In Amerika willen ze vleesveehouderij verbieden.

Volgens wetsvoorstel IP13 van Oregon (Amerika) zou het houden van voedseldieren in de staat strafbaar worden gesteld, en zouden veeteeltpraktijken worden geclassificeerd als "aanranding". Het wetsvoorstel bepaalt dat dieren alleen mogen worden gegeten als zij een natuurlijke dood gestorven zijn (op dat moment is oud of ziek vlees niet goed). De 12.000 rundvleesproducenten in Oregon, die ongeveer 1,3 miljoen stuks vee houden, worden geacht te verdwijnen, nu de traditionele landbouw en veeteelt wordt stopgezet ten gunste van in laboratoria gekweekt vlees en in boerderijen die eigendom zijn van technocraten -- een perfecte manier om de bevolking tot volmaakte slavernij te dwingen.

Verder komt het verbod om in de herfst en winter in Engeland mest uit te rijden. (minuut 7:10) Daar wordt schande over gesproken en gezien als een manier om de veehouderij weg te pesten.

Het is overal in de wereld hetzelfde. De veehouderij moet verdwijnen, om plaats te maken voor het kweek"vlees" van Kill Gates. Elke keer worden de regels strakker aangetrokken.
En waarschijnlijk zullen de LTO tobbers dan weer roepen dat ze weer een fantastisch onderhandelingsresultaat hebben bereikt, want het kon nog veel erger. Wat ze dan bij de eerst volgende onderhandelingen dan bij de volgende onderhandelingen net zo makkelijk weer weggeven. We moeten NIET instemmen met de LTO als onderhandelaars. Ze leveren ons uit aan de groene communisten

Deel dit topic

Reacties

+3
Vdejong
Nederland is al communistisch!
+2
Vetspuit
@Vdejong in het Canada waar je naartoe gaat (als ik het goed gevolgd heb hier) is het niet veel beter als je het nieuws mag geloven 😅
Vdejong
@Vetspuit ja heb ik ook gehoord van iemand die vorig jaar geemigreerd is, alleen noemde hij canada links ipv communistisch.
+1
de hoef
1 APRIL ZEKER
+1
Melkveehouder6
Wist niet dat LTO ook in Amerika de lobby doet.
pa
@Melkveehouder6 U is geen fan van L T O ?
Melkveehouder6
@pa iedereen geeft LTO de schuld van alles wat ons niet bevalt dus ik dacht dan is LTO nu dus ook de boosdoener......
Kringloper
Allemaal aan de Vega jongens, lekker groentsapje erbij😀
+6
arie.j
Jan.S heeft weer een ouderwets complot verhaal geroken.
Snel toch, allemaal als lemmingen er achteraan......
walker1
@arie.j Jan S. kan ook wel bij Filemon in het programma. 😄 npostart.nl/filemon-en-de-complotten-trailer/…
+5
de Tank
Afgelopen jaar vleesconsumptie weer gestegen. Als het verboden wordt dan maar illegaal, levert vast en zeker veel meer op!
Vetspuit
@de Tank zo ging dat met de drooglegging ook, alleen is het dan ook de tussenhandel die eraan verdiend.
+1
Porky
Kunnen ze wel proberen ,maar gaat ze nooit lukken, ze knallen mekaar als ratten overhoop in amerika, op elke hoek vd straat koop je een wapen, krijgen ze ook niet verboden. Of zal vlees eten gevaarlijker zijn?
de Tank
Goed voorbeeld ook over het niet mest uitrijden in de winter in Engeland, schandalig. Wij zijn al jarenlang slaaf door dat niet meer te doen.
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Wij zijn al jarenlang slaaf door dat niet meer te doen.

Je ziet hier ook dat ze er nog steeds een paar weken bij proberen te smokkelen. Of andere beperkingen (temperatuur, verdunnen, etc) door te voeren. In Engeland beginnen ze net. De reactie in Engeland is hetzelfde als in Nederland toen dit werd ingevoerd.

Een intensieve "onderwijs en voorlichtingscampange" heeft er voor gezorgd dat we anders zijn gaan denken. Veel oude boeren verlangen nog terug naar de tijd met de ketsplaat, veel jongeren weten nauwelijks nog wat dat is. Ze hebben het nieuwe geloof "mineralen efficientie" volledig omarmd en kunnen alleen nog maar hun hoofd schudden bij de gedachte dat vroeger in de winter bovengronds werd uitgereden. Dat is wat propaganda doet.
+2
de Tank
@Jan S Wil je zeggen dat de huidige methode niet efficiënter is? Of dat je het kwalijk vind dat er onderwijs(propaganda) wordt gegeven om dingen te veranderen, of het nu vooruitgang is of niet?
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Wil je zeggen dat de huidige methode niet efficiënter is? Of dat je het kwalijk vind dat er onderwijs(propaganda) wordt gegeven om dingen te veranderen, of het nu vooruitgang is of niet?

De natuur bemest zich zelf altijd in de herfst en de winter. Loof van produkten of bladeren van de bomen.

Het mag duidelijk zijn dat bepaalde denkbeelden in het onderwijs en de voorlichting gepushed worden. Kijk eens naar schoolboeken over natuur, het jeugdjournaal of het klokhuis. Het is puur cultuurmarxisme. En wat er tegenwoordig uit Wageningen komt heeft ook weinig meer met gedegen onderzoek van doen. Ministerie vraagt en Wageningen draait. De bestuurders zijn veelal expolitici (Dijselbloem PvdA) of zijn gedrilled de in de grote instituten (Fresco FAO, VN)

Nee niet alle veranderingen zijn verbeteringen. Zeker niet in onze tijd. Helaas voor het gros niet zichtbaar en te beredeneren dankzij de indoctrinatie van diezelfde instituten.
+1
de Tank
@Jan S het is natuurlijk de vraag of de natuur wel zo efficiënt is, als je de bladeren opslaat en een ander tijdstip toedient ontstaat er misschien wel meer voeding voor de boom. De bomen hebben die mogelijkheid niet. En drijfmest werkt denk ik net iets anders dan bladeren. Ik heb de tijd van kets plaat over de vorst meegemaakt, het komt nu wel iets beter de winter door.
Maar goed, alles tegen het licht van 2030 houdende zul je gelijk hebben. Nog 9 jaartjes, wordt hard aanpoten voor Kill Gates.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Een intensieve "onderwijs en voorlichtingscampange" heeft er voor gezorgd dat we anders zijn gaan denken. Veel oude boeren verlangen nog terug naar de tijd met de ketsplaat, veel jongeren weten nauwelijks nog wat dat is. Ze hebben het nieuwe geloof "mineralen efficientie" volledig omarmd en kunnen alleen nog maar hun hoofd schudden bij de gedachte dat vroeger in de winter bovengronds werd uitgereden.

Nou dat doet deze oudere boer nog steeds..
Want mij werd nog vertelt over de tijd dat mest en mineralen zo schaars waren dat er werd gebaggerd, ( bij mijn opa werd elke 6 jaar alle sloten om land gebaggerd) vervolgens met de mest vermengt en als toemaak over het land gebracht.
Alles moest benut worden.
Later kwam de kunstmest, eerst voorzichtig toegepast want het was duur spul.
Later werd het verhoudingsgewijs erg goedkoop,en huppakee, strooien maar.
De voorlichting vond in die tijd een gierkelder bouwen zonde van het geld, boeren konden het in de winter beter in de sloot laten lopen, kunstmest was er toch genoeg en goedkoop.
En drijfmest opslag voor een hele winter? dat was helemaal geld in het water gooien werd je vertelt.
de hoef
@arie.j vandaar dat de giessen zo breed is
+4
Noorderling
Quote Reactie van @Jan S:
Dat is wat propaganda doet.

Noem het voortschrijdend inzicht.
Mensen zijn bang voor veranderingen.

Wil niet zeggen dat iedere verandering een verbetering is, maar ben maar wat blij dat door misschien wel een verplichting de sleepvoet ontwikkeld is waarmee je in de zomer ook gras zonder mest kunt oogsten.
Ondanks de wetgeving, weten we toch telkens de opbrengst van het grasland en de kwaliteit van het voer te verbeteren. Dat overaanbod aan nitraat en eiwit in het voer heeft meer koeien kapot gemaakt dan dat het goed deed.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
4.716