Supers verkopen nauwelijks luxe Nederlands rundvlees

Luxe Nederlands rundvlees wordt nauwelijks verkocht door grote supermarkten. Uitzonderingen daarbij zijn Boni en Plus. Het luxe rundvlees wordt vooral verkocht via (keur)slagers en de horeca.

Deel dit topic



 Supers verkopen nauwelijks luxe Nederlands rundvlees (nieuweoogst.nl)

Luxe Nederlands rundvlees wordt nauwelijks verkocht door grote supermarkten. Uitzonderingen daarbij zijn Boni en Plus. Het luxe rundvlees wordt vooral verkocht via (keur)slagers en de horeca.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+2
dewittemotor
Brazilie, Australie, alles is geoorloofd. Ook heel groot deel van de HORECA haalt hier hun waar.

Dierenwelzijn in die landen??? Geen regelgeving
Medicijnen in die landen??? Heel veel wat hier niet gebruikt mag worden, is daar standaard spul
En ga zo maar door.
Groeihormonen, al decennia streng verboden in de EU. Ginds de normaalste zaak ter wereld

En dan halen wij de soyaSCHROOT daar, dan is de wereld te klein.

En de Nederlandse landbouw staat erbij en kijkt ernaar.

HUP LTO, ga eens aan het werk luie hypocriete drommels. En gaan de Nederlandse consument eens voorlichten. Want ook dat is jullie taak. Stelletje Softies
doetmaarwat
@dewittemotor
De horeca heeft hier voornamelijk lokaal vlees, groente en zuivel.
dewittemotor
@doetmaarwat De betere lokale restaurants wel. Maar al die grote vreetschuren, cateraars, kant-en-klaar keukens toch echt niet. Grootste deel van het rundvlees dat verkocht wordt in horeca komt van heel heel ver weg en voldoet aan geen enkele Nederlandse kwaliteitseis
marcsterreborn
@dewittemotor dan heb je het ook niet over luxe rundvlees. Meer over vlees van afgemolken koeien van melkveehouders
Porky
@dewittemotor dat heb je toch gezien in de zgn MKZ crisis, hier werden hele generaties gezonde beesten afgemaakt, en er kwam volop argentijns rundvlees binnen terwijl daar WEL de MKZ welig tierde, toen was den haag al een vuile vieze slangen kuil, en dat is het nog steeds , met dien verstande dat de mentaliteit nog verder is gezakt, de farizeeërs offeren nu zelfs hun eigen collega,s op en gaan nu ook over lijken, door dat soort gaaies worden we geregeerd. Welterusten en slaap zacht
+1
Leo,s vriend
@Porky Erger nog, de supers wilden NL vlees van geënte runderen niet verkopen, maar hadden wel geënt vlees uit Z Amerika in de schappen liggen
+8
George
Als je vlees uit de supers eet dan ben je sowieso niks gewend. Wat een bocht is dat , vieze taaie troep. Misschien dat er daarom vegetariër worden. 😀
dewittemotor
@George Vergeet je die plas vocht nog , die je er niet gratis bijkrijgt
Weidezicht
@dewittemotor veel kip en varkensvlees is net gebakken spons.
grös
@George
Als iedereen alleen maar kwaliteit (duurder) zou eten zou dit inderdaad wel eens wat minder vegetariër/vegan worden.
Stond hier nu zo'n groot pak roomboter op tafel van de Jumbo, herkomst DK, die rommel wil bij kamertemperatuur amper smeren, daarvoor grasboter van Campina veel beter, heb ook wel eens van zo'n lokale bio-boerderij gehad, dat was nog beter.
diekman
@grös Arla is verkoopleider in roomboter. Gemiste kans voor RFC. RFC heeft niet genoeg productie capaciteit om aan de vraag van roomboter te voldoen zei een bestuurslid van rfc onlangs.
van Ittersum
Als "budgetvlees" zo goed verkocht wordt heeft dat dus een oorzaak. Of de koper vindt het wel best qua kwaliteit/prijs of ze willen(geen prioriteit) of kunnen niet meer betalen. Bepaalde mensen kopen bepaalde producten, klaar! Wees blij dat hier (de critici) dus niet in deze positie zitten en wel voor kwaliteit kunnen gaan.
Weidezicht
@van Ittersum velen weten niet beter meer. Denken dat dat het is.
van Ittersum
@Weidezicht persoonlijk denk ik dat het aandeel vlees op het bord een minder prominente rol speelt dan voorheen. Als je en euro maar 1 keer kan uitgeven er meer prioriteit naar het overige wordt uitgegeven. Als ik vrouwlief mag geloven, alles wat in de schappen ligt is wel duurder geworden, vooral "het gezonde" en haar keuze voor streekprodukten . Conclusie lijkt mij dan wel duidelijk wie dan het kind van de rekening gaat worden.
Jawis
@van Ittersum appie en jumbo willen geen duur vlees in de winkel want dat neemt een te grote hap uit het budget van jan modaal.....en er zal ook te weinig marge op zitten....
+3
Erco
Dat luxe vlees verkopen we zelf in vleespakketjes 👌🏻 Angus kruisingen en dubbeldoelkoe
+1
Albert Altena
@Erco Ik vind Angus een beetje droog maalderig.
Heb liever iets doorregen.
Erco
@Albert Altena black/red Angus moet juist beter gemarmeerd zijn dan een gewone dubbeldoelkoe. Krijgen goede reacties juist
doetmaarwat
@Erco
Een 50% Angus mag nog steeds Angus vlees heten. Dat kan het verklaren.
ntd79
@doetmaarwat Dat is in principe met al die Belgisch blauwe kruisingen ook. Maar dan zou het nog niet droog mogen zijn. Holstein wil snel vet aanzetten, dat is in dit geval een voordeel.
Erco
@Albert Altena ze hebben n oude worstkoe je vast als angus verkocht 😉
ntd79
@Albert Altena ik zou zeggen, dan hebben ze je wat anders verkocht, na wagyu komt denk ik qua marmering en dat dit vet ook echt smelt tussen het spierweefsel de angus
Albert Altena
@ntd79 Nee van een vriend die het van zijn eigen bedrijf verkocht.
Maar we kunnen er geen echt waarde oordeel aan geven na een paar stukjes.
En ik wil vast iets niet afkraken, maar ik zeg gewoon wat ik er van vond.
Heb ook nog een paar worsten liggen.
ntd79
@Albert Altena dat is verder ook prima, smaken verschillen, maar droog en maalderig past normaal niet bij angus. Ook van het vet van de moeilijke delen, onderin de voorhand vind je niks terug, allemaal weggesmolten en dus sappig. Dat bindweefsel van een holstein afmelker heb je na 7 8 uur nog niet weg. Taaie krengen
Zwaagdijk
Top product wordt geëxporteerd, dat is in bloemen in fruit, een paar speciaal zaken in Nederland. En supermarkt is bulk producten. Geinig voor weinig.
weurding
@Zwaagdijk laatste stuk varkensvlees wat uit supermarkt kwam stonk de pan uit, vermoedelijk van een beer, de hond had een mooie dag, ik ga wel even naar de echte slager
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
de hond had een mooie dag,

Hier vreet de hond dat zelfs niet op 😂
doetmaarwat
@weurding
Persoonlijk vind ik varkensvlees altijd stinken.
Varkensvlees is niet mijn ding.
ntd79
@doetmaarwat

(klik om te vergroten)

Ik wel🤩en de zeven uur voorpret ook😁
+2
doetmaarwat
@ntd79
Had er liever een rosbief op liggen. 😉
+1
ntd79
@doetmaarwat mijn wederhelft is in blijde verwachting, dus moet solidair zijn met rood vlees😅, anders gingen er direct twee cote du beouf's op. Maar zo'n procureur er zeven uur op en lostrekken en op een ciabatta is absoluut geen straf😅
+1
doetmaarwat
@ntd79
Waarom denk je dat varkensvlees beter is voor zwangere vrouwen. De Joden en de Moslims noemen het niet voor niets onrein vlees.
ntd79
@doetmaarwat Dat denk ik niet, maar zwangere vrouwen mogen geen rood/rauw vlees. Gaar rundvlees is geen probleem, maar dan mag je die cote du beouf houden evenals rosbief😅
doetmaarwat
@ntd79
Ik eet ook geen rauw vlees.
Rosbief komt van roastbeef en dat komt na minimaal 2 uur uit de oven er echt niet rood uit.
+1
ntd79
@doetmaarwat dan wordt het tijd voor een cursus vlees bereiden, goede rosbief is rood in de kern, dat doe je door hem snel dicht te schroeien
doetmaarwat
@ntd79
Ieder zijn meug.
ntd79
@doetmaarwat Maar een doorgegaarde rosbief, das toch een droge homp lijkt mij? Ben een gigantische vleesbourgondier op houtskool, ik sta open voor alles, dus als jij zegt dat dat lekker is, moesten we dat maar eens proberen, maar ik ben sceptisch😁
+1
weurding
@doetmaarwat haal jij maar eens een ons gesneden rosbief als broodbeleg, is echt rauw van binnen
+1
doetmaarwat
@weurding
Dat komt niet op mijn brood.
matt
@doetmaarwat waarom ben je van naam veranderd ?
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
gesneden rosbief als broodbeleg, is echt rauw van binnen

Heerlijk
Porky
@George klopt ,als het goede rosbief is moet het zo mals zijn dat het om "te zuigen " is.
robotmelker
@Zwaagdijk der is wel geld voor... Maar de marge is kleiner... Winkeliers doen alles voor het vergroten van hun marge!
Hooibaaltje
@robotmelker inderdaad zal hun worst wezen waar het vlees wegkomt als ze er maar flink aan verdienen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!