Melkgigant Van Leeuwen onder curatele gesteld

Van Leeuwen Dairy Group (VLG) werkt samen met Calibre Partners om het bedrijf financieel weer op de rit te krijgen. Het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern is in een 'receivement'-regeling beland. Dit betekent dat het bedrijf door een derde partij wordt aangestuurd, die organiseert dat schuldeisers hun geld krijgen.

Deel dit topic

Reacties

+2
casev
Leuk voor de buitenwereld zo'n groot bedrijf, maar zal dit stel er nu ook echt gelukkig van geworden zijn? Als ze het bij 1 boerderij hadden gehouden had het ze een hoop narigheid bespaard.
+4
Porky
@casev zo zijn er hier ook zat grote (boeren)bedrijven waar je hoog tegen op kijkt ,maar ook een lucht kasteel blijkt te zijn
Herbert
@Porky ten koste van de gehele sector
+1
casev
@Herbert is de gehele sector zelf ook verantwoordelijk voor. We hadden in 2015 ook voor het franse systeem kunnen kiezen, en de sector gecontroleerd kunnen laten groeien.
arie.j
Quote Reactie van @casev:
@Herbert is de gehele sector zelf ook verantwoordelijk voor. We hadden in 2015 ook voor het franse systeem kunnen kiezen, en de sector gecontroleerd kunnen laten groeien.

Zijn melkveehouders daardoor in Frankrijk beter af ?
Bedenk wel dat de grondprijs daar maar een fractie van hier is, en zulke dingen hebben er niets mee te maken.
anonymous_400
@arie.j Arie, in Frankrijk boert het goed hoor, vooral als je net een beker verse koude melk op heb.
Porky
@casev het is maar waar je voor kiest ,sommige hebben nooit genoeg , geloof dat ze dat "grootsheids waanzin " noemen.
+3
de Tank
@Porky Er zijn geen bedrijven waar ik tegenop kijk, ook niet waar ik op neerkijk.
Porky
@de Tank dan ben je een gelukkig mens .
+1
de Tank
@Porky Ik word in ieder geval niet gelukkig van het op anderen neerkijken.
+6
nederlandse boer
Dat Aad van Leeuwen het in Nieuw Zealand niet zou redden is logisch. Als je met een systeem van ligboxenstallen, jaarrond voeren, robotisering, mestverwerking etc etc naar dat land gaat heb je gewoond de afslag gemist. Hij had beter naar California of Texas kunnen vliegen om daar te kunnen realiseren wat hij hij in zijn hoofd had. Dat ga je toch niet in Nieuw Zealand doen met zijn lean en green en clean en low-input image.
MTSTAMMINGA
@nederlandse boer Ze komen daar ook met het mileu /stront geouwhoer te zitten
Dat weiden/lopen op zwarte grond mocht niet meer begreep ik

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0