Ervaring met HVLS ventilatoren

iemand hier ervaring met van die grote ventilatoren? vind dat axiaal ventilatoren als ze vol aan draaien nogal herrie maken.

zijn aan het oriënteren op zulke lijkt ons wel wat lager in stroomverbruik als 8 axiaal ventilatoren en stiller.....

Deel dit topic

boertje009

Laatste  |  

Reacties

Vechtdalboer
Heb sinds kort de abbifan van abbi aerotech in de stal. Lijkt goed en laag energie verbruik. Zit ook EIA op. Verplaatst maximaal 50000 kuub lucht per uur per ventilator
+2
Noorderling
Zou dit eens bekijken. Warme opstijgende lucht die de stal wil verlaten weer naar beneden drukken en opmengen met schone lucht lijkt me niet het gewenste resultaat. Hybrid ventilation stimuleert natuurlijke ventilatie. De rest is maar stroom verbruiken en lucht mengen.

Vdejong
Hebben hier 2 HVLS sinds 2008. Ik zou niet meer zonder ventilatoren willen maar dan wel in combinatie met een geisoleerd dak (wat we nu niet hebben). 2 jaar geleden ook een vernevelingssysteem geinstalleerd. Ik denk dat de koeien afgelopen zomer binnen beter af waren dan het jongvee buiten.
newholland6640
Hier ook abbi, ideaal. Gewoon op 230 volt en makkelijk in snelheid te regelen.
david2
Iemand ervaring met Agromax ventilatoren?
Henry1
Ik ben ook benieuwd naar ervaringen van hvls t.o.v. verticale ventilatoren.
Want tegenwoordig lijkt een hvls inderdaad not done omdat het warme vieze lucht naar beneden zou blazen.
Mijn ervaring met deze ventilatoren is van 10 jaar geleden. Grote stal 3+3 stal met een aantal van deze ventilatoren icm geïsoleerd dak. Met dichte vloer overigens. En toen was het op de warmste dag van het jaar 33 graden, maar dan was het echt een verademing als je stal binnen kwam.
En lekker rustig.

Ik heb geen ervaring met verticale ventilatoren.

Ook wel eens met veearts over gesproken. Hij gaf aan dat het er vooral im gaat dat de lucht stroomt en type ventilator niet zoveel uitmaakt.
kaas
@Henry1 ja en dan moet de luchtstroom overdwars door de stal met ventilatoren in de zijwand
Melkveehoudernh
Hier ook twee hvls, werkt prima. maar als ik weer moest kiezen, en voldoende goothoogte had zou ik voor ventilators met vernevelaar ervoor in de zijgevels kiezen, die het dan door de nok weer weg drukken. Dan ondersteun je de natuurlijke ventilatie beter.
bio boer
Hier een webinar over stal ventilatie uit België

« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!