Diertransport in EU speerpunt bij verbeteren dierenwelzijn

Als het aan de EU-landbouwministers ligt, is het verbeteren van het diertransport een belangrijk speerpunt in de nieuwe dierenwelzijnswetgeving waar de Europese Commissie aan werkt. Daarnaast willen ze dat er over dierenwelzijn, bijvoorbeeld in handelsverdragen, goede afspraken worden gemaakt met niet-Europese landen om het dierenwelzijnsniveau meer gelijk te trekken.

Deel dit topic

Reacties

Vdejong
Sprak gisteren een chauffeur die jaren veetransporten naar het buitenland had gedaan. Volgens hem was het voor de dieren beter om in 1 keer door te rijden, gaf minder stress dan elke 8 uur afladen en daarna weer opladen.
cjw73
@Vdejong das niks nieuws. Er in om jagen geeft altijd stress.
pieter p
Heb zelf in het veetransport gezeten, heel wat biggetjes naar Spanje en Italie gereden. Vaak liepen alle 1100 biggetjes na zo een lange reis en allemaal levend af, soms een binnelands ritje van 1 uur al 2 dooien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0