Staldeur poosje dichthouden bij weiden op robotbedrijf

Boeren met een melkrobot doen er goed aan om de staldeur, zodra de koeien de wei in gaan, de eerste uren dicht te doen. Dat zegt Herman de Zwaan, specialist robotmelken bij Agrifirm. Op die manier is het voor hen makkelijker om de weidenorm te halen.

Deel dit topic

Reacties

+4
jg
Wat is de bedoeling van weidegang eigenlijk? Grasopname tbv gunstige vetzuren? ammoniakreductie ? welzijn ? natuurlijk gedrag ? Beeldvorming? Beperking soja aankoop ? Of alleen het binnenharken van de premie ?
+1
paul1
@jg misschien een beetje van alles ?
+2
pieta
@jg Wij zijn op 1 april begonnen dit jaar. Op dit moment schat ik de dagelijkse opname richting de 8 a 9 kg drogestof uit weidegras. Schatting is gebaseerd op de hoeveelheid bijvoeding in de stal. Bij mij stuurt de robot ze na het melken naar buiten of als ze nog niet op 70% vh melkinterval zijn. De teruggang is 10 uur dicht. Ze beginnen om 3 uur 's-nachts aan de weidegang en de robot stuurt ze tot 17.00 h naar buiten. Om half negen 's-avonds ga ik de laatste koeien zelf ophalen en gaat de poort weer dicht.
ek
@pieta In de zomer beginnen we ook op tijd, maar ik laat ze nu 's morgens niet in het bevroren gras lopen. Is voor het gras niet goed en voor de koe volgens mij ook niet.
+2
pieta
@ek Ze doen het prima hier. Maar ik heb er ook wel aan getwijfeld. Ik heb besloten om vast te houden aan de vaste tijden. Koe is een gewoontedier.
+1
labella
@jg gras verspillen en besmeuren met mest.
+3
ted9
@labella Gras verspil je met inkuilen bedoel (verliezen)met dit perfecte weideweer gaat er maar weinig overstuur.
labella
@ted9 dan doe je iets niet goed.
ted9
@labella vertel
overstekend wild
@jg werkgelegenheid creëren
de Tank
@jg De meeste redenen heb je wel genoemd, ze staan niet bij iedereen in dezelfde volgorde kwa belangrijkheid, vind je dat belangrijk?
+3
Dwers.
Wat een gepruts, je weidt of je weidt niet , ken ook wel puur voor de weidepremie weiden , nou ja standweide hele zomer met zeker 25 koeien per HA, ik wil dat gras ook wat zo super groeit 😉
+1
grös
@Dwers.
De staldeur dichthouden om aan de norm van 75% te voldoen... Het is ook een poppenkast, ze denken toch niet dat ik de staldeur dicht ga doen om tijdens de weidetijden aan de regeltjes te voldoen. Op papier 6 uur per dag, maar deur staat hier gewoon dag en nacht open.
+3
Dwers.
@grös gewoon weidepremie afschaffen, sigaar uit eigen doos ,komt niet uit de markt .
Hebben we de administratie en controle gedoe ook niet ,

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0