Een op drie melkveehouders heeft vertrouwen in delen data

Bijna 40 procent van de melkveehouders weet niet aan welke partijen ze in de loop der jaren een machtiging hebben gegeven voor het gebruik van hun data. Ook is vaak niet bekend voor welk doel de data worden gebruikt en of het delen wel veilig plaatsvindt. Dit leidt ertoe dat slechts een op de drie melkveehouders er vertrouwen in heeft dat er zorgvuldig met data wordt omgegaan.

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Soms denk ik het teweten was toch verbaast dat mijn melkfabriek mijn mpr gegevens heeft 😅
bio boer
@bio boer rendac i&r(crv) en klw wist ik wel
Slingeland
Dus 33,3 procent van de melkveehouders snapt echt niet wat er speelt
Wat een sukkels
bio boer
@Slingeland je hebt geen keuze als je melk wil afzetten zij hebben de macht als alleen staande doe je niks of 1 van de vele
Slingeland
@bio boer Dat snap ik
Maar er staat dat eenderde in sprookjes geloven
Realisme
@Slingeland ja toch grappig hoe ze het brengen😂
Slingeland
@Realisme Er is niets grappigs aan
bio boer
@Slingeland de voermannen hebben ook flink wat data van de melkveehouders tankgegevens mpr gecombineerde opgeve zo ze je mooie cijfers kunnen laten zien zo al melk per ha en voersaldo
bio boer
@bio boer die vakjes zijn bij mij allemáál leeg 👋
+1
hookwood
@bio boer ja zo had ik hier laatst ook een vertegenwoordiger van een firma waar ik een poosje van gevoerd had. Die was in de veronderstelling dat ie nog steeds mijn tank leveranties kon zien. Had net een week ervoor toevallig op Melkweb gezien dat die idd nog steeds stond ingesteld en toen direct verwijderd. Liep ie toch een week achter 😃
bio boer
@hookwood ze lopen vaak ook nog oneindig door ja 😅
paul1
@bio boer mooiste zou zijn per jaar toestemming, en niet oneindig
Farma_boerke
@bio boer Je hebt keuze, maar krijgt dan minder voor je melk (= chantage)

MPR kan je blokkeren, dan gaan ze uit van tankmelk. Moet je in de machtiging aangeven (geen MPR, ook al heb je het wel, systeem voor de gek houden).
Bennie Stevelink
Facturen sla ik op in de cloud van Apple. Een centrale computer waarvan ik niet weet waar die staat en door anderen beheert wordt. Ook andere informatie zoals foto’ kun je daar opslaan. Vrijwel iedereen doet dat zonder zich zorgen te maken over zijn privacy.

De loonwerker vertelde vorige week dat hij bij een boer na het werk een kop koffie had gedronken. Ze hadden daar van die ouderwetse zilveren lepeltjes bij de koffie. Daar hadden ze met elkaar over gesproken terwijl de mobiele telefoon op tafel lag. De telefoon stond niet uit maar werd ook niet gebruikt. Hij stond gewoon stand by. Toen hij later op de telefoon keek zag hij allemaal reclame wat te maken had met zilver.

Ik heb het nagevraagd bij mensen die er meer verstand van hebben en die vertelden mij dat verschillende apps op de telefoon continu meeluisteren met gesprekken die in de omgeving gevoerd worden en deze voortdurend scannen op steekwoorden. Daar wordt reclame op geselecteerd.
Als je de telefoon ‘s nachts op het nachtkastje hebt liggen weten ze bij Apple, Google, Facebook en in Peking of jij ‘s nachts snurkt en hoe lang dat je snurkt.
Ze weten ook of je in bed nog andere privacy gevoelige activiteiten ontplooit.
En niemand maakt zich zorgen om zijn privacy.

Maar als informatie over de koeien van de ene organisatie naar de andere organisatie gaat............., oei, oei, oei, wat is dát privacy gevoelig.
Slingeland
@Bennie Stevelink Dus jouw redenatie is dat er ons dan niet druk hoeven te maken over hoe er met onze data wordt omgegaan??
Rare man ben je
Vdejong
@Slingeland ik denk dat hij bedoelt, dat het niet uitmaakt of je data deelt of niet, Peking of Den Haag komt het toch wel te weten als je een mobieltje hebt.
Bennie Stevelink
@Slingeland mijn redenatie is dat sommigen zich zorgen maken over een muis en tegelijk blind zijn voor de leeuw.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0