54 % dus dat heeft ook weinig invloed (zie our world in data

Zuid-Afrika is een ongereguleerd ontwikkelingsland, waar op veel andere terreinen ook veel fout gaat.
+1
demelkboer
@arie.j klopt waren qua corona totaal niet "in control". maar uit eindelijk na op heffen van de niet nageleefde lock-down en total geen vaccinatie strategie en geen vaccins en een gezondheid systeem dat het totaal niet aan kan zijn daar de corona cijfers de laatste 3 maand ook in elkaar geklapt.

Brazil raakt ook over de piek heen, hoor je ook niks meer van in de Media, India hoe k#t de situatie daar ook is zal ook weer een keer over zijn piek heen komen.

Is dat een reden om er maar niks aan te doen dat hele corona? Nee natuurlijk niet. Alleen we zien dat onze invloed op de verspreiding van het virus nog al beprekt is en dat lock downs weinig invloed hebben als ze al uitvoerbaar zijn. Wat we nu doen is het medicijn groter maken dan de kwaal. en dat vind ik erg treurig. Zeker als je dit soort berichten leest:

bbc.com/news/world-asia-56425115/

In het westen komen we er wel door heen. 2e en 3e wereld wordt na corona een slagveld. We zien dit met de vaccinverdeling al. Het westen koopt 4 tot 7 x meer vaccins in dan we koppen tellen. Ikke Ikke ikke en als je geen geld hebt kun je stikke. We doen het samen , yeah right........
de Tank
@demelkboer hoezo een slagveld, het is toch gewoon een griep?
demelkboer
@de Tank voordeel bij influenza is dat 99,9% van de ouder mensen op jonge leeftijd griep heeft gehad. Dat geeft een specifieke immuniteit waardoor meer oudere mensen dan bij corona niet of minder ziek worden. Op een gegeven moment is die immuniteit met influenza ook te weinig om ouderen te beschermen en gaan er als nog mensen door aan influenza, maar dat gaat geleidelijke dan bij corona.
demelkboer
@de Tank ik bedoel met dat slag veld trouwens de gevolgen van de lockdwons
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
Brazil raakt ook over de piek heen, hoor je ook niks meer van in de Media, India hoe k#t de situatie daar ook is zal ook weer een keer over zijn piek heen komen.

Brazil raakt ook over de piek heen, hoor je ook niks meer van in de Media, India hoe k#t de situatie daar ook is zal ook weer een keer over zijn piek heen komen.
Vraag ten koste waarvan
Geen nieuws? Je bedoelt alle nieuws went en elke dag als krant schrijven dat het in Brazilië nog diep treurig is kan ook niet.
Maar de situatie is er nog niets beter met die gekke president die niet anders weet om te verklaren dat mensen nu eenmaal toch een keer dood gaan.
En dat de economie ten koste alles volop moet blijven doordraaien
Hier een krant die er een goede week geleden nog een heel artikel over schreef.
parool.nl/wereld/…
India? Daar hebben ze veel te vroeg gedaan of dat het over was.
Verder is het een land met tegenwoordig ongeveer net zoveel inwoners als China.
Dus ruim 1,3 miljard.
Toestanden zijn er natuurlijk vreselijk met plaatselijk zoveel doden dat ze niet op tijd begraven kunnen worden.
Maar op het totaal van die vreselijke massa inwoners is het nog niet eens zoveel.
Verder wordt er al veel gedaan om de derde wereld ook van vaccins te voorzien, onze astra-zenica voorraad zal er ook wel heen gaan, is ook mede eigenbelang van de rijke landen.
+1
demelkboer
@arie.j ten koste van wat? die vraag kun je natuurlijk ook stellen bij lock downs. Althans die hadden we misschien moeten stellen maar dat hebben we(politiek in de westerse wereld) in alle paniek niet gedaan. Die vraag nu stellen, is de fout van 14 maanden lock down toegeven. Grote meneer of mevrouw die dat durft.

Dit virus muteert vrij vlot, als de huidige vaccins niet meer werken krijgen ze ze in Afrika.
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
@arie.j ten koste van wat? die vraag kun je natuurlijk ook stellen bij lock downs. Althans die hadden we misschien moeten stellen maar dat hebben we(politiek in de westerse wereld) in alle paniek niet gedaan. Die vraag nu stellen, is de fout van 14 maanden lock down toegeven. Grote meneer of mevrouw die dat durft.Dit virus muteert vrij vlot, als de huidige vaccins niet meer werken krijgen ze ze in Afrika.

Niet meer werken? Je zou bijna denken dat het de wens was dat ze niet meer werken bij een mutatie, zo gemakkelijk en zonder enig bewijs roept men dat.
Ook al onderdeel van bepaalde lieden die alles wat met vaccinatie en Corona bestrijding in diskrediet willen brengen.
Wat er in de toekomst gebeurt weet niemand
Maar tot heden is er nog geen enkele mutatie waarbij bleek dat de huidige vaccins niet tegen werken.
demelkboer
@arie.j ps dat laatste was een cynische opmerking , want je hebt gelijk niemand die het weet. Maar zeker niet onaannemelijk.

Qua deaths per million doet brazil met 1900 het niet veel slechter dan USA met 1800. Ook de oversterfte is vergelijkbaar. Verschil is dat USA Biden heeft en Brazil Bolsonaro. Biden is onze verlosser, Bolsonaro een rechtse kloot zak.(cynisch)

Het laatste onderschrijf ik overigens maar dat heeft niet veel met corona te maken. Dat Biden onze verlosser is wens ik echter te betwijfelen.Niet op corona vlak maar ook niet op andere vlakken maar dat ter zijde
+2
Farmer_
@demelkboer Brazilie met 220 Miljoen inwoners, normale sterfte +-7000 per dag , als je dan een Covid vergoeding kun krijgen van ettelijke Dollars is dat mooi meegenomen.
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
Het laatste onderschrijf ik overigens maar dat heeft niet veel met corona te maken. Dat Biden onze verlosser is wens ik echter te betwijfelen.Niet op corona vlak maar ook niet op andere vlakken maar dat ter zijde

Dat iemand als ik niets moet hebben van uitspraken die een president "' onze verlossers "noemen zul je denk ik wel begrijpen.
Toch is Biden op veel punten wel een ware herademing na die Trump.
Hier op het prikkebord, waren ook veel Trump aanhangers.
Maar ik vind het wel bijzonder hypocriet van hen dat juist vooral zij dwars over Rutte heen vielen bij een noodleugen van Rutte. (en ook van die 2 Verkenners).
Maar toen Trump zo ongeveer dagelijks met de grootse leugens kwam ( alternatieve waarheid heette dat soms), dat scheen ze nooit te hinderen.
Over vooringenomenheid gesproken.
Albert Altena
@arie.j Hoe kom je zelfs bij "noodleugen".
Die onschendbare schrijvende ambtenaar moet maar eens aan de tand gevoeld worden.
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
@arie.j Hoe kom je zelfs bij "noodleugen".Die onschendbare schrijvende ambtenaar moet maar eens aan de tand gevoeld worden

Omdat het glashelder was.
En als ze ambtenaren bewust er niets erover willen vragen, dan is dat ook helemaal helder.
Albert Altena
@arie.j Nee Arie. Ambtenaren KUNNEN er niet over ondervraagd worden.
Ze mogen nooit hun mond open doen over wat er besproken wordt en hoeven dat dus ook niet.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
@arie.j Nee Arie. Ambtenaren KUNNEN er niet over ondervraagd worden.Ze mogen nooit hun mond open doen over wat er besproken wordt en hoeven dat dus ook niet.

Ik zie deze reactie nu pas, maar wat je stelt klopt echt niet.
Ambtenaren mogen alles zeggen, alleen als het met hun functie te maken heeft moet de baas wel even van te voren verklaren dat hij er geen bezwaar in ziet.
En als je mocht twijfelen of dat klopt, lees dan dit;
p-direkt.nl/informatie-rijkspersoneel-2020/…
Op het einde van het eerste stukje staat:
"U heeft geen geheimhoudingsplicht ten opzichte van uw manager(s) of het hoofd van de organisatie. Het hoofd van de organisatie kan u ontheffen van uw geheimhoudingsplicht.".
=
Overigens is er nu een vreselijke ongezonde verhouding van ambtenaren die in rijksdienst zijn.
Wanneer bij een gewoon bedrijf een werknemer iemand benadeeld of beschadigd tijdens zijn werk, dan kan de schade verhaalt worden bij zijn baas of het bedrijf.
Ook als het over heel ernstig dingen gaat en mensen vreselijk in de problemen zijn gebracht
Maar daarbij blijft de werknemer die zich misdragen heeft (of op een afschuwelijke manier regeltjes opvolgde) niet bij buiten schot.
En dat laatste blijft ook niet geheim.
Maar bij die toeslagenaffaire kon je zien dat de overheid en ministers de ambtenaren die vreselijk over de schreef waren gegaan helemaal buiten schot hielden.
Nou ja, toen kamerleden in dat debat erg aandrongen dat de gedupeerde ouders toch graag wisten dat die ambtenaren er niet straffeloos mee waren weggekomen.
Toen verklaarde de minister dat er toch wel wat functionering gesprekken waren geweest...
Hallo zeg, en niemand , ook niet in de 2e Kamer roept dan, ''Dit is niet normaal meer".
+1
demelkboer
@arie.j Trump is een oranje kleurende clown met uitgebeten haar, die is nu ingeruild voor een half seniele man met een spraakgebrek.

This is the best the USofA has toe offer. En dat is treurig. Land is tot op het bot verdeeld voor als nog doet Biden er weinig aan om die 49% die niet op hem gestemd heeft voor hem te winnen.

De laatste stuiptrekkingen van de hegemonie van de VS, wen er maar aan. China( en Rusland in minder mate) laat zich niet meer piepelen.

Ik weet niet of ik daar zo vrolijk van word
Farmer_
Quote Reactie van @arie.j:
Toch is Biden op veel punten wel een ware herademing na die Trump.


+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @demelkboer:
Brazil raakt ook over de piek heen, hoor je ook niks meer van in de Media,

Je wordt op je wenken bediend, vandaag artikel in de krant, 3000 tot 4000 doden per dag.
demelkboer
@Leo,s vriend

Die 3000 is van een na weekendpiek die je wel vaker bij landen ziet(ook bij ons RIVM)

gemiddeld nu zon 2000 doden per dag

Kijk op

worldometers.info/coronavirus/country/…

Daar kun je zien dat Brazil al over de piek heen begint te raken.

Deaths per million precies gelijk aan buurland Peru , dat de strengste lockdown van Z. Amerika had
demelkboer
@demelkboer Eerst Zuid Afrika, toen Braziel , nu India

Het komt ern het virus gaat, onze invloed daar op is beperkt; Kwetsbaren zo goed mogelijk beschermen dat lijkt het meest realistisch en dat lukt in deze tweede wereld landen maar zeer matig, tel daar bij op de kwaliteit van het zorg systeem

OOk in nederland lijken ander factoren dan lock downs van veel groter belang, dat zagen we vorig jaar april mei ook al.

parool.nl/nederland/…
arie.j
@demelkboer Hier de cijfers over wat langere termijn in verhouding tot de bevolking.
Besmettingcijfers zijn van dergelijke landen standaard veel te laag, zeker daar wordt lang niet ieder verdacht geval getest
allecijfers.nl/nieuws/…
Land naar keuze even invullen
demelkboer
@arie.j Ook op die site staan Brazil en Peru weer akelig dich bij elkaar 😉

India zuidafrika en bij v Zweden moet je helemaal naar beneden scrollen wil je die vinden. Qua deaths per million (14d) vergelijkbaar met nederland 15-20 per 14 dagen per 1m

India geeft per dag nu 80 miljoen dollar uit aan tests, die kun je ook nuttiger besteden denk ik.
Dit is 20 dollar per test, terwijl het zorg budget voor india 30 dollar per persoon is per jaar
Zwaagdijk
@demelkboer ze zijn doorgeschoten. De verhouding is zoek.
demelkboer
@arie.j de maatschappij wil heel graag dat de overheid "in control" is en zorgt voor een quick fix.

dat is de exponent van een maakbare samenleving..........
+5
@arie.j Kijk Arie , je kunt Jan.S als ziekelijke leugenaar beschouwen dat is geheel in jou stijl , niet de mijne . In mijn ogen kijkt hij verder dan alleen het 8 uur journaal zelf kijk ik niet of nauwelijks meer naar het 8 uur journaal als het Nederlands of Duitse .
Overal gaat het over het zelfde en steeds maar herhalen en de zelfde beelden in de herhaling , dat is voor mij geen nieuws meer . Daarom kijk ik ook verder naar andere kanalen voor informatie . Daarin zit ik meestal op de zelfde gedachten goed en golflengte als Jan.S en ja Arie , wat hij of ik verkondigd hebben komen nog steeds uit .
Mijn vrouw werkt in het ziekenhuis op de nierdialyse en daar moest ze gevaccineerd worden ze had geen keus , ook al was ze er op tegen , ben ik ook , heb wel de mededeling gegeven aan de persoon die ik ook ken dat ik niet blij ben met wat ze gedaan heeft . 2 weken terug is ze voor de tweede maal deze Gen-Therapie vaccin van Moderna gevaccineerd en alle bijwerkingen zijn de afgelopen 2 weken voorbij gekomen van koorts transpireren , overgeven ,pijnlijke arm , slecht slapen , humeurig daar door en dergelijke . Tja wat de gevolgen voor de lange termijn is dat weten we niet . Dhr Kuiper heeft openlijk gezegd ; Het is een ongecontroleerd experiment .
Kijk dit zijn geen complot verzinselen , want hier heb ik dagelijks mee te maken .
Vdejong
@Hans is Hobby boer het is ook niet nodig dat de krant gelezen of journaal gekeken wordt, via prikkebord word je wel van alles op de hoogte gehouden.
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@arie.j Kijk Arie , je kunt Jan.S als ziekelijke leugenaar beschouwen dat is geheel in jou stijl , niet de mijne . In mijn ogen kijkt hij verder dan alleen het 8 uur journaal zelf kijk ik niet of nauwelijks meer naar het 8 uur journaal als het Nederlands of Duitse .Overal gaat het over het zelfde en steeds maar herhalen en de zelfde beelden in de herhaling , dat is voor mij geen nieuws meer . Daarom kijk ik ook verder naar andere kanalen voor informatie . Daarin zit ik meestal op de zelfde gedachten goed en golflengte als Jan.S en ja Arie , wat hij of ik verkondigd hebben komen nog steeds uit .Mijn vrouw werkt in het ziekenhuis op de nierdialyse en daar moest ze gevaccineerd worden ze had geen keus , ook al was ze er op tegen , ben ik ook , heb wel de mededeling gegeven aan de persoon die ik ook ken dat ik niet blij ben met wat ze gedaan heeft . 2 weken terug is ze voor de tweede maal deze Gen-Therapie vaccin van Moderna gevaccineerd en alle bijwerkingen zijn de afgelopen 2 weken voorbij gekomen van koorts transpireren , overgeven ,pijnlijke arm , slecht slapen , humeurig daar door en dergelijke . Tja wat de gevolgen voor de lange termijn is dat weten we niet . Dhr Kuiper heeft openlijk gezegd ; Het is een ongecontroleerd experiment .Kijk dit zijn geen complot verzinselen , want hier heb ik dagelijks mee te maken

Dat op een ziekenhuisafdeling met nierdialyse personeel de keus krijgt , óf vaccineren óf een andere baan zoeken vind ik heel erg logisch, ook al is de consequentie nog zo groot.
Je gaat immers met uiterst kwetsbare patiënten om, bij wie besmetting veelal de dood tot gevolg zal hebben.
Als het dan zo bezwaarlijk is, zoek dan maar ander werk.
Maar ga niet je medemens in levensgevaar brengen als dat niet nodig is.
Als jij verder je informatie van het Darkweb moet hebben is het slecht met je gesteld
Farmer_
[quote="@arie.j" p="1882239"]Dat op een ziekenhuisafdeling met nierdialyse personeel de keus krijgt , óf vaccineren óf een andere baan zoeken vind ik heel erg logisch, ook al is de consequentie nog zo groot.Je gaat immers met uiterst kwetsbare patiënten om, bij wie besmetting veelal de dood tot gevolg zal hebben.Als het dan zo bezwaarlijk is, zoek dan maar ander werk.Maar ga niet je medemens in levensgevaar brengen als dat niet nodig is.

Wat is dat nou voor antwoord.
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Een simpele vraag Hans.
Jij denkt dat de wereld weer los komt zonder vaccinatie????
+2
Farmer_
@Albert Altena Gegarandeerd niet.
+1
@Albert Altena Het is zo dat straks een twee deling komt . Gevaccineerden en niet gevaccineerden en die zullen straks als 2 de en of 3 de rangs burger worden behandeld .
Heb dit al een paar weken terug al geschreven dat die 2 deling er komt tegen over Arie en 2 de of 3 de rangsburgers er komen , hij vond dat niet kunnen en nu zal hij er wel voor zijn .
In Duitsland is nu een wet aangenomen en die gaat per 1 juni inwerking en daar mogen niet gevaccineerden niet meer reizen , dat betekent dat je opgesloten bent in huis en niets meer mag . 50 Duitse acteurs hebben daar een stelling ingenomen en daar tegen te zijn met deze nieuwe wet .
+3
Zwaagdijk
@Hans is Hobby boer ja die komt er. Niet reizen. En geen evenementen. En dan vooral de festivals. Daar begint het. Eerst de jongeren. En straks geen kroeg of restaurant. En daarna de winkels. Als je nog van je pad afwil dan moet je wat..Ik laat me ook niet vaccineren. Proefkonijnen horen in een lab...
+1
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Ze moeten nog een ander systeem opzetten.
Iedereen die weigert een vaccinatie te nemen uitsluiten van behandeling als ze het wel krijgen.
+3
Spuit11
@Albert Altena Mensen met longkanker niet meer helpen, had die peuken maar laten staan. Verslaafden ook niet meer helpen, auto ongeluk? Had de benenwagen maar genomen. Zo kunnen we wel doorgaan.
Albert Altena
@Spuit11
We proberen iedereen van het roken af te houden.
We hebben veiligheid regels
Verslaafden ook van die rommel af te houden

Zo proberen we ook van die verschrikkelijke Corona af te komen.
+1
Spuit11
@Albert Altena Is dat zo? Ik hoor alleen maar non stop reclame voor de spuit. Helemaal niks over een gezondere levensstijl en meer bewegen. Terwijl het overgrote deel van de IC klanten zwaarlijvig is.
Albert Altena
@Spuit11 Dan ben je toch echt blind.

Lees maar eens wat er op de pakjes staat.
Overtreed maar eens grof een snelheidsbeperking.
Sportscholen maken alleen maar reclame door een gezonde levensstijl.
@Spuit11 Elk jaar sterven er nog steeds meer dan 8 miljoen mensen door het roken . Zover is sars-covid 19 { trouwen deze heeft dezelfde DNA code gekregen als sars uit 2003 } nog lang niet en dat zal hem ook niet worden .
Albert Altena
@Hans is Hobby boer En omdat? Hoeven we Covid niet serieus te nemen?
demelkboer
@Hans is Hobby boer er sterven volgens Erik schreder nog elk jaar 5 miljoen mensen door een in actief leven. Met andere worden te weinig beweging
de jonge
@Albert Altena wat een onzin. dus iedereen die geen griepprik in het verleden heeft gehad en ziek werd door de griep hoefde ook geen behandeling?
+3
Albert Altena
@de jonge Dit is totaal iets anders dan griep.
Ik vindt het verschrikkelijk dat mensen de ernst van Covid niet inzien.
Ook dat misschien maatregelen nodig zijn om mensen te dwingen een vaccinatie te nemen.
Grasbaal
Quote Reactie van @Albert Altena:
Ik vindt het verschrikkelijk dat mensen de ernst van Covid nie

Er zijn mensen die niet bereid zijn om hun oogkleppen af te doen:


demelkboer
@Grasbaal Dit is de ander kant van het wappie spectrum. Of je vind dat alles moet wijken voor covid of je vind dat covid niet bestaat. De nuance daar tussen schijnt niet te bestaan. En dat is iets dat de media zich aan mag rekenen
Albert Altena
@demelkboer Je hebt gelijk dat de media alles tegen elkaar opzet.
demelkboer
@Albert Altena toen ik in de eerste week de hoofdredacteur van de Volkskrant hoorde wist ik genoeg: Wij houden ons aan het overheid narratief........

En het dan gek vinden dat allerlei complotwappies het internet lopen af te struinen naar allerlei duister en smeuïge details.

Een gewogen discussie was meteen monddood gemaakt
+1
de jonge
@Albert Altena ik weet wel degelijk dat het gevaarlijk is, leg mij geen woorden in de mond waar je geen weet van hebt. je behoort mensen vrij te laten in hun keuzes zonder dat ze daarbij tot een aparte groep worden gewezen. een ieder die een vaccin wenst, behoort die te kunnen krijgen en die zullen zich dan blijkbaar beter voelen, want als ik de stukken hier moet geloven dan zijn de verschijnselen veeel minder ernstig, mochten ze covid krijgen dan dat ze zich niet hadden laten vaccineren. ik snap niet waar die groep die blijkbaar voor vaccinatie is dan nog bang voor is als ze zoveel vertrouwen in dat vaccin hebben
+2
Albert Altena
@de jonge Net als er verkeersregels zijn opgesteld om veel ongelukken te voorkomen, hoop ik dat mensen zo verstandig zijn om ook zich te laten vaccineren zodat we weer los kunnen.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@Albert Altena Het is zo dat straks een twee deling komt . Gevaccineerden en niet gevaccineerden en die zullen straks als 2 de en of 3 de rangs burger worden behandeld .Heb dit al een paar weken terug al geschreven dat die 2 deling er komt tegen over Arie en 2 de of 3 de rangsburgers er komen , hij vond dat niet kunnen en nu zal hij er wel voor zijn .In Duitsland is nu een wet aangenomen en die gaat per 1 juni inwerking en daar mogen niet gevaccineerden niet meer reizen , dat betekent dat je opgesloten bent in huis en niets meer mag . 50 Duitse acteurs hebben daar een stelling ingenomen en daar tegen te zijn met deze nieuwe wet .

Doe maar moeilijk en vreselijk verontwaardigd, nooit zo'n dictatuur? Je maakt je alleen maar grandioos belachelijk.
Nooit van het pokken briefje gehoord?Vele tientallen jaren nodig om naar school te kunnen.
Om precies te zijn van 1872 tot 1928 werd je op iedere school geweigerd als je niet tegen de pokken was ingeënt .
Van een kleine minderheid gingen de principiële bezwaren zover dat ze dat weigerden, en die waren dan op thuis onderwijs aangewezen als ze hun kinderen wilden leren lezen schrijven en rekenen.
Mijn oma van vaders kant was één van hen, ze heeft met haar broer apart les gehad van het oude gepensioneerde schoofhoofd Heiligers hier ter plaatste.
Bij de koeien kennen we vele jaren, om precies te zijn vanaf 1953 een verplichte jaarlijkse MKZ enting.
Dat hoefde eigenlijk niet, alleen kreeg je dan geen vervoersbewijs voor je vee, dan alleen voor de slacht.
De melkveehouders waren nog zo verontwaardigd toen de MKZ enting verdween en daar voor in plaats kwam het massaal ruimen bij een uitbraak.
En jij ga nu moeilijk doen over een enting die helemaal niet verplicht is, met alleen als consequentie heeft dat je niet naar buitenland op vakantie mag voor waarschijnlijk een paar jaar?
Man schaam je.
+2
@arie.j Ik schaam me nergens voor . Als straks 40 % gevaccineerd is met deze Gen-Therapie vaccin en als ik zo lees is 30 % is al immuun volgens de bloedbank dan is de 70 % grens bereikt en de dekkings graad , dan is vaccinatie voorbij . Alle personen die positief getest zijn met de zogenaande PCR test zijn immuun dus de 30 % zal snel naar de 50 % gaan en dan hoeft er ook minder gespoten te worden .
Vroeger stonden mensen in de rij bij het slachthuis om een stuk vlees te kopen vanwege dat daar een koe met MKZ aankwam , men was blij dat ze vlees op de tafel kregen . Daarna kwam de enting ieder jaar en mensen bleven gewoon vlees eten geen probleem na de afschaffing van het de jaarlijkse plicht kwam in 2001 de uitbraak en toen moest alles vernietigd worden .
Deze had gewoon geconsumeerd kunnen worden .
Het grote verschil in deze is dat deze Gen-Therapie vaccin niet op de normale weg is getest wat wel gebeurd met ander vaccins en daar zit het probleem en het is een ongecontroleerd experiment volgen Kuipers wat trouwens ook Phifer en anderen leveranciers zeggen .
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
Gen-Therapie

Je bent niet goed bij je hoofd met je verzonnen Gen-Therapie wat niet goed is getest,
Lees hier wat het echt is
cbg-meb.nl/onderwerpen/…
+2
demelkboer
@arie.j het is toegelaten onder een tijdelijke goedkeuring waar bij de resultaten tot 2023 zullen worden meegenomen in de eindbeoordeling
+1
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
@arie.j het is toegelaten onder een tijdelijke goedkeuring waar bij de resultaten tot 2023 zullen worden meegenomen in de eindbeoordeling

Dat is niet ongebruikelijk bij een nieuw geneesmiddel.
Pas bij massale toepassing en registratie kunnen effecten en bijwerkingen helemaal in kaart worden gebracht.
Gezien het feit dat er al miljoenen en miljoenen zijn ingeënt met dat Pfizer is met behoorlijke zekerheid te zeggen dat ernstige bijwerking slechts bij een uiterst klein percentage voorkomt
Maar alles wordt bijgehouden
lareb.nl/pages/update-van-bijwerkingen/
demelkboer
@arie.j tis ook niet ongebruikelijk dat medicijnen na een lange periode van gebruik toch veel bijwerkingen hebben die voor in de onderzoeken van de fabrikant niet voor kwamen.
De medicijn industrie staat net voor niets bekend om zijn mega schikkingen.
+1
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
@arie.j tis ook niet ongebruikelijk dat medicijnen na een lange periode van gebruik toch veel bijwerkingen hebben die voor in de onderzoeken van de fabrikant niet voor kwamen.De medicijn industrie staat net voor niets bekend om zijn mega schikkingen

Elk medicijn heeft bijwerkingen, de ene alleen meer en ernstiger dan het andere.
Daarbij zijn veel bijwerkingen alleen betrekking op een bepaalde klein of grotere groep mensen.
En kan de grote meerderheid het zonder veel problemen gebruiken.
Dat kun je ook allemaal vinden op de verplichte bijsluiter bij elk medicijn.
Bijwerkingen die alleen voorkomen bij een heel kleine groep zijn in het begin nogal eens moeilijk te onderkennen. Zeker het oorzakelijk verband.
Ook met vaccinatie is dat ongeveer zo.
Alleen is vaccineren geen dagelijkse medicatie, maar een eenmalige.
Bij het pokken vaccin kwam men er pas na vele jaren achter dat een zéér zeldzame bijwerking was hersenvliesontsteking Ongeveer 1 op de miljoen dacht ik.
Uiterst gering aantal dus, en dus moeilijk te onderkennen. Maar wel met dodelijk gevaar.
Het leidde in 1976 wel tot stopzetten van de standaard vaccinatie bij alle kinderen van wie ouders geen bezwaar hadden.
Pokken kwam vrijwel niet meer voor op wereldschaal , dus waren de risico's van vaccinatie groter.
Er waren wel meer bijwerkingen zoals bij elk vaccin.
Maar behalve dat het dan een beperkte groep betrof waren die gevolgen na enige tijd over.
Bij pokken wordt zelfs voor heden ten dage(als het weer zou voorkomen ) de mortaliteit (sterfte) op 10% geschat, dus vaccinatie geeft bij een werkelijke uitbraak oneindig minder risico.
Verder, (als ik voor mezelf spreek) mag ik vertrouwen dat mijn leven in iemand anders hand is.
Maar ik loop zelf ook al enkele jaren met een kaartje van mijn DNA paspoort vvoor medicatie in mijn portemonnee
Google maar eens op het enzym CYP2D6, dat werk bij mij traag, heb ik al wat mee beleeft bij medicijnen en hun daardoor veel sterkere bijwerking

Voor pokken:
scientias.nl/vaccineren-levensgevaarlijk-levensred…
demelkboer
Ik ben blij dat er medicatie en vaccins bestaan.Soms kun je niet zonder. Alleen we moeten op passen dat die niet schadelijker worden dan de kwaal en een surrogaat voor een gezonde levens stijl.
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
Het grote verschil in deze is dat deze Gen-Therapie vaccin niet op de normale weg is getest

Er is helaas geen tijd voor een jarenlange testperiode, en de natuur zijn gang laten gaan net zoals met de Spaanse griep is ook geen optie........
adriaan33
@Grasbaal heb ergens gelezen dat overdosis aspirine de meest doden veroorzaakte bij de spaanse griep
arie.j
Quote Reactie van @adriaan33:
@Grasbaal heb ergens gelezen dat overdosis aspirine de meest doden veroorzaakte bij de spaanse griep

heb ergens gelezen, jahoor zo'n bron overtuigd 😁
Nou ik in het blad van onze Historische Vereniging en artikel over de Spaanse Griep geschreven, en dat is geen sprookje
demelkboer
@arie.j geen grapje

historianet.nl/wetenschap/geneeskunde/…

is al wat langer bekend, ik heb abonnement op dat geschiedenis tijdschift dus wist ook dat ik het gelezen had

voor dat je gaat zeuren" dat is geen wetenschappelijk blad"

bmj.com/rapid-response/2011/…
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
is al wat langer bekend, ik heb abonnement op dat geschiedenis tijdschift dus wist ook dat ik het gelezen had voor dat je gaat zeuren" dat is geen wetenschappelijk blad"

Is geen zeuren, voor dat ik zelf een artikel klaar heb zijn er de nodige archiefbezoeken geweest en heb ik ook elders heel wat speurwerk verricht.
Bij zo'n artikel moet onderaan de bronvermelding staan, en anders krijg ik van de redactie te horen dat ik die moet opzoeken, anders is er geen plaatsing.
De nodige historische bladen heb ik ook allemaal gelezen.
Sommigen zijn nogal eens er snel in elkaar geflanst, en een wat oppervlakkig populair, dat merkt je wanneer je zelf wel uitgebreid onderzoek hebt gedaan.
Zo schreef dat Hist. Nieuwsblad de regering toen op 28 november 1917 een biddag i.v.m. de Spaanse griep uitgeschreven.
Maar dat is niet juist, wel werd er op de 28E november, met grote en algemene instemming een nationale bid- en dankdaggehouden. In de ochtend waren er overal kerkdiensten, waarbij volgens krantenberichten, de belangstellenden soms tot in de portalen stonden.
Dat was uit dankbaarheid dat we als Nederlandse volk buiten de verschrikkingen van het oorlogsgeweld van de Eerste Wereldoorlog waren gebleven. En dat een revolutie was afgewend. Scholen waren die gesloten gesloten en ieder had die dag zoveel mogelijk vrij gekregen.
In heel wat gemeenten werd er op die datum druk oranje gedragen en soms gevlagd.
==
Wat betreft die asperine, dat was het enige middel in die tijd wat door zijn koortswerende en ontstekingsremmende werking iets tegen die griep kon betekenen
Grote onheilen zijn er over zijn daarbij in Nederland beslist niet bekend.
Maar overdosis ervan is niet zonder gevaar.
Niet voor niets gebruiken we daar nu in de plaats voor paracetamol, dat heeft veel minder bijwerking en overdosisgevaar
Grasbaal
Quote Reactie van @adriaan33:
heb ergens gelezen dat overdosis aspirine de meest doden veroorzaakte bij de spaanse griep

Meeste doden of sommige?:

Quote:
Volgens een Amerikaanse arts overleden sommige besmette patiënten aan de aspirine waarmee ze werden behandeld.

historianet.nl/wetenschap/geneeskunde/…
demelkboer
@Grasbaal gezien het stuk in bmj niet enkel maar iig een substantieel deel van de jongeren. Asprine was vrij nieuw prodcut toen en leek ook een wonder middel en een quick fix
+1
Jan S
Quote Reactie van @Grasbaal:
en de natuur zijn gang laten gaan net zoals met de Spaanse griep is ook geen optie........

Gezien de het sterftecijfer is dat geen enkel probleem.
demelkboer
@Jan S spaanse griep trof veelal jonge mensen
Jan S
Quote Reactie van @demelkboer:
spaanse griep trof veelal jonge mensen

Een andere lezing over onder andere de spaanse griep.
bitchute.com/video/hKL28YF2mUFo/
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
Vroeger stonden mensen in de rij bij het slachthuis om een stuk vlees te kopen vanwege dat daar een koe met MKZ aankwam , men was blij dat ze vlees op de tafel kregen . Daarna kwam de enting ieder jaar en mensen bleven gewoon vlees eten geen probleem na de afschaffing van het de jaarlijkse plicht kwam in 2001 de uitbraak en toen moest alles vernietigd worden .Deze had gewoon geconsumeerd kunnen worden

Natuurlijk, heel veel vlees komt van dieren die wel een ergens voor geënt zijn.
Alleen de domme stampij van winkelketens is de oorzaak de het niet verkocht kon worden.
Dat veel geënte dieren gewoon geslacht worden weet de consument niet eens, en als er maar geen vreselijk ophef over maakt is er ook niemand die er om geeft.
Is ook grote onzin, vaccinatie spul blijf maar hooguit een paar weken in het lichaam en dan kan het nog totaal geen kwaad voor de vleesconsumptie.
+4
duitser
@Hans is Hobby boer

(klik om te vergroten)

🤔
Farmer_
@duitser Tegenwoordig is alles digitaal 😁
@Farmer_ Het probleem daarin dat ik geen Smartphone heb .
Farmer_
@Hans is Hobby boer Dan ben je onzichtbaar voor hun.
+1
JohnDeere7serie
@arie.j ziekelijke leugenaar en een verwensing van een ziekenhuis opname. Dat is niet zo lief arie. Zou je dat ook tegen Jan zeggen, als je in het echte leven tegenover hem zou staan? Of moeten we het zien als toetsenbord-helden praat. De feiten die jij ziet opnoemen is prima, daarna zou je ook kunnen zeggen: ik ben het nog steeds niet eens met Jan, maar ik vergeef het hem.
arie.j
Quote Reactie van @JohnDeere7serie:
@arie.j ziekelijke leugenaar en een verwensing van een ziekenhuis opname. Dat is niet zo lief arie. Zou je dat ook tegen Jan zeggen, als je in het echte leven tegenover hem zou staan? Of moeten we het zien als toetsenbord-helden praat. De feiten die jij ziet opnoemen is prima, daarna zou je ook kunnen zeggen: ik ben het nog steeds niet eens met Jan, maar ik vergeef het hem.

Verwensing van een ziekenhuisopname??????
Of ik het ook zo tegen Jan .S zou zeggen als hij in levende lijve voor me stond?
Nou waarschijnlijk nog wel wat heviger, maar mensen zo als hij die leren waarschijnlijk pas werkelijk als hij eens zelf op het IC met corona kwam.
Verder heb ik weinig moeite met een totaal ander mening als van mezelf, daar is de discussie tenslotte voor.
Maar geen eerlijk gedrag tonen, daar heb ik ronduit een hekel aan.
demelkboer
Kijk dit is wat de media doet:

Kees Tol geveld door het coronavirus--RTL

twee zinnen verder:

de Volendammer is positief getest op corona. Gelukkig gaat het verder goed met de presentator

Ps verder lees ik nooit show nieuws hoor 😉
de Tank
@Jan S 'De arie.j's en de Tanks zijn wat dat betreft verloren'

Nooit de hoop opgeven Jan!
Waar heb ik dat verloren als je niet luistert vaker gehoord? 🤔

Ik had je overigens wel wat evenwichtiger ingeschat.
+3
Farmer_
"Nederlandse regering aangeklaagd: Foltering en misdaden tegen de menselijkheid"

commonsensetv.nl/nederlandse-regering-aangeklaagd-…
+2
In België is sinds gisteren door gerechtelijk besluit van 4 a 5 weken terug nu vrij van alle corona maatregelingen . De regering van België heeft geen nieuwe maatregelingen tegen deze rechtsspraak gemaakt en daardoor zijn alle maatregelingen dus vervallen sinds gisteren .
+6
cs-agrar
Die ziekenhuizen hebben al jaren problemen met tekorten aan capaciteit, dat is geen nieuwigheid, dus zelfs al voor de corona-tijd. Het probleem is dus niet corona, maar aantal bedden en bijbehorende poppetjes
+4
Spuit11
@cs-agrar Als je dat zegt krijg je steevast het antwoord; "Daar hebben we nu niks aan, we moeten vooruit kijken..."
+1
demelkboer
@Spuit11 het probleem van de ziekenhuizen is mbt corona gewoon overgewicht. 85% op de IC is te zwaar. Ook de jongere patiënten. Hadden ze in april 2020 gemiddeld een BMI van 29 is die nu al opgelopen naar 30.
George
Quote Reactie van @demelkboer:
et probleem van de ziekenhuizen is mbt corona gewoon overgewicht.

Je maakt er nogal een gewichtig onderwerp van. Maar laatst toch ergens gelezen dat het coronavirus bij iets zwaardere mensen helemaal niet harder toesloeg dan bij iemand met een 'normaal' gewicht.
arie.j
Quote Reactie van @George:
Je maakt er nogal een gewichtig onderwerp van. Maar laatst toch ergens gelezen dat het coronavirus bij iets zwaardere mensen helemaal niet harder toesloeg dan bij iemand met een 'normaal' gewicht.

"Iets zwaarder" is heel wat anders dan ernstig overgewicht.
hartstichting.nl/nieuws/…
Mensen met een BMI van 30 en meer hebben ernstig overgewicht
En mensen met een BMI van boven de 40 kregen voorrang bij de vaccinatie.
Even gekeken wanneer iemand dat heeft.
BMI van 30 en meer
Als man met lengte van 1meter 80 moet je dan 97kg en meer wegen
BMI van 40 en meer
Als man met lengte van 1meter 80 moet je dan 130kg of zwaarder zijn.
Tja dat laatste is wel heel wat meer dat ietsje te zwaar, dacht ik zo.😃
zie
voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx/…
demelkboer
@George Groningse IC arts gaf het onlangs nog aan in nieuwsuur Dikke mannen van 60+ dat is het grootste probleem op de IC.

Da's geen discriminatie en ik wil ook niemand tegen e schenen schoppen maar da's de statistiek
+1
demelkboer
@demelkboer ik ben inmiddels ook op een leeftijd dat ik niet meer alles kan vreten en zuipen wat ik lekker vind. Ook het omschakelen van melkstal naar robot heeft naast een paar kilo melk per koe ook bij de boer een paar kilo aangezet. Sinds begin van coronacrisis elke week 2x op de racefiets.
Er wordt gezegd dat vaccinatie de uitweg is maar men vergeet dat vaccins bij mensen met overgewicht sowieso al minder goed werken. Dat is voor de IC (waar veel al geen verpleegtehuis bewoners komen) dus maar ten dele een ontlasting.
Kijkend naar de cijfers zie je dat de mensen op de IC gemiddeld nog zwaarder zijn geworden, een afspiegeling van de Nederlandse maatschappij het afgelopen jaar.
Beleid op overwicht het afgelopen jaar? 0.0
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
@demelkboer ik ben inmiddels ook op een leeftijd dat ik niet meer alles kan vreten en zuipen wat ik lekker vind. Ook het omschakelen van melkstal naar robot heeft naast een paar kilo melk per koe ook bij de boer een paar kilo aangezet. Sinds begin van coronacrisis elke week 2x op de racefiets.Er wordt gezegd dat vaccinatie de uitweg is maar men vergeet dat vaccins bij mensen met overgewicht sowieso al minder goed werken. Dat is voor de IC (waar veel al geen verpleegtehuis bewoners komen) dus maar ten dele een ontlasting.Kijkend naar de cijfers zie je dat de mensen op de IC gemiddeld nog zwaarder zijn geworden, een afspiegeling van de Nederlandse maatschappij het afgelopen jaar.Beleid op overwicht het afgelopen jaar? 0.0

Vreten en zuipen? Daar hebben de mensen hier als ze het over dieren hebben nog andere woorden voor.
Voor de rest, al diverse keren gezien, een boer beëindigd zijn bedrijf, of de zoon neemt het over.
Dus de ex-boer krijgt het dan veel gemakkelijker en rustiger.
Maar hij vergeet dat hij dan ook veel minder calorieën nodig heeft en hij blijft eten zoals voor die tijd.
Resultaat: binnen het jaar is het aan zijn figuur goed te zien, en met twee jaar heeft hij een flinke buik.
Beter is in beweging blijven, dus behoorlijk meehelpen op bedrijf bij de opvolger.
Of anders elke dag een eind fietsen of wandelen in tempo.
En daarnaast je verstand gebruiken en niet meer onbeperkt eten ,drinken en snoepen.
+1
de hoef
@arie.j plaats is een foto van je zelf , jij werkt al meer dan 2 jaar niet
+2
arie.j
Quote Reactie van @de hoef:
@arie.j plaats is een foto van je zelf , jij werkt al meer dan 2 jaar niet

Zou je meevallen, ben juist vanaf december 12 kg afgevallen.
Gewoon eten, niet snoepen en elke dag anderhalf uur flink fietsen of wandelen.
Verwonder me er nog steeds over, maar ik weeg nu 77kg en heb bijna een conditie als een jonge vent.
demelkboer
@arie.j bij sommigen moet je het helaas soms zo noemen. Onze hond eten nog netter een bak vla
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!