Rutte ontkent achterhouden informatie in toeslagenaffaire: 'Niets geks gebeurd'Quote:
Demissionair premier Mark Rutte vindt dat er "niets vreemds of onoorbaars" is gebeurd toen het kabinet anderhalf jaar geleden besloot geen volledig feitenrelaas over de toeslagenaffaire naar de Tweede Kamer te sturen. Verder wil Rutte er weinig over kwijt. De Tweede Kamer krijgt een uitgebreide brief met uitleg, zegt hij woensdag.

Deel dit topic Rutte ontkent achterhouden informatie in toeslagenaffaire: 'Niets geks gebeurd' (nu.nl)

Demissionair premier Mark Rutte vindt dat er "niets vreemds of onoorbaars" is gebeurd toen het kabinet anderhalf jaar geleden besloot geen volledig feitenrelaas over de toeslagenaffaire naar de Tweede Kamer te sturen. Verder wil Rutte er weinig over kwijt. De Tweede Kamer krijgt een uitgebreide brief met uitleg, zegt hij woensdag.

Slingeland

Laatste  |  

Reacties

+2
Slingeland
Wanneer Rutte zegt dat er niets raars gebeurd is vraag ik mij direct af langs welke meetlat deze uitspraak ligt
Slingeland
Het Morele kompas en geheugen is nogal afwijkend van dat van mij
Eigenlijk hoop ik dat het nieuws waar is
Dan gaan we opnieuw vakje inkleuren
+1
Albert Altena
@Slingeland Denk je nou werkelijk dat het dan voor de boeren beter wordt?
Nog meer stemmen naar de schreeuwers.
+1
Slingeland
@Albert Altena Ik heb het niet over de boeren
Mijn morele kompas gaat verder dan een landbouwbeleid
Maar om netjes antwoord te geven: het kan door nieuwe verkiezingen beter worden. Ook voor de boeren. Agrarische schreeuwers die bang zijn voor links zijn met zo hinderlijk als linkse politici zonder feitenkennis
+1
matt
Kaag heeft ook al last van “herinneringen” eerst maar eens op meireces kunnen ze afstemmen wat ze wel en niet herinneren.
laatste strijder
Wat ik me de afgelopen dag afvraag , zijn de verkiezingen wel eerlijk verlopen ? Banaal of ben ik Wappie aan t worden ? Morgen maar een consult bij m n huisarts..
weurding
@laatste strijder blijven strijden👌
Twentsch Land
Zolang de diagnose maar niet is ... dat je een banale wappie bent .....@laatste strijder
laatste strijder
@Twentsch Land 🤣🤣 ik vrees met grote vreze
+2
Detukkeroettwente
Als je`` DEMENT `` begint te worden , kun je altijd nog de politiek in, markie rutte moet te koop worden gezet op marktplaats !!! futtermet .
+1
weurding
@Detukkeroettwente vakantie gehad?
Bekkink
@Detukkeroettwente te koop??? Weg geven!
+1
Johannushoeve cv
@Bekkink ik wil hem met geld toe nog niet hebben
Zwaagdijk
@Detukkeroettwente je ben er weer👍🏻Doe Kaag er dan bij. Heb je een mooi stelletje
Albert Altena
Jullie trappen allemaal in het opkloppen door de media.
Zwaagdijk
@Albert Altena hoe zie jij het dan?
+3
Albert Altena
@Zwaagdijk De media doet niets anders dan tegen torentjes aan schoppen.
Hoe dan ook moet het publiek getrokken worden.
We weten allemaal dat zelfs de klemtoon een verhaal al heel anders kan maken.
En het vergroten van uitspraken en overslaan van weerwoord net zo goed.

Ik denk dat je overal zout op kunt leggen als alles in de media komt.
Komt dan de vraag?
Hoe krijg je ooit weer een capabel kabinet?
Met een beetje kennis ga je toch nooit voor zo'n baan!
+2
puntertje
Quote Reactie van @Albert Altena:
Met een beetje kennis ga je toch nooit voor zo'n baan!

Behalve dan de mensen met een groot ego en te weinig zelfkennis.
+3
Boerbakje
@Albert Altena Een capabel kabinet komt er pas weer als er een serieuze tegenmacht is.
Dat tegen torentjes aanschoppen is niet meer dan een beetje afleiding en voor de journalist laag hangend fruit volksvermaak wat hij blijkbaar van zijn baas mag brengen.
Tegenmacht via de media komt alleen weer terug als echte onafhankelijke journalisten echt onderzoek gaan doen en de ui helemaal afpellen.
Als dit realiteit wordt passen de politici wel op anders gaan gegarandeerd ze voor de bijl.
In zo een situatie zal een regering wel helder en transparant beleid moeten voeren en daar vervolgens op afgerekend worden.
melluk
@Albert Altena helemaal mee eens
+3
de Tank
@Albert Altena het monddood maken van kritische Kamerleden vind je een geoorloofde manier van politiek bedrijven? Of is dit niet gebeurd?
Albert Altena
@de Tank Nee. Juist niet.
Je begrijpt me verkeerd denk ik.
de Tank
@Albert Altena Klopt, daarom vraag ik dit ook.
+4
puntertje
Macht corrumpeert, ik wil ook nog wel geloven dat Mark helemaal niet door heeft dat hij al op het hellend vlak is beland. En bij D66 hebben ze een heel scheef beeld zodat ze zelf geloven dat ze op een vlak pad lopen.
de Tank
@puntertje ik denk dat deze conclusie aardig klopt, beter wordt het er niet van.
Boerbakje
@puntertje Ooit tijdens de eerste ski les zei de skileraar "het maakt niet uit hoe steil de piste is als je horizontaal gaat is de berg altijd vlak🤔.
Het mooie is wel je komt een keer aan de rand van de piste en dan stopt het vanzelf.
+1
puntertje
@Boerbakje Bij skiën wel, het wordt zorgelijker als je in een bus zit en de chauffeur heeft niet door dat de bus richting ravijn dendert.
+5
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
ik wil ook nog wel geloven dat Mark helemaal niet door heeft dat hij al op het hellend vlak is beland.

Ik niet meer. Iemand als Rutte die zo systematisch liegt en nog nooit een leugen heeft toegegeven is een pathologische leugenaar. Het erge is dat dit allemaal goed gekeurd wordt door de meerderheid van de tweede kamer.

En dan zijn er ook nog mensen (o.a. kiezers) die dit gelieg en gedraai steunen, goedkeuren of vergoelijken. Moet je niet gek staan te kijken dat Nederland naar de verdoemenis wordt geholpen.
de Tank
@Jan S ach, verdoemenis, zelfde woordgebruik als de klimaatridders. Perfect zal de wereld niet worden.
laatste strijder
Quote Reactie van @de Tank:
Perfect zal de wereld niet worden.

Je kunt ergens naar streven . 🤗
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
ach, verdoemenis, zelfde woordgebruik als de klimaatridders. Perfect zal de wereld niet worden.

De klimaatridders hebben het over een verdoemenis gebaseerd op hun eigen verdoemenis modelletjes gebaseerd op luchtfietserij zonder dat dat door de praktijk gestaafd wordt.
Dat onze vrijheden worden afgenomen op basis van een griep (zelfde motaliteitscijfers) die tot pandemie is gepromoveerd om The Great Reset door te drukken mag je elke dag zien, horen en aan de lijve ondervinden.

Perfect zal de wereld niet worden, maar om alles wat nu nog goed is en wij nog aan vrijheid hebben nu moedwillig ten gronde te richten dat zou ieder weldenkend mens tegen de borst moeten stuiten en zich tegen keren.
+1
de Tank
@Jan S met Covid heb ik andere ervaringen. Dat heb ik eerder verwoord, jij blijft dat als gewone griep zien. Hoe er nu mee omgegaan wordt kun je alles van vinden. De great reset theorie ga ik niet in mee.
+3
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
met Covid heb ik andere ervaringen. Dat heb ik eerder verwoord, jij blijft dat als gewone griep zien. Hoe er nu mee omgegaan wordt kun je alles van vinden.
De great reset theorie ga ik niet in mee.
[/quote]

Corona virussen bestaat al heel lang. Vroeger vielen ze veelal onder de verkoudheidsvirussen. De mortaliteitscijfers van Covid 19 zijn echter vergelijkbaar met die van griepvirussen. Als ze niet dag in dag uit er in de MSM en politiek aan het angst aan het zaaien waren was het je niet opgevallen.

"Volgens het RIVM heeft 98% van de besmette personen geen of slechts milde klachten. Het is 2% dat klachten krijgt, waarvan de helft boven de 70 jaar is. Van de mensen die echt ziek worden heeft 70% onderliggend lijden. De mortaliteit is ongeveer 0,2 %. Dus van alle besmette mensen, sterft gemiddeld 0,2%. De gemiddelde leeftijd van de mensen die overlijden ligt boven de 80 (en de helft van alle overledenen in Nederland zijn gestorven in een verpleegtehuis). De kans dat een kind tussen de 0-19 het virus overleeft is volgens het CDC 99,99997%. Voor mensen tussen de 20-49 is dat 99,98% en voor mensen van 50-69 is het 99,5%. Het zijn mensen van 70 die significant meer risico lopen (overlevingskans is dan 94,6%). Zie de officiële en wereldwijde cijfers. Het RIVM heeft vanaf het begin verklaard dat kinderen een minimale rol spelen in de verspreiding van het virus. De kinderen zijn het probleem niet, noch het gevaar. "

medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/…

Quote Reactie van @de Tank:
De great reset theorie ga ik niet in mee.

Dat is geen theorie, dat is wat Het World Economic Forum beoogt en ook uitdraagt op hun website, waar je je al lang een beetje in verdiept zou kunnen hebben. Rutte, Kaag, Hoekstra en Ploumen ondersteunen deze agenda. Zij zijn de contributors.

Je kunt je hoofd net zo lang in het zand steken tot je een schop onder je kont krijgt. Veel mensen verkiezen deze harde vorm van leren boven te erkennen dat de wereld er iets anders uitziet dan ze denken/hopen.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Je kunt je hoofd net zo lang in het zand steken tot je een schop onder je kont krijgt. Veel mensen verkiezen deze harde vorm van leren boven te erkennen dat de wereld er iets anders uitziet dan ze denken/hopen.

Bij de kop diep in het zand steken moeten ik toch vooral aan jou denken
Wat betreft de mensen die overleden zijn aan corona, dat waren in hoofdzaak ouderen met veelal een wat brozere gezondheid.
Het verlies aan verwachte levensjaren bij de Covid 19 sterfgevallen wordt in een recente studie geschat op gemiddeld 5, 5 jaar.
Maar mensen van 70 plus weg zetten als mensen die toch al gauw doodgaan, daarmee zet je jezelf alleen maar mee te kijk als een egoïst.
En het vergelijken met gewone griep daarmee maakt je jezelf alleen maar belachelijk mee.
Er zijn er werkelijk tallozen die maanden na de ziekte nog lang niet de oude zijn, dat telt niet?
Van deduidelijk meer dan 11.000 die met Covid 19 aan de zuurstof op het IC hebben gelegen(en 856 liggen er nu) zijn er 3000 overleden.
De rest heeft na kortere of langere tijd het IC en ziekenhuis verlaten, jij bent zo naïef te geloven dat die geen restverschijnselen hebben?
Daarnaast interesseert code zwart in de ziekenhuizen je blijkbaar totaal niet.
Daarbij moet in de ziekenhuizen er gekozen moet worden wie nog wel een levensreddende behandeling mag krijgen en wie maar moet overlijden.
Terwijl dan de helft van de dringende gewone operaties en zwaardere ziekenhuis behandelingen definitief moet worden afgezegd.
Maar dat vind jij blijkbaar niet erg.
Medelijden een ander zie ik totaal niet bij je, jammer.
+1
Albert Altena
@arie.j Arie. Hij heeft zelfs het besef niet dat als je geen maatregelen zou nemen, het totaal uit de hand zou lopen.
Het lijkt de linkse politiek wel.
Overal meer geld aan willen besteden, maar niet beseffen dat het wel verdient moet worden.
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Het verlies aan verwachte levensjaren bij de Covid 19 sterfgevallen wordt in een recente studie geschat op gemiddeld 5, 5 jaar.Maar mensen van 70 plus weg zetten als mensen die toch al gauw doodgaan, daarmee zet je jezelf alleen maar mee te kijk als een egoïst.

Daar hebben we Arie weer.
Oude draaikont, anderen woorden in de mond leggen die ze nooit uitgesproken hebben. Waarschijnlijk te veel naar die linkse MSM gekeken. Die zijn daar ook meesters in. Mij betichten van egoïsme, terwijl ik enkel zeg dat uit de statistieken van het CBS niet blijkt dat er veel extra doden zijn door Covid.
Allemaal opgeklopte verhalen door de MSM die er bij jou in gaan als een donderpreek in zware ouderling.

(klik om te vergroten)

Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Maar dat vind jij blijkbaar niet erg.Medelijden een ander zie ik totaal niet bij je, jammer.

Ik plaatste hier laatst statistieken van het aan duizenden overleden mensen aan de diverse vaccins. Veelal mensen veel jonger dan 70. Och en wat was Arie bezorgt en wat een medeleven kregen we van hem met de nabestaanden. En nog maar te zwijgen over de honderdduizenden mensen met serieuze bijwerkingen. Niet dus. Van jouw kant is dit hypocriet om mij maar te kunnen bashen. Een christen onwaardig.
vaccineimpact.com/2021/…

Maar zo veel mensen hoeven er niet te overlijden aan Covid. Deze Roemeense longarts schijnt iedereen met Covid succesvol te kunnen behandelen door eigenwijs te zijn dwz niet de officiele protocollen van klaplopers van landelijke gezondheidsinstituten op te volgen, maar door haar gezonde verstand te gebruiken.
xandernieuws.net/algemeen/…

Dit zul je wel als complot betitelen. Maar ja het is voor jou in ieder geval in begrijpelijk Nederlands samen gevat. Daarom ook het orginele bericht uit de Hongaarse krant.
visegradpost.com/en/2021/…

Aan dit soort ideeen van buiten de hokjes denkende artsen hebben we meer, dan aan jouw mee levende krokodillentranen.
+2
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Ik plaatste hier laatst statistieken van het aan duizenden overleden mensen aan de diverse vaccins. Veelal mensen veel jonger dan 70. Och en wat was Arie bezorgt en wat een medeleven kregen we van hem met de nabestaanden. En nog maar te zwijgen over de honderdduizenden mensen met serieuze bijwerkingen. Niet dus. Van jouw kant is dit hypocriet om mij maar te kunnen bashen. Een christen onwaardig.

Zorg eerst maar eens dat je iets in het Nederland kan vinden, ik ga me niet met Engels vermoeien, Duizenden overleden aan covid19 vaccins? Dat is in ieder een pertinente leugen.
Voor jou gemoedrust , vanmorgen heb ik mijn eerste prik gehad, het wordt gewoon in de spier geprikt en tot op heden totaal niets te voelen. maar dat is ieder jaar met de griepprik en vorig jaar met een tetanusprik bij mij evenzo .
Flauwe kul dat risico vergeleken met vele medicijnen, om van de chemokuren die ik destijds gehad hebt maar te zwijgen.
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Duizenden overleden aan covid19 vaccins is in ieder een pertinente leugen.

Gaan we weer. Zuig je dat uit je dikke tampaloeresduim of heb je daar voor ook nog bewijs.
+2
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Gaan we weer. Zuig je dat uit je dikke tampaloeresduim of heb je daar voor ook nog bewijs.

Bewijs moet je hebben over de doden, het is niet gebruikelijk dat wordt bijgehouden dat ieder nog leeft die een prikje heeft gehad of een medicijn slikt.
Voor je informatie, in Nederland is er voor bijwerking van vaccinaties het centraal instituut Lareb
Ieder die een Covid 19 vaccinatieprik krijgt, krijgt een formulier mee met daarin de vraag om elke reactie en bijwerking s.v.p. aan hun te melden.
lareb.nl/image-widget/bijwerkingen-coronavaccins/
Dus je hoeft bij me echt niet met spookverhalen te komen, alles is keurig centraal bijgehouden en openbaar.
puntertje
@Jan S Die duizenden doden hebben ze snel over de rand van de aarde geduwd zodat het bewijs weg is. Behalve dan dat Bill Gates het wel weet, met de ingeplante chip kan hij zien waar de gevaccineerden zijn gebleven.
arie.j
Quote Reactie van @puntertje:
@Jan S Die duizenden doden hebben ze snel over de rand van de aarde geduwd zodat het bewijs weg is. Behalve dan dat Bill Gates het wel weet, met de ingeplante chip kan hij zien waar de gevaccineerden zijn gebleven.

Ja natúúrlijk, Bill Gates is de ganse dag druk met alle gevaccineerden draadloos te volgen en die bij te sturen.
Toch best zielig hoor, als je als veelvoudig miljardair het op je ouwe dag nog zo druk moet hebben 😁
+1
weurding
@arie.j draadloos denk je? Meende wel dat ie graag de touwtjes in hande wilde hebben😏😅
Noorderling
@puntertje
Doe me er dan ook direct een paar GB geheugen bij, komt altijd van pas.
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Die duizenden doden hebben ze snel over de rand van de aarde geduwd zodat het bewijs weg is.

Nogmaals dit zijn de geregistreerde doden bij het CBS vanaf 1996.
Reageer hier maar eens op. Denk dat Kill Bill deze statistieken ook graag over de rand van de aarde wil duwen. Moeilijk te weerleggen. Maar als je Bill graag wilt geloven gewoon handen voor de ogen en niet naar kijken, dan bestaat het ook niet. Zo simpel kan het zijn.

(klik om te vergroten)

+4
puntertje
@Jan S Waar moet ik in godsnaam op reageren. Je stelt dat er duizenden doden door vaccinatie zijn en weinig doden door het virus en dan kom je om dat te staven met cijfers van geregistreerden van overledenen als bewijs. Moet ik nu zeggen: ja er zijn wat meer doden dus dat komt door de vaccinaties? Ik weet het niet hoor, maar je kunt Lange Frans eens vragen.
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Ik weet het niet hoor,

Dat blijkt maar weer.
Als er niet significant meer doden zijn dan in andere jaren, dan is het virus niet zo gevaarlijk als de MSM doet voorkomen. Maar goed dat begrijp jij natuurlijk wel of ben je echt zo dom als je doet voorkomen.
+2
puntertje
@Jan S Je spreekt wartaal maar goed, pak de Braziliaanse cijfers er maar bij. Daar gaan veel mensen dood dus ik denk dat het komt omdat ze daar zo vreselijk veel aan het vaccineren zijn, of niet dan?
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
pak de Braziliaanse cijfers er maar bij.

We wonen in Nederland en niet in Brazilië. Dit zijn de Nederlandse cijfers van 2020. Wat er nu in Brazilië gebeurd is niet relevant voor de Nederlandse sterftecijfers van 2020. Wel bij het onderwerp blijven.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
We wonen in Nederland en niet in Brazilië. Dit zijn de Nederlandse cijfers van 2020. Wat er nu in Brazilië gebeurd is niet relevant voor de Nederlandse sterftecijfers van 2020. Wel bij het onderwerp blijve

Jij gebruikt alleen wat jou uitkomt en laat het liefst het dan nog buikspreken ook.
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Jij gebruikt alleen wat jou uitkomt en laat het liefst het dan nog buikspreken ook.

Wat je zegt dat doe je zelf. Daar zijn veel schriftgeleerden altijd al goed in geweest. Kennelijk hebben ze in Bleskensgraaf de spiegel nog niet uitgevonden.
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Wat je zegt dat doe je zelf. Daar zijn veel schriftgeleerden altijd al goed in geweest. Kennelijk hebben ze in Bleskensgraaf de spiegel nog niet uitgevonden

Makkelijk he? vooral niet nadenken, en stug je eigen kop volgen tegen alles en iedereen in.
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Makkelijk he? vooral niet nadenken, en stug je eigen kop volgen tegen alles en iedereen in.

Niet tegen iedereen. Vooral tegen dogmatische en vastgeroeste meningen van mensen met een bord voor de kop.
puntertje
Quote Reactie van @Jan S:
We wonen in Nederland en niet in Brazilië

Gelukkig hebben we strenge paspoortcontrole, die Braziliaanse virussen houden we wel buiten de deur. Je doet ook geen enkele moeite om niet als gefrustreerde complotdenkende onnozele wappie over te komen nietwaar?
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Gelukkig hebben we strenge paspoortcontrole, die Braziliaanse virussen houden we wel buiten de deur. Je doet ook geen enkele moeite om niet als gefrustreerde complotdenkende onnozele wappie over te komen nietwaar?

Kennelijk kun je de stelling niet weerleggen en dan moet je maar op de man spelen. Zie die linkse groene gekkies ook altijd doen. Daar wordt je dan weggezet als rascist, homfoob, fascist, onverdraagzaam, etc. Jij begint je ook al van die tactieken te bedienen. Zielig hoor.

Dit was de stelling:
Als er in 2020 niet significant meer doden zijn dan in andere jaren, dan is het virus niet zo gevaarlijk als de MSM doet voorkomen.
+1
Albert Altena
@Jan S Geef eens een keer een antwoordt op mijn stelling.
Dankzij dat velen zich houden aan de regels blijft het nog binnen de perken.
+1
Jan S
Quote Reactie van @Albert Altena:
Dankzij dat velen zich houden aan de regels blijft het nog binnen de perken.

Ten eerste werken mondkapjes niet tegen virussen. Kun je op de verpakking lezen.
Ten tweede: de avondklok is volslagen onzin. Want zonder avondklok kan ook niemand naar publieke plaatsen.
Ten derde: buiten 1,5 meter afstand houden is ook onzinnig. Buiten wordt het virus niet verspreid.
Ten vierde: In landen waar ze geen maatregelen hebben genomen (Zweden) zijn er niet meer doden of zieken.
In de Amerikaanse staten waar alle corona maatregelen zijn afgeschaft zijn niet meer zieken en doden dan in staten meer strenge corona maatregelen.

Er is geen wetenschappelijk bewijs of de maatregelen werken. Enkel de diverse RIVM's van landen die mooie modelletjes fabriceren. En de RIVM kennen we nog als een zeer onbetrouwbaar instituut als het om stikstofmodellen gaat.

Over mondkapjes: vrijspreker.nl/wp/2021/…
de Tank
@Jan S Dat er geen evenementen zijn met grote groepen mensen, helpt dat?
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Dat er geen evenementen zijn met grote groepen mensen, helpt dat?

Daar is geen bewijs van. Daarom is het geheel afhankelijk hoe gevaarlijk je het virus beschouwt. Dus ik denk van niet, maar bewijs heb ik niet. Als jij de bewijzen wel hebt, dan hoor ik het graag.
+1
de Tank
@Jan S Ik heb mijn eigen ervaringen hoe heftig het virus kan zijn, dat zegt mij meer dan welke informatie dan ook. Het afdoen als een gewone griep voelt voor mij respectloos. Ik laat je in je eigen waarheid en stop ermee om er op te reageren.
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Ik heb mijn eigen ervaringen hoe heftig het virus kan zijn, dat zegt mij meer dan welke informatie dan ook. Het afdoen als een gewone griep voelt voor mij respectloos. Ik laat je in je eigen waarheid en stop ermee om er op te reageren.

Persoonlijke ervaring kunnen heftig zijn. Ik heb het zelf ook gehad en het was wat heftiger dan een normale griep. Maar een persoonlijke ervaring kun je niet klakkeloos veralgemeniseren. Uit de doden aantallen van het CBS blijkt niet dat het veel dodelijker is dan de griep.

Het is de MSM die corona groot maakt en gemaakt heeft door elk half uur (op radio) het over corona te hebben. Stel je eens voor dat van af nu geen enkel bericht meer over corona in het nieuws kwam. Dan wist je niet dat er het was, behalve als (veel) bekenden er aan overleden of ernstig ziek waren. Op dit moment ken ik er persoonlijk geen één.
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Dat er geen evenementen zijn met grote groepen mensen, helpt dat?

Misschien weten we dat binnenkort.


+1
de Tank
@Jan S Een virus wordt overgedragen van mens op mens, kun je het daarmee eens zijn of moet ik dat eerst bewijzen? Als mensen dus niet bij elkaar in de buurt zijn wordt het niet kan het niet overgedragen, kun je het daarmee eens zijn? Daar zijn de maatregelen op gebaseerd, de ene zal effectiever zijn dan de ander.

Je haalt de tralies van een leeuwenkooi toch ook niet weg omdat er nooit iemand is aangevallen door die leeuw?
+1
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Je haalt de tralies van een leeuwenkooi toch ook niet weg omdat er nooit iemand is aangevallen door die leeuw?

Ik weet niet of het je opgevallen is. Maar wij worden gekooid (van onze vrijheden berooft, gecensureerd en overal gevolgd) en de leeuwen lopen vrij rond.
+1
de Tank
@Jan S je bedoelt dat het aantal doden meevalt vanwege alle maatregelen.
2021 wordt desastreus vanwege de inentingen? Mij niet duidelijk wat je in de cijfers ziet.
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
vanmorgen heb ik mijn eerste prik gehad, het wordt gewoon in de spier geprikt

Ik hoop dat je er over een paar jaar nog zo blij mee bent. Mijn schoonvader is er anders aardig van in de lappenmand terecht gekomen.
+2
Spuit11
@Jan S

Deze al gezien? 👌👌
Jan S
@Spuit11 Nog niet. Kost ook wel een beetje tijd. Ik weet wel wie Peter Borgers is.
Kun je aangeven waar het over gaat?
+1
Spuit11
@Jan S Deze man weet nogal wat over genen, cellen, DNA en virussen.
Hij legt het op een eenvoudige manier uit hoe die werken en waarom je je beter niet in kunt laten spuiten met een adenovirus.
5 jaar geleden is er al voorzien dat er een sars-cov-2 virus aankwam, nooit wat mee gedaan. Pcr test slaat nergens op,
en nog veel meer....
+1
arie.j
Quote Reactie van @Spuit11:
Hij legt het op een eenvoudige manier uit hoe die werken en waarom je je beter niet in kunt laten spuiten met een adenovirus.

In laten spuiten met een virus??? waar is dat goed voor?
Overigens: Ik heb nog al wat familie in de zorg en onderwijs werken.
Maar afgelopen winter kwam behalve griep er ook vrijwel geen verkoudheid voor , zelfs niet op de kinderafdeling in het ziekenhuis of in de leeftijd van de jongste klasse van de basisschool.
Terwijl andere winters er genoeg met een vrijwel continu snotneus rondliepen.
Ook is het norovirus berucht in b.v. verpleeghuizen en periodiek heeft er dan vrijwel een gehele afdeling te gelijk er last van.
Maar ook dat laatste is al meer dan een halfjaar vrijwel verdwenen.
Al die Covid maatregelen zijn in ieder geval ook wat dat betreft effectief.
Spuit11
@arie.j check het filmpje...
Spuit11
@arie.j nytimes.com/interactive/2020/…

The researchers added the gene for the coronavirus spike protein to another virus called an adenovirus. Adenoviruses are common viruses that typically cause colds or flu-like symptoms. The Oxford-AstraZeneca
arie.j
Quote Reactie van @Spuit11:
The researchers added the gene for the coronavirus spike protein to another virus called an adenovirus. Adenoviruses are common viruses that typically cause colds or flu-like symptoms. The Oxford-AstraZeneca

Geeft aan dat hij geen barst van begrijpt, of nog erger, bewust de zaken verdraait.
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Ik hoop dat je er over een paar jaar nog zo blij mee bent.

Nou als die schoonvader een paar jaar na zo'n prik in de lappenmand kwam, dan er één ding zeker, die prik was daarvan niet de oorzaak.
de jonge
Quote Reactie van @arie.j:
vanmorgen heb ik mijn eerste prik gehad, het wordt gewoon in de spier geprikt en tot op heden totaal niets te voelen.

dat is heel fijn voor u,maar er zijn toch echt best wel veel mensen die daadwerkelijk wel last hebben gehad, een dag of 4 platliggen met gigantische hoofdpijn,overgeven en diarree kwam echt voor
+1
Jan-T
Quote Reactie van @Jan S:
Je kunt je hoofd net zo lang in het zand steken tot je een schop onder je kont krijgt. Veel mensen verkiezen deze harde vorm van leren boven te erkennen dat de wereld er iets anders uitziet dan ze denken/hopen.

Denk toch dat er iemand anders zijn hoofd in het zand steekt en daarbij ook nog onder een steen ligt.
De ziekenhuizen liggen vol operatie worden uitgesteld.
Ik hoop echt dat deze pandemie binnen kort afgelopen is.
Maar sommige reacties die niet beseffen wat er in de ziekenhuizen gebeurd.
Die mogen van mij met een blind doek op de autosnelweg gaan lopen.
Jan S
Quote Reactie van @Jan-T:
De ziekenhuizen liggen vol operatie worden uitgesteld.

In de MSM wel.
Een voorbeeldje hoe de Telegraaf de boel manipuleert.


Jan S
Quote Reactie van @Jan-T:
Maar sommige reacties die niet beseffen wat er in de ziekenhuizen gebeurd.Die mogen van mij met een blind doek op de autosnelweg gaan lopen.

Ach ja. Die wappies die ons verhaal mogen wel dood. Helaas vlot het nog niet zo erg met Covid. Dan maar met een blinddoek voor op de snelweg gooien. Want wij zijn echt, ik benadruk heel erg begaan met alle mensen die dood gaan. Behalve met mensen die ons geloof durven te ontkennen.
de Tank
@Jan S 'Behalve met mensen die ons geloof durven te ontkennen'

Kwestie van gezond verstand, geen durf.
+4
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Kwestie van gezond verstand, geen durf

Ik weet zeker dat mensen die het MSM verhaal niet volgen of kritische mensen in het algemeen beter geïnformeerd zijn. Waarom denk je dat ze kritisch zijn?
Het is dus geen kwestie van gezond verstand om de MSM te volgen, maar een kwestie van een gebrek aan kennis.
+1
de Tank
@Jan S 'Waarom denk je dat ze kritisch zijn?'

Omdat ze zich angstig, onzeker en machteloos voelen.
+1
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Omdat ze zich angstig, onzeker en machteloos voelen

Dat is een totale misvatting.
Deze mensen laten zich niet door angst leiden, maar door de waarheid. Ze ontdekken dat er gelogen wordt en dan gaan ze op onderzoek uit, hoe het werkelijk in elkaar steekt. Want als je de eerste leugen kaart er uit trekt dan duurt het niet lang of het hele kaartenhuis stort in elkaar.
Kennelijk ben jij daar nog niet aan toe.

Mensen die zich door angst laten leiden nemen het vaccin, omdat ze denken dat ze dan veilig zijnen weer terug kunnen naar het oude normaal. ( dat is ook een misvatting. Het oude normaal komt niet meer terug. De gevaccineerden moeten nog steeds een mondkapje op) Kritische mensen laten zich niet vaccineren, maar nemen het ongemak dat dat op gaat leveren op de koop toe
+1
de Tank
@Jan S het kenmerkende is dat ze dat zelf ontkennen, je bevestigt dus mijn gedachte.
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
het kenmerkende is dat ze dat zelf ontkennen, je bevestigt dus mijn gedachte.

Dat is jouw opvatting. Ze ontkennen jouw zienswijze, verder niks.
Vreemd om dat kenmerkend noemen.
weurding
@Jan S men zegt dat de lager opgeleiden en mensen met een laag inkomen juist de prik niet willen, zijn dat dan de meest kritische?😄
+1
Spuit11
@weurding Die sfeer wordt gecreëerd, ja. "Kijk die halve garen eens, daar wil je toch niet bij horen!?"
+1
Jan S
Quote Reactie van @weurding:
men zegt dat de lager opgeleiden en mensen met een laag inkomen juist de prik niet willen, zijn dat dan de meest kritische?

Dat kan, maar dat zijn voornamelijk mensen die "op hun klompen" aanvoelen dat er iets niet klopt. Intuïtief weten ze dat het gevaarlijk voor hen is. Dit wordt ook wel onderbuikgevoel genoemd. Veel politici en mensen die zich zelf als leider en zeer verstandelijk redenerende mensen hebben hier een hekel aan, omdat dat dit moeilijk te manipuleren is.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Dat kan, maar dat zijn voornamelijk mensen die "op hun klompen" aanvoelen dat er iets niet klopt. Intuïtief weten ze dat het gevaarlijk voor hen is. Dit wordt ook wel onderbuikgevoel genoemd. Veel politici en mensen die zich zelf als leider en zeer verstandelijk redenerende mensen hebben hier een hekel aan, omdat dat dit moeilijk te manipuleren i

Och heden, mensen die laagopgeleid en slechtgeletterd zijn, plus in achterstand wijken wonen, die hebben veel meer verstand van medische zaken dan de hoog opgeleiden?
Zelden zoveel onzin gelezen om zelf maar gelijk te krijgen.
Maar het zegt vooral iets over jou eerlijke oordeel.
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Och heden, mensen die laagopgeleid en slechtgeletterd zijn, plus in achterstand wijken wonen, die hebben veel meer verstand van medische zaken dan de hoog opgeleiden?

Zelden zo'n onzin commentaar gelezen. Je begrijpt totaal niet wat ik schrijf anders zou je niet zo'n idioot commentaar schrijven. Waarom sla je als ik iets schrijf totaal op tilt?
Geeft niets hoor. Wel vervelend voor je zelf lijkt me.
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Zelden zo'n onzin commentaar gelezen. Je begrijpt totaal niet wat ik schrijf anders zou je niet zo'n idioot commentaar schrijven. Waarom sla je ik iets schrijf totaal op tilt?Geeft niets hoor. Wel vervelend voor je zelf lijkt me.

Nou jij misleid de mensen en zet ze op het verkeerde been.
Dat is erger dan dat het alleen idiote onzin is.
Althans dat misleiden probeer je hevig, en zoiets kan dood door schuld tot gevolg hebben.
Daar zou ik maar eens over nadenken.
zie nu.nl/coronavirus/6129606/…
weurding
@arie.j schijnt toch iets te zijn met astrazenica, miljoenen doses worden hier niet meer ingezet, gaan naar arme landen, dus armoe en lager opgeleiden is toch geen issue😅
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j schijnt toch iets te zijn met astrazenica, miljoenen doses worden hier niet meer ingezet, gaan naar arme landen, dus armoe en lager opgeleiden is toch geen issue

Tja die mogen blijkbaar ietse pietsie meer risico lopen, maar ze krijgen het dan ook voor niets.
weurding
@arie.j als je iets voor niets krijgt mag je er wel dood aan gaan?😳😏
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j als je iets voor niets krijgt mag je er wel dood aan gaan

Ze weten het risico en niemand is verplicht zich te laten vaccineren.
Dus is het moreel heel goed te verdedigen.
En gezien de vele levens die gespaard kunnen blijven plus veel minder economische schade is het een erg goede zaak.
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Nou jij misleid de mensen en zet ze op het verkeerde been.

Als ik de statistieken van het CBS niet meer mag gebruiken om vragen te stellen, dan ben je al wel heel ver heen met gedachten controle en censuur.
Als ik jou was zou ik overal een labeltje op plakken "goed gekeurd door arie.j". Weet ik waar ik me aan dien te houden. Allemaal voor ons eigen bestwil.

Tja als je alles wat op Nu.nl geschreven wordt voor waar aanneemt dan zijn is het niet zo verwonderlijk wat je hier allemaal uitkraamt in je reacties. Makkelijk ook hoef je anderen z'n reactie niet meer te lezen. Wan ik neem aan dat ik geen labeltje krijg "goed gekeurd door arie.j".
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
@arie.j tja als je alles wat op Nu.nl geschreven wordt voor waar aanneemt dan zijn is het niet zo verwonderlijk wat je hier allemaal uitkraamt in je reacties.

Als de boodschap niet kan worden tegengesproken, dan wordt de boodschapper maar aangepakt? Dom en doorzichtig.
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Als de boodschap niet kan worden tegengesproken, dan wordt de boodschapper maar aangepakt? Dom en doorzichtig.

Ik vind je zo grappig maar ook voorspelbaar. Als jij aan cherry picking doet verwijt je dat een ander. Ook ditmaal. Wat moet er verder van zeggen. Zoiets van: Dom en doorzichtig.

PS Om een goed beeld van de landbouw te krijgen lees jij natuurlijk ook altijd Nu.nl.
puntertje
Quote Reactie van @Jan S:
Als jij aan cherry picking doet

Ha ha ha, je moet toch behoorlijk aan cherry picking doen als je continue loopt te bazelen dat er niets aan de hand is betreffende het virus. Volgens mij ben je een neefje van Mohammed Saïd al-Sahaf.
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Ha ha ha, je moet toch behoorlijk aan cherry picking doen als je continue loopt te bazelen dat er niets aan de hand is betreffende het virus. Volgens mij ben je een neefje van Mohammed Saïd al-Sahaf.

Wat ben jij weer een held zeg. Grote woorden, maar ergens op ingaan.... Ho maar. Argumenten 0,0. Maar een hele grote mond. Dat dan weer wel.

Maak je grote woorden maar eens waar. Jij weet toch precies hoe het zit Meneer Puntmuts

Waarom zijn er niet significant meer doden in 2020 ten opzichte van de jaren ervoor als Corona zo erg is als de MSM en de meeste politici ons doen geloven.

Kun je niet hè. Zal wel weer een volgende schofferingen worden. Dat gaat je veel beter af.
+1
puntertje
@Jan S Het blijft lachen met jou, iedereen die het niet met je eens is, en dat is bijna iedereen, schoffeer je om die vervolgens ook nog van schofferen te beschuldigen. Nou ik zou zeggen: doe je best.
PS kom liever niet in de buurt van mensen die graag aanwijzingen wel opvolgen. Omdat jij vindt dat je recht hebt op een eigen mening houdt niet in dat je anderen in gevaar mag brengen.
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Het blijft lachen met jou, iedereen die het niet met je eens is, en dat is bijna iedereen, schoffeer je om die vervolgens ook nog van schofferen te beschuldigen. Nou ik zou zeggen: doe je best.PS kom liever niet in de buurt van mensen die graag aanwijzingen wel opvolgen. Omdat jij vindt dat je recht hebt op een eigen mening houdt niet in dat je anderen in gevaar mag brengen.

O heb ik je beledigd? Ja joh, je bent heel beleefd geweest. Om van schoffering te spreken is volkomen misplaatst. Het was een vriendelijke terechtwijzing.😆
Hou toch op met je geleuter.

Geef toch gewoon antwoord. Jij weet toch precies hoe het zit? Moet een peuleschiltje voor jou zijn.

Ik liet alleen maar wat zien en dat past niet in je straatje en dan begin je maar de persoon af te branden, zwart te maken en er van alles bij te halen wat er niets mee te maken heeft. Vooral proberen je eigen Ego hoog te houden door een ander te kleineren.
puntertje
@Jan S Er zullen vast mensen zijn die in jouw bijdragen wel de bevestiging zien van de GGD's dat er personen zijn die psychische problemen ontwikkelen door de corona maatregelen. Dat dan weer wel.
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Er zullen vast mensen zijn die in jouw bijdragen wel de bevestiging zien van de GGD's dat er personen zijn die psychische problemen ontwikkelen door de corona maatregelen. Dat dan weer wel.

Tuurlijk. Jij bijvoorbeeld.
Er gaat een politiek "talent" aan jou verloren. Altijd l*llen, maar nooit antwoord geven.
Weidezicht
@Jan S als ik tabel goed begrijp, is het percentage van de totale NL bevolking die gestorven is 0.05 procent hoger ligt dan in alle jaren ervoor.

Daar staat dus niet dat het percentage doden 0.05 hoger is, maar dat er 0.05 procent van de totale bevolking meer overleden zijn. Is dat schokkend? Tja. Maar het is dus wel significant hoger. En dat ondanks vele maatregelen die ons weerhouden van fysiek contact
Wat er allemaal wel en niet waar is over covid weet ik ook niet. Maar je daar heel druk over maken is waarschijnlijk ook niet gezond. Het wil erbij mij niet in dat er een complot is die d.m.v. covid ineens alle wereldleiders inclusief gezondheidsdiensten enzovoorts eensgezind laat toneelspelen om ons erin te luizen.
Dat er velen zaken misgaan is wel zo. Na maanden heeft ggd/rivm blijkbaar nog steeds het systeem niet op orde en weten ze niet wie welk vaccin heect gehad. Maar ja dat zijn we wel van de overheid gewend.
Jan S
Quote Reactie van @Weidezicht:
Wat er allemaal wel en niet waar is over covid weet ik ook niet. Maar je daar heel druk over maken is waarschijnlijk ook niet gezond. Het wil erbij mij niet in dat er een complot is die d.m.v. covid ineens alle wereldleiders inclusief gezondheidsdiensten enzovoorts eensgezind laat toneelspelen om ons erin te luizen.

Ieder is vrij om te denken wat hij wil. Maar het wel al te toevallig dat bijna alle landen in de wereld dezelfde desastreuze maatregelen nemen (voornamelijk vrijheidsbeperkingen) voor een covid griep die voornamelijk ouderen treft, zoals vroeger met griep ook al altijd het geval was. En die maatregelen hebben ze allemaal onafhankelijk van elkaar bedacht? Dat gaat er bij mij niet in. Alles gaat via de WHO van de VN.
Weidezicht
@Jan S nee, gewoon afgekeken bij elkaar. Ben geen rivm en rutte fan, maar zij waren lang tegen mondkapjes. Uiteindelijk onder druk van oppositie en bevolking toch maar ingevoerd.
Jan S
Quote Reactie van @Weidezicht:
nee, gewoon afgekeken bij elkaar.

En wat dacht je dat ze bij de WEF en Bilderberg conferenties doen. Beetje stommetje spelen?
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
En wat dacht je dat ze bij de WEF en Bilderberg conferenties doen. Beetje stommetje spelen?

Vooral die Bilderberg Jan
Wat een stokoude koeien ben je toch uit de sloot aan het halen.
Je voel je vast niet lekker met zoveel oud-bolligheid,
bnnvara.nl/artikelen/…
+2
Jan S
@arie.j Dat BNN/VARA nog eens leermeesters zouden worden. Dat zou je zelf niet gelooft hebben als ik dat een paar jaar geleden gezegd zou hebben. Het kan verkeren. Wellicht ben jij straks een overtuigde communist als die mijn opvattingen tenminste kunnen ontkrachten.
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
@arie.j Dat BNN/VARA nog eens leermeesters zouden worden. Dat zou je zelf niet gelooft hebben als ik dat een paar jaar geleden gezegd zou hebben. Het kan verkeren. Wellicht ben jij straks een overtuigde communist als die mijn opvattingen tenminste kunnen ontkrachten.

Ja natuurlijk, iemand die zich ieder jaar letterlijk blauw aan de blauwe brieven betaald heeft vreselijke behoefte dat zoiets nog eens letterlijk verdubbeld. 😁
En ondanks een hoge pacht ben ik jaarlijks op mijn verhuurde land meer aan belasting en waterschapheffing kwijt, dus is er een negatief inkomen op mijn land.
Dan kunnen ze het net zo goed voor noppes in beslag nemen voor de progressieve vooruitgang niet waar?
In een andere topic schreef ik dat er nogal personen in de politiek gaan vanwege bepaalde idealen.
Dat zou ook zomaar met jou kunnen, voor je het zelf weet zie je daar het licht.
Gedreven ben je meer dan genoeg, en de rotsvaste overtuiging van het éne ware gelijk is onwankelbaar bij je.
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Dan kunnen ze het net zo goed voor noppes in beslag nemen voor de progressieve vooruitgang niet waar?

Ik denk dat dat eerder is dan je verwacht.
You'll own nothing, and you'll bee happy.
Dat is de spreuk voor Bluild Back Better.
Gevleugelde woorden van adepten van het World Economic Forum.

Dan heb je ook geen last meer van blauwe enveloppen.
Ieder nadeel heb z'n voordeel.
de Tank
@Jan S 2030 toch? En iedereen is vrij om ideeën te uiten.
@Weidezicht Je spreekt over dat in Nederland 0,05 meer mensen zijn gestorven in Nederland , Bedenk wel dat in 2020 ruim 101.079 inwoners er meer bij zijn gekomen ten aanzien 2019 .
De totale aantal inwoners van Nederland eind 2020 was 17.282.163 personen
+2
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Nogmaals Hans.
Het dodencijfer is geen indicatie.
Het gaat erom wat het zal worden alles we alles de vrije loop laten.
weurding
@Albert Altena avondklok heeft niks geholpen zegt men
Albert Altena
@weurding Bij de avondklok gingen grote getalen achter gesloten deuren door feesten tot half vijf.
Dit had men niet voorzien.
weurding
Quote Reactie van @Albert Altena:
Dit had men niet voorzien.

nee nee, 😂
laatste strijder
@Albert Altena Als je dat niet had voorzien ,sta je ver van de maatschappij af .
Albert Altena
@laatste strijder Ik zeg in grote getale.
Ik zeg niet iedereen, waardoor grotere besmetting uitbleef.
Daarbij heb ik jou dit fenomeen ook niet horen zeggen voordat de avondklok ingesteld werd!
Achteraf lullen kunnen er velen.
Twentsch Land
Dat niks !

Wie zegt dat en op welke wijze is dat beoordeeld ?

Ik denk dat het wel heeft geholpen ( in welke mate is natuurlijk niet goed te beoordelen ) je zag naar 21.00 uur geen samenscholing van met name de jeugd niet meer.

@weurding
weurding
@Twentsch Land don t shoot the messenger
Jan S
Quote Reactie van @Twentsch Land:
je zag naar 21.00 uur geen samenscholing van met name de jeugd niet meer.

Inderdaad je zag ze niet, maar..........................
+3
Weidezicht
@weurding ik vond het heerlijk rustig op straat. Vind het ook beetje suf van die kuipers om dat nu te roeptoeteren. Ze wilden maatregelen. Er is niets wat afdoende helpt, maar alle beetjes helpen dan waarschijnlijk. Laat kuipers ic bedden en apparatuur organiseren en oud verpleegkundigen die willen helpen aan het werk zetten.
laatste strijder
@Weidezicht Men zit nu bakken met centen in die Field-labs (dekmantel) te stampen ,Kuipers zou toch woest moeten zijn dat die vaccinaties nog niet gestroomlijnd lopen in een land als Nederland . Iedereen heeft een huisarts , een prikkie is in een split-second gezet . Écht te triest voor woorden. SCHANDE !!!! Ze zitten bij die likkers in die praatprogramma's hoofdzakelijk verklaringen uit te delen , maak je nuttig in die zogenaamde logistiek als je zo n functie bekleedt.
@Albert Altena Dat weten we niet eerder als alle maatregelingen verdwenen zijn .
Dus vandaag alle open gooien en alle maatregelingen in de prullenbak .
+1
Twentsch Land
@Hans is Hobby boer

Dus vandaag alle open gooien en alle maatregelingen in de prullenbak.

Is niet nodig om het te bewijzen .... er zijn wel voorbeeld landen.
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Ben ik even blij dat ons land nog niet bestuurt wordt door de FvD
@Albert Altena Heb ik op gestemd , op Nijnke Koopmans .
de Tank
@Jan S 'onderbuikgevoel'

Voor mensen met een ernstige persoonlijkheidsstoornis kan het onderbuikgevoel desastreus zijn, zegt dus niets.
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Voor mensen met een ernstige persoonlijkheidsstoornis kan het onderbuikgevoel desastreus zijn, zegt dus niets.

Iedereen heeft een "onderbuikgevoel" of terwijl intuïtie of gevoel etc.. Maar velen volgen liever hun verstand. Kunst is om met je verstand te beredeneren waarom je dat onderbuik gevoel hebt. Zolang je dat niet kunt, kun je beter je onderbuik gevoel volgen dan je verstand. Veel zaken aangeleerd, maar niet gevoeld. Wijsheid is je onderbuik gevoel (intiniütief weten) kennen en kunnen verklaren.
puntertje
@Jan S Mijn onderbuikgevoel zegt dat jij een fantast bent.
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Mijn onderbuikgevoel zegt dat jij een fantast bent.

Mijn onderbuikgevoel zegt dat jij je niet door je onderbuik gevoel laat leiden, maar verstandelijk klakkeloos aanneemt wat de MSM media jou voorliegt.
+1
puntertje
@Jan S Jij zanikt voortdurend om verklaringen om vervolgens te melden dat je je laat leiden door onderbuikgevoelens. Alsof wij dat nog niet wisten.
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Jij zanikt voortdurend om verklaringen om vervolgens te melden dat je je laat leiden door onderbuikgevoelens. Alsof wij dat nog niet wisten.

Sorry hoor. Ik denk dat jij het inderdaad niet weet. Geeft niets. Moeilijk onderwerp en bovendien niet goed gelezen of begrepen.

Dit schreef ik:
"Kunst is om met je verstand te beredeneren waarom je dat onderbuik gevoel hebt. Zolang je dat niet kunt, kun je beter je onderbuik gevoel volgen dan je verstand. Veel zaken aangeleerd, maar niet gevoeld."

Misschien is dit wat te hoog gegrepen.

In dit geval bevestigen de statistieken van het niet significante hogere aantal doden in 2020 ten opzichte van eerdere jaren (het verstandelijk beredeneren) mijn intuïtie (onderbuikgevoel) dat we belazerd worden. Door te weigeren op deze cijfers in te gaan, (omdat niet in officiële verhaal past wat jij gelooft) bevestig jij dat alleen maar. En dank daarvoor.
Albert Altena
@Jan S Nogmaals.
Deze cijfers zijn DANKZIJ de maatregelen niet hoger dan normaal.
En ga nu aub geen landen opnoemen waar minder maatregelen zijn, maar kijk ook naar landen waar het giga uit de hand loopt.
Maar goed. In jouw ogen is de hele wereld gek aan het doen.
+1
de Tank
@Albert Altena als je info van MSM komt dan kun je er geen waarde aan hechten. Zo kan Jan zijn onderbuik gevoel altijd recht redeneren. Het is zinloos er nog aandacht aan te besteden.
arie.j
Quote Reactie van @de Tank:
@Albert Altena als je info van MSM komt dan kun je er geen waarde aan hechten. Zo kan Jan zijn onderbuik gevoel altijd recht redeneren. Het is zinloos er nog aandacht aan te besteden.

Jan.S zijn onderbuikgevoelens? Die zijn niet alleen fout maar ook ronduit met misdadig effect.
Jan.S is een politiek anarchist, dat is iemand die vind dat heel de maatschappij en economie eerst finaal moet ineenstorten om iets beters te krijgen.
De massa's aan ellende en doden zijn daarbij dan kennelijk van ondergeschikt belang.
Zo ook is zijn visie op de gezondheidszorg.
Tegen vaccinatie is hij, al zouden er de pokken terugkeren en de helft van de mensheid er door sterven?Dan nog niet.
Statistieken? Er zijn leugens, grote leugens en statistieken zei Benjamin Disraeli destijds, (een legendarisch minister van o.a.Financien in Engeland (Later ook nog de Premier.)
Nu liegen de cijfers niet, maar wel die ze misbruiken.
Voorbeelden? Sinds de Covid 19 uitbraak werd er flink minder kanker in Nederland geconstateerd. Je zou denken dat Corona preventief werkte voor het krijgen van kanker
Als je tenminste niet wist dat het kwam doordat mensen toen angst hadden om naar de dokter te gaan voor onderzoek.
Het aantal verkeersdoden en zeker luchtverkeersdoden daalde aanvankelijk sterk, de lucht verontreiniging nam af, de CO2 uitstoot nam drastisch af.
Heel gemakkelijk op een bepaalde manier aan het virus te verbinden, op een manier die je zelf het beste uitkomt.
Dat Jan.S niet weet van de Covid 19 sterfgevallen en de cijfers niet geloofd, je maakt het mij niet wijs.
Maar het is enkel zijn misdadige gebruik er van , plus alle complotverhalen die hij overal verzameld of zelf verzint.
Of hij zelf zich laat vaccineren is helemaal eigen keus, en als hij het werkelijk al Covid 19 gehad heeft is het ook nog eens feittelijk overbodig.
Maar proberen zoveel mogelijk anderen die gevaar van overlijden lopen bang maken, zodat ze zich niet laten vaccineren is kwaadaardig.
Gelukkig zijn de verhalen van hem nogal doorzichtig, dat is weer een plus
Wat betreft sterfte in Covid 19 tijd: Hier een link met werkelijk alle cijfers en verklaringen.
coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/…
Effect zal wel zijn dat de boodschapper niet deugd volgens Jan.S.
Hijzelf is blijkbaar de enige die wel deugd 😁
+1
Twentsch Land
Ons kent ons ?

@arie.j
+2
Albert Altena
@arie.j Punt is dat menigeen geen totaal overzicht kan krijgen over het geheel.
En die zijn dan gemakkelijk te indoctrineren, waarbij de eerste klap een daalder is.
Als je bijvoorbeeld iets aanklikt over de waanzin, wordt je er naderhand figuurlijk mee dood gegooid.
Waardoor ze denken dat iedereen hetzelfde denkt.
Bij ons vlakbij in Slagharen was ook zo'n viruswaanzin demonstratie.
Ze streefden naar eenheid werd gezegd, denkende dat bijna iedereen dacht zoals zij.
PS. Ik haal vanmiddag de spuit. Astra...
+1
de Tank
@arie.j Kwaadaardig vind ik als je het doet om opzettelijk schade aan te brengen.
Ik ben er van overtuigd dat hij echt overtuigd is van zijn gelijk en denkt dat juist nu de schade opzettelijk wordt toegebracht. Daarvan denk ik dat ook dat niet zo is en dat veel beleidsmakers ervan overtuigd zijn dat ze het goede doen. In de weg daarheen, om hetgeen te doen waarvan ze denken dat dat goed is, wordt wel vaak niet al te nauwkeurig met de waarheid omgegaan of zaken weggelaten om de eigen visie te versterken. Iedereen maakt zich daar dagelijks in meer of mindere mate schuldig aan.

Iedereen denkt zoals hij/zij denkt vanwege alles wat in het leven aan ervaringen(in de breedste zin van het woord) is vergaard. Je primaire gedachte en reactie op iets wordt gestuurd door die vergaarbak van ervaringen. Jan zijn onderbuikgevoel komt ook daarvandaan, inderdaad goed om naar te luisteren omdat je anders een weg gaat die zo ver van je gevoel af ligt dat je een grote kans hebt uitgeblust te raken(burn out zonder extreme invloeden van buitenaf is volgens mij niet anders dan een opstapeling van keuzes die gemaakt zijn tegen dat onderbuikgevoel) Jan gaat zijn onderbuikgevoel versterken door er ook allemaal "bewijzen" bij te zoeken, alsof er 1 waarheid zou bestaan.

Het is misschien goed om te beseffen wat iemand werkelijk beweegt om de dingen die hij zegt en denkt, beter nog, beseffen waarom je zelf denkt zoals je denkt.
Ik hoop dat je dan minder snel tot een oordeel over iemand komt en dat ook jij niet veroordeelt wordt.

Ik heb zelf ook een serieuze christelijke opvoeding gehad, met alles wat daar bij hoort. Een van de wijze lessen die mij het meest aanspreekt is toch wel, "oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt".
Tevens is dit ook de belangrijkste reden dat ik mij niet meer tot de kerk voel aangetrokken.

Wat meer begrip voor elkaars situatie en achtergrond zou de wereld een stuk vrolijker kleuren.
arie.j
Quote Reactie van @de Tank:
Wat meer begrip voor elkaars situatie en achtergrond zou de wereld een stuk vrolijker kleuren.

Wanneer de feiten van aantal doden, de ziekenhuis en IC opnames met personeel die het haast niet meer trekt, de gedwongen afzegging van operaties die nodig zijn allemaal je uit ten treure bekend zijn. En de roep van Gommers en anderen, van pas toch op er hoef maar iets tegen te lopen dan zitten we in code zwart.
Als je dat ook allemaal bekend is..
En je wilt er dan bewust niet aan, omdat het je past, wat ben je dan?
Alleen maar iemand met een iets andere kijk op de wereld?
+2
de Tank
Quote Reactie van @arie.j:
Volgens mij schort er dan meer aan.

Dat denk ik ook, er kunnen allerlei redenen zijn, voor mij is dat gissen. Jij en Jan zitten beiden op het uiteinde in het spectrum van vertrouwen in de overheid(en dan niet hetzelfde uiteinde 😁 )
en zetten ook beide de hakken in het zand om dat te verdedigen. En ik weet dat jullie niet anders kunnen, het zou mij te vermoeiend zijn.
arie.j
Quote Reactie van @de Tank:
Dat denk ik ook, er kunnen allerlei redenen zijn, voor mij is dat gissen. Jij en Jan zitten beiden op het uiteinde in het spectrum van vertrouwen in de overheid

Dat is het wat mij betreft toch niet helemaal.
Dat de overheid het fout heeft, dat er individuele personen meer aan hun baan, promotie en inkomen denken dan aan de verantwoordelijkheid die ze dragen enz. kan allemaal, en gebeurt ook regelmatig.
Plus natuurlijk de mensen de niet bekwaam zijn of niet de juiste man/vrouw of de juiste plaats zijn.
Maar dat is iets totaal anders, dan een overheid die bewust het kwade voor haar onderdanen zoek
En een medische wereld die met zijn allen bewust de Nederlandse bevolking voor de gek wil houden. Plus alle duistere complotten daar nog bij.
Wie dat serieus denkt is toch rijp voor een opname?
+2
laatste strijder
@arie.j Voor zulke opnames is geen ruimte ...........
de Tank
Quote Reactie van @arie.j:
Wie dat serieus denkt is toch rijp voor een opname?

Minimaal een lobotomie denk ik 😁
Ik weet het niet Arie, zelf denk ik ook dat er wel een bepaalde persoonlijkheidsstoornis aan ten grondslag ligt maar zeker weten? Gelukkig mogen we allemaal hier nog redelijk onze gedachtes vrij verkondigen, laten we daar voor blijven staan. En ja, dan komt er ook wel eens wat voorbij wat ons niet aanstaat.
Als de overheid zich niet teveel verheven voelt boven de massa en zichzelf corrigeert krijgen dat soort ideeën niet teveel aanhang. En juist dat is wel iets wat mij zorgen baart de laatste tijd
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de Tank:
Als de overheid zich niet teveel verheven voelt boven de massa en zichzelf corrigeert

Laat daar nu net het probleem zitten!
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Wie dat serieus denkt is toch rijp voor een opname?

Dan wordt het daar ontzettend gezellig. En er moet natuurlijk flinke uitbreiding plaats vinden. Ik begrijp dat jij weinig mensen kent die dezelfde opvattingen als mij er op na houden. Ik des te meer. Ik kan je verklappen dat ze ook met een boogje om je heen zullen lopen. Aan jou valt toch geen eer te halen, bovendien geen echte discussie mogelijk. Ik ga er vanuit dat jij precies zo over ons denkt. Dus we hebben elkaar weinig te vertellen.
De enige reden waarom hier een discussie met jou aan ga is om zou stellingen te ontkrachten en mensen op grond van feiten te laten zien dat alles wat politici maar ook figuren als Van Dissel en Gommers op zijn minst discutabel is en voor mij die meer achtergrondfeiten kent domweg onbetrouwbaar. En daar botsen wij. Jij gelooft nog heilig in de autoriteit van mensen hoog in de hiërarchie, terwijl ik weet hoe ze ons telkens weer bedonderen (zie Rutte als de opperleugenaar met in z'n kielzog een heel kabinet).

Mensen die de overheid vormen hebben in het verleden al vaak bewezen niet voor het welzijn van de bevolking te gaan. Al die communistische staten en andere dictaturen zijn daar bewijzen van. Ze gaan puur voor hun eigen belangen en zetten de bevolking in om die te bereiken. Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut. Rutte laat dat zien door alle macht naar zich toe te trekken. We zitten in de aanloopfase. En dan zien de meesten het gevaar nog niet. Daar maken ze nu optimaal gebruik van door middel van de bevolking angst aan te jagen middels de MSM die als propaganda kanalen gebruikt worden. Als je de geschiedenis bestudeerd ken je de systemen en de tactieken die toegepast worden. De geschiedenis herhaalt zich voortdurend, maar heeft steeds een ander gezicht. Daarom herkennen mensen het niet. Die denken dat een fascist het uiterlijk van Hitler heeft en een communist het uiterlijk van Lenin, Stalin of Mao.

Voor jouw gemoedsrust, de overheid bestaat niet alleen uit mensen die hun eigen belangen najagen ten koste van de bevolking. Maar als je niet mee wilt doen met de Rutte doctrine dan kun je een hoge positie wel vergeten. Dan proberen ze je uit te rangeren, zoals met Omzigt probeerden te doen. En voor zulke mensen zetten ze dan figuren neer die wel meedoen met de doctrine. Vandaar al die "leuke" baantjes voor ex politici.
de Tank
Quote Reactie van @Jan S:
Ze gaan puur voor hun eigen belangen

Iedereen stelt zichzelf centraal, zonder enige uitzondering.
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Iedereen stelt zichzelf centraal, zonder enige uitzondering.

Gelukkig zijn er heel veel mensen die daarbij proberen anderen te laten meedelen in hetgeen het oplevert. Zeg maar "de naaste liefhebben als je zelf. De mensen waar ik het over heb houden daar geen enkele rekening mee. Die kunnen rücksichtslos mensen vermoorden als hun dat beter uit komt. Denk aan dictators of communistische leiders.
de Tank
Quote Reactie van @Jan S:
Gelukkig zijn er heel veel mensen die daarbij proberen anderen te laten meedelen in hetgeen het oplevert.

Gelukkig wel 😃
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Dan wordt het daar ontzettend gezellig. En er moet natuurlijk flinke uitbreiding plaats vinden. Ik begrijp dat jij weinig mensen kent die dezelfde opvattingen als mij er op na houden. Ik des te meer. Ik kan je verklappen dat ze ook met een boogje om je heen zullen lopen. Aan jou valt toch geen eer te halen, bovendien geen echte discussie mogelijk. Ik ga er vanuit dat jij precies zo over ons denkt. Dus we hebben elkaar weinig te vertellen.

Er is weinig meer wat me in jou opvattingen interesseert, maar die omvangrijke groep die gelijk als jij denkt zou ik toch wel eens willen gelokaliseerd hebben.
Heeft die ook een politieke partij? Of een andere verenigingsstructuur?
Zo niet, is het dan alleen een gedachte van je? Omdat je misschien in het leven een paar handenvol van die gelijkgezinden bent tegengekomen?
Voor de duidelijkheid , iemand als Omzigt is wel heel vierkant met je oneens.
Al was het alleen maar omdat hij niet alleen stemmen gaat , lid is van een politieke partij en volksvertegenwoordiger geruime tijd 2e kamerlid
En die laatsten worden bij jou al bij voorbaat in het hokje "onbetrouwbaar"geplaatst.
+1
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Heeft die ook een politieke partij? Of een andere verenigingsstructuur?Zo niet, is het dan alleen een gedachte van je? Omdat je misschien in het leven een paar handenvol van die gelijkgezinden bent tegengekomen?

Kom eens uit je bubbel. Ze zijn overal te vinden op het internet, maar niet als je alleen MSM kijkt. Waarom denk je dat er zoveel censuur is op You tube en Twitter? Daardoor wordt het steeds moeilijker ze te vinden. Dat is dan ook de bedoeling van censuur. Zorgen dat mensen geen kennis maken met andere voor de heersende macht bedreigende ideeën.
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Ze zijn overal te vinden op het internet,

Ofwel niet te duiden? Dan zijn het voor mij weinig meer dan spookfiguren die je jezelf inbeeld.
Gelukkig maar.
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Jij en Jan zitten beiden op het uiteinde in het spectrum van vertrouwen in de overheid

De spijker op z'n kop.
@de Tank Kijk , als je alleen via MSM informatie krijgt , van gisteren zijn 50 corona doden en een dag daarvoor 60 gevallen dan zegt mij dat niets en dat is het zelfde als men in Frankrijk zegt in de zelfde tijdbestek van deze 2 dagen van 350 en 400 . Duitsland hetzelfde maar dan met 700 en 600 . Kijk eens verder hoeveel mensen gaan nu werkelijk dood per dag . In Nederland is dat rond 500 personen per dag . Voor Frankrijk is dat 1600 per dag en voor Duitsland 2600 per dag . Deze cijfers zal geen enkele Media melden aan de bevolking van ieder land .
Daarom kijk ik in de context van de werkelijke cijfers ten aan zien het aantal corona doden dat ze melden . In de griep periode waren er ook mensen die stierven en hoeveel waren dat dan per dag en dat zal niet veel afwijken van de zelfde cijfers die ik u hier gegeven heb .
+1
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Snap je het nu nog niet wat wij zeggen?
Aantal corona doden is geen enkele indicatie
Het gaat erom hoeveel er zouden zijn als we alle gedragsregels niet zouden hebben.
En gezien de overbezette ic bedden snapt toch elk normaal denkend mens dat het geen griepje is!
+2
de Tank
@Hans is Hobby boer ik kijk naar mensen die ik persoonlijk ken, inmiddels nu 3 overleden, 52,60 en 70. Niet bekend met kwalen of overgewicht. Daarnaast 2 in coma op ic gelegen en meerderen die na een jaar nog klachten hebben. Het kan toeval zijn dat ik dat nu meemaak en de afgelopen 55 jaar niet. Dus zoals Jan S zegt dat ik er niets van gemerkt had als MSM er niet zoveel drukte om maak. Je snapt dat dat wel veelgevraagd is.

Ik zou dan nog eerder geloven dat niemand in de wereld honger lijdt. Ik heb immers nooit honger gehad en nooit iemand gezien die honger had, MSM verzint dat maar.
+1
@de Tank Van mijn vrouw haar kant kennen we familieleden die corona gehad hebben , allen rond de 60 jaar . Keel pijn en de smaak weg verder niets . Zijn een week thuis gebleven .
Allen werken weer volop . Geef ze ook gewoon de hand al ik ze tegen kom en of op bezoek .
Voor 4 weken terug een gezellige dag gehad met deze personen waar we heerlijk getafeld hebben , we waren daar met 8 personen en 3 daarvan hebben corona gehad . Daarnaast in maart een verjaardag gehouden in onze gastenhuis voor een nicht van ons die 60 jaar geworden is , een party voor 18 personen . Kijk je kunt overal bang voor zijn maar dan heb je geen leven .
Mijn preventie is dagelijks vitamine D 3 en nu het voorjaar is ben ik ook meer in de zon waardoor ik een natuurlijke vitamine D aanmaak en dat is mijn vaccin en veel bewegen .
de Tank
@Hans is Hobby boer ik heb een prima leven en niet de behoefte ellende van een ander te bagatelliseren.
de Tank
@Hans is Hobby boer Als de overheid het op z'n beloop had gelaten zoals Bolsonaro dan werd dat gezien als onderdeel van agenda 2030. Het geloof daarin is zo heilig dat alles wat er gebeurt daaraan gerelateerd wordt. Zoals ze vroeger hetgeen men niet kon verklaren toeschreef aan werk van de goden. In feite is het ook vervangend van, het geeft mensen een bepaalde manier van houvast.
@de Tank Als je over de president van Brazilie Bolsonaro wilt hebben moet wel verder kijken wat daar werkelijk gebeurt in dat land . Hij is daar dan wel president maar wordt aan alle kanten tegen gewerkt .
Dit komt door de justitiele gerechtelijkemacht die corupt is en die is tegen deze regering . Deze is in de nadeel van Bolsonaro deze verdeling is nu 4 voor en 7 tegen . Bij een nieuwe verkiezing en Bolsonaro zou daar winnen kan hij maar 1 omwisselen en dan is dat nog steeds in de nadeel van Bolsonaro 5 voor en 6 tegen . Verder wil ik daar geen woorden om vuil maken .
de Tank
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@de Tank Kijk , als je alleen via MSM informatie krijgt , van gisteren zijn 50 corona doden en een dag daarvoor 60 gevallen dan zegt mij dat niets en dat is het zelfde als men in Frankrijk zegt in de zelfde tijdbestek van deze 2 dagen van 350 en 400 . Duitsland hetzelfde maar dan met 700 en 600 . Kijk eens verder hoeveel mensen gaan nu werkelijk dood per dag . In Nederland is dat rond 500 personen per dag . Voor Frankrijk is dat 1600 per dag en voor Duitsland 2600 per dag . Deze cijfers zal geen enkele Media melden aan de bevolking van ieder land .Daarom kijk ik in de context van de werkelijke cijfers ten aan zien het aantal corona doden dat ze melden . In de griep periode waren er ook mensen die stierven en hoeveel waren dat dan per dag en dat zal niet veel afwijken van de zelfde cijfers die ik u hier gegeven heb .

Aantal doden per dag door Covid 19 is sterk gedaald en nog maar een fractie van wat het was.
Dat zal de vaccinatie van ouderen en kwetsbaren wel als oorzaak hebben
Echter het aantal ziekenhuis en IC opnamen nog niet , dat neemt nog steeds toe en is op bijna een absolute piek
Wat betreft het plaatje hierbij: In het voorjaar van 2020 werden alle Covid 19 doden niet als zodanig geregistreerd, er zijn toen heel wat niet op Covid 19 getest hoewel vrijwel zeker dat hun dodelijke ziekte was

(klik om te vergroten)

+1
de Tank
@Jan S nog steeds niet
+1
jammermaarhelaas
Bij dit soort berichten denk ik hier nog wel eens aan terug:
pigbusiness.nl/artikel/…
+1
Slingeland
Knap dat bijna elke topic de viruswappies weer het onderwerp veranderen
de Tank
@Slingeland het zit ze hoog blijkbaar
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
het zit ze hoog blijkbaar

Als je weet dat er inbrekers langs komen dan bereid je daar op voor en probeert ook anderen te waarschuwen. Gewoon liefdewerk.
de Tank
@Jan S je hebt veel minder invloed op je eigen gedachten, keuzes en wil dan jezelf denkt. Dit is niet erg.,geldt voor iedereen. Ik weet dat je het zal ontkennen. Zoals je eerder aangaf, ik kan het paard naar de drinkplaats brengen maar het niet laten drinken.
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
je hebt veel minder invloed op je eigen gedachten, keuzes en wil dan jezelf denkt. Dit is niet erg.,geldt voor iedereen.

Daar wil ik wel eens meer van weten. Heb je een artikeltje of een video?
de Tank
@Jan S Daar is voldoende over te vinden, uiteenlopend van volledige eigen wil tot totaal geen eigen wil. Voor mij is het handelen van mensen beter te verklaren als je uitgaat van het laatste. Het is geen absolute wetenschap zoals heel veel zaken.
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Daar wil ik wel eens meer van weten. Heb je een artikeltje of een video?

Vrije wil is iets wat een liberale humanist geloofd, een christen geloofd als het goed is wat anders
Verdiep je maar eens in wat Luther over e.a. geschreven heeft.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @arie.j:
Vrije wil is iets wat een liberale humanist geloofd, een christen geloofd als het goed is wat anders Verdiep je maar eens in wat Luther over e.a. geschreven heeft.

Draagt de mens verantwoordelijkheid wanneer er geen vrije wil zou bestaan?

Ik ga Luther er niet op nalezen, en dat het een groots mens was daar doe ik niks aan af.
arie.j
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Draagt de mens verantwoordelijkheid wanneer er geen vrije wil zou bestaan?Ik ga Luther er niet op nalezen, en dat het een groots mens was daar doe ik niks aan af

Luther nalezen? Dat vroeg ik toch niet?
Als je gewoon bij google intypt :" De vrije wil en Luther"
Dan is er genoeg uitleg en verklaring te vinden.
+1
weurding
@arie.j 1525..... bijna 500 jaar geleden
+1
Twentsch Land
De tijd van 5 bazen en 100000000 knechten en slaven.

@weurding
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j 1525..... bijna 500 jaar geleden

Nou, en??
De mensheid zit genetisch echt niet anders in elkaar dan toen, ook al verbeelden zich dat sommigen in hun hoogmoed.
Mensen met veel of juist weinig verstand, die waren er verhoudingsgewijs net zoveel als nu.
+1
Twentsch Land
In Twente is een uitspraak !

In Oldenzaal zat een textielfabrikant gelderman

De uitspraak is .... de pastoor houdt de mensen dom en gelderman houdt ze aan het werk .....

Ook al had je 500 jaar geleden verstand .... vrijwel niemand kwam er verder mee .... die we nu eren in de geschiedenis boeken waren in die tijd geen brave jongens.
@arie.j
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Ook al had je 500 jaar geleden verstand .... vrijwel niemand kwam er verder mee .... die we nu eren in de geschiedenis boeken waren in die tijd geen brave jongens.

Luther kwam uit een erg eenvoudig gezin, uitspraak zoals van jou is een popie-jopie uitspraak waarbij alles over één kam wordt geschoren.
Twentsch Land
Kwam uit een eenvoudig gezin ( kijk je zegt het zelf al ). Dan had je geen kans of je moest nergens voor terug deinsen ...dus niet te braaf zijn.@arie.j
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Kwam uit een eenvoudig gezin ( kijk je zegt het zelf al ). Dan had je geen kans of je moest nergens voor terug deinsen ...dus niet te braaf zijn

Toe.., verdiep je nu eens ergens in, voordat je denkt alles te weten.
Een levensbeschrijving van Luther zou je al helpen
Maar dat zal wel weer te veel moeite zijn, en zo blijven we reacties houden die als een tang op varken slaan.😁
Twentsch Land
Nou nou Arie .... lees eens dat wat je schrijft en pas dat eens toe op jezelf.

@arie.j
jammermaarhelaas
@arie.j

Luther was een zeer groots mens, hield stand tegen de machthebber van die tijd. Daarvoor hulde!
Hij zal, getuige zijn werkzaamheden, voorstander geweest zijn van eigen meningsvorming door het individu, tegenover de opgelegde wil van boven af, en de corruptie die dat met zich meebrengt.
weurding
@arie.j raar hè, weinig genetische vooruitgang dus😅
+1
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
weinig genetische vooruitgang dus

Je spreek over jezelf?😁
weurding
@arie.j weet niet hoe de stand 500 jaar terug was, misschien waren we toen wel behaard en zwommen de Middellandse zee over🙈
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j weet niet hoe de stand 500 jaar terug was, misschien waren we toen wel behaard en zwommen de Middellandse zee ov

Wij lezen elke dag uit een boek van wel minsten 4 keer 500 jaar oud.
En dat vinden we nog vol van wijsheid staan ook.
laatste strijder
@arie.j Sprookjesboeken lezen is een prettige tijdsinvulling waar je lekker in weg kan dromen .
de Tank
@Jan S liefdewerk?, tenzij ze je niet geloven. Dan val je erbuiten, komt mij bekend voor..
+1
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
liefdewerk?, tenzij ze je niet geloven. Dan val je erbuiten, komt mij bekend voor..

Ach zelfs Jezus geloofden ze niet en nog steeds. Was toch een wijs man. Dat is het risico van buiten de bestaande hokjes denken. Velen willen dat (hokje) niet opgeven want dat is hun veiligheid en houvast in dit leven.

Waar val je dan buiten? Het hokje?
+1
de Tank
@Jan S 'Want wij zijn echt, ik benadruk heel erg begaan met alle mensen die dood gaan. Behalve met mensen die ons geloof durven te ontkennen.'

Je bent niet begaan met mensen die je niet geloven schrijf je, daar lig ik dan niet echt wakker van maar je sluit ze zelf ergens voor uit, je weet zelf het beste wat je hiermee bedoelt.
Jan S
Quote Reactie van @de Tank:
Je bent niet begaan met mensen die je niet geloven schrijf je, daar lig ik dan niet echt wakker van maar je sluit ze zelf ergens voor uit, je weet zelf het beste wat je hiermee bedoelt.

Dit was de reactie op wat @Jan-T schreef:
"Maar sommige reacties die niet beseffen wat er in de ziekenhuizen gebeurd.
Die mogen van mij met een blind doek op de autosnelweg gaan lopen."

Dit was mijn sarcatische reactie:
"Want wij zijn echt, ik benadruk heel erg begaan met alle mensen die dood gaan. Behalve met mensen die ons geloof durven te ontkennen"

Kennelijk is het sarcasme je ontgaan.
laatste strijder
Nu ff terug naar de kern van dit topic : Heb de indruk dat t demissionair kabinet niet in de gaten heeft dat wanneer ze met een, misschien wel goede, uitleg ,weer, wegkomt . Maar de bom ligt nu bij RTL , die hebben de bron van het lek . Zij gaan de ontsteking afstellen , blijft leuk 😏😬
+1
klapstuk
@laatste strijder Rutte en schouten houden informatie achter bij het frauderen met fosfaat reductie en fosfaatrechten . en ja boeren het is kei hard bewezen dat dat gebuurd is . binnenkort hier meer over . voor de strijders die hier al twee jaar mee bezig zijn is dit een gevaarlijk spel . dus wij rekenen op jullie steun . steun van diverse advocaten hebben we al . ook hier moet de waarheid boven tafel komen . carola ontkend dat er gefraudeerd is
Jan S
Quote Reactie van @klapstuk :
carola ontkend dat er gefraudeerd is

Kun je het haar kwalijk nemen. Tegenwoordig worden de bewindslieden uitgekozen op een actief haperend actief geheugen. En dat is niet liegen, maar bedriegen zonder dat je er wat aan kunt doen. Daarom mag je het niet frauderen noemen. Dit is wat ik van Rutte begrepen heb, voor zo ver ik het me actief herinneren kan.
laatste strijder
Quote Reactie van @Jan S:
Kun je het haar kwalijk nemen

Ja
laatste strijder
@klapstuk Héélveel succes , schuif eerst die 8,3% van tafel 🤜💪
Jawis
@klapstuk je hebt dit al vaker gesuggereerd maar je levert tot nog toe niks......fakenews!
klapstuk
@Jawis het is geen fakenews . we willen het hier binnenkort best plaatsen maar ik denk dat co het direct verwijdert als we dat doen. en we worden dan geblokkeerd
+2
arie.j
De notulen zijn inmiddels openbaar.
Er zal wel de nodige herrie geschop worden vooral door oppositiepartijen.
Maar mij viel het allemaal wel mee.
Wat Omzigt betreft ging het vooral over persoonlijke aanvallen op bewindslieden en dat ze dat dwars zat kan ik nog wel begrijpen.
Verder vond ik het allemaal niet opzienbarend wat dat betreft.
Nee, wat me meer opviel , dat was de onmacht om een slecht functionerend belastingdienst, met ambtenaren die niet menselijk waren in hun optreden, om die in het gareel te krijgen.
Nu zijn het er wel 30.000 belasting ambtenaren en die leer je niet ineens anders denken.
Vooral ook omdat veel ervaren krachten die laatste jaren om diverse redenen zijn vertrokken.
En dan ook de onmacht om de gedupeerden bij te staan.
Dat laatste hadden ze gewoon publiek moeten erkennen en samen met de 2e kamer naar iets van een oplossing moeten zoeken.
Zwaagdijk
@arie.j belasting mensen aid fiod niveau politie, die hebben een bepaalde denkwijze daar worden ze ook op aangenomen/geselecteerd. Dat wordt niet anders. En de meest fanatieke die groeien door. Dus het blijft in stand.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
@arie.j belasting mensen aid fiod niveau politie, die hebben een bepaalde denkwijze daar worden ze ook op aangenomen/geselecteerd. Dat wordt niet anders. En de meest fanatieke die groeien door. Dus het blijft in stand.

En het probleem is niet dat een minister, niet alle details aan de 2e kamer vertelde en in onderling overleg van de minsterraad zich wat gepikeerd uitliet omdat hij ook op zijn persoon in 2e Kamer werd aangevallen.
Die minister Snel had de de hele situatie en verkeerde wetgeving van zijn voorgangers geërft, laten we daar duidelijk over zijn.
Het probleem was een uiterst complexe wetgeving met ambtenaren die niet naar de mensen keken maar naar de regeltjes.
En van een Raad van State die in rechtszaken duidelijk ook een scheve schaats heeft gereden, door die doorgeslagen ambtenaren bij rechtszaken ook nog in het gelijk te stellen.
Dat laatste hoor ik nu niemand over bij de politiek opgeklopte kritiek
Vooral Wilders hoort een draai om zijn hondsbrutale de oren te krijgen, enkel politiek eigen gewin is die man op uit. De rest kan hem geen barst schelen.
Maar dat die Raad van Staten tegenwerkte om menselijke verhoudingen te krijgen bij de uitvoering van de toeslagen, daar mocht wel eens veel meer aaandacht voor zijn.
+1
Zwaagdijk
@arie.j het systeem is te moeilijk met al die toeslagen. Het moet simpeler.
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
@arie.j het systeem is te moeilijk met al die toeslagen. Het moet simpeler.

Zijn we helemaal eens.
Er zijn echter enkele zaken die dat tegenwerken.
Dat is de drang van b.v. een 2e Kamer om met tal van amendementen weet ik hoeveel uitzonderingen voor alle iets afwijkend situaties te regelen.
Wat allemaal weer gecontroleerd moet worden
Generieke wetgeving heeft natuurlijk ook nadelen maar tegenwoordig zijn de regeltjes al vreselijk veel , kijk naar de landbouw alleen al. En als je dan ook nog weet ik hoeveel uitzonderingen en bijzonder toepassingen wil, dan draait de overbelaste machine dol.
Waarbij dan in de praktijk ook nog veel ambtenaren aan het werk zijn die van de praktijk niets weten, maar alleen regeltjes kennen.
Zwaagdijk
@arie.j maar de menselijke maat, hoorde van iemand avondklok controlle ze zaten met z’n tweeën in de auto 2 boetes. Dan denk ik, is 1 niet genoeg? Dan weet je het ook wel. Als bedrijf ben je doodsbang als er controle komt. Er is altijd wat. En de boetes zijn verschrikkelijk hoog. Niet in verhouding
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
@arie.j maar de menselijke maat, hoorde van iemand avondklok controlle ze zaten met z’n tweeën in de auto 2 boetes. Dan denk ik, is 1 niet genoeg?

Ja natuurlijk is dat genoeg.
De wet zal echter stapelen van boetes in dit geval niet uitsluiten.
En dat moet ook niet in alle gevallen. Maar normaal is één boete genoeg. Want het gaat niet over boetes geven, maar om verkeerd gedrag te corrigeren en herhaling te voorkomen.
Maar verder is het natuurlijk de vrijheid en keuze van de betrokken ambtenaren, daar hebben bestuurders geen weet van.
Achso
@arie.j en wat zegt dat dan over bestuurders als die er geen weet van hebben??
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j en wat zegt dat dan over bestuurders als die er geen weet van hebben??

Wie geen weet over wat heeft?
Achso
@arie.j jij zegt in je statement dat de bestuurders in feite geen weet hebben wat hun ambtenaren uithalen. In dit geval toeslagen Chaos.
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j jij zegt in je statement dat de bestuurders in feite geen weet hebben wat hun ambtenaren uithalen. In dit geval toeslagen Chaos.

Lees die verslagen van de ministerraad er maar op na.
Denk nu eens jezelf in hun plaats. Jij wordt minister met de hele de belasting onder je hoede.
Na verloop van tijd blijkt het er een chaos te zijn met tal van onbekwame lieden en tevens een chaos met veel onrecht aan burgers gedaan bij de toeslagen..
Het zijn ongeveer 30.000 man/vrouw aan personeel.
Tevens is ook nog de informatie over wat er werkelijk bij de belasting plaats gebeurt ook al niet in orde, en hoor je dingen pas als het al heel lang mis is.
Zou jij dat allemaal binnen een paar maanden weer helemaal op orde hebben? Als je eerlijk bent weet je wel beter.
@Zwaagdijk Deze 2 kunnen de boete aanvechten want de auto valt onder prive net zoals je huis . Daarnaast is het zo dat ze niet buiten in de open lucht begeven of ze moeten in een cabrio rijden zo niet is er geen recht om een bekeuring te krijgen . De politie kunnen deze mensen alleen een bekeuring geven als ze uitstappen en niet op eigen terrein of oprit staan .
Je huis en tuin is prive en daar mag je vrij in of op bewegen en deze uitzondering valt ook je auto onder .
+1
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@Zwaagdijk Deze 2 kunnen de boete aanvechten want de auto valt onder prive net zoals je huis . Daarnaast is het zo dat ze niet buiten in de open lucht begeven of ze moeten in een cabrio rijden zo niet is er geen recht om een bekeuring te krijgen . De politie kunnen deze mensen alleen een bekeuring geven als ze uitstappen en niet op eigen terrein of oprit staan .Je huis en tuin is prive en daar mag je vrij in of op bewegen en deze uitzondering valt ook je auto onder

Auto privé? waar je nooit een boete mee kan krijgen?
Naar welke sprookjes luister jij ?
@arie.j Ja Arie , jou auto is privé of heeft je buurman hem betaald .
Blijkbaar heb je wat gemist in jou informatie .
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@arie.j Ja Arie , jou auto is privé of heeft je buurman hem betaald .Blijkbaar heb je wat gemist in jou informatie .

Zal jij weten, er zijn legio mensen die de auto op het bedrijf hebben staan.
@arie.j Bij mij staat 1 op privé en de andere staat op het bedrijf .
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@arie.j Bij mij staat 1 op privé en de andere staat op het bedrijf .

Dus in de ene kan je een bekeuring krijgen en in de andere niet?
Je bent toch niet in een of andere coffeeshop geweest?😁
@arie.j Ja ik zit aan de koffie en ik kijk naar de informatie die uit Israël krijg over de Israël-Studie over de gevaccineerden . Hierin laat men zien dat juist de gevaccineerden voor mutaties zorgen .
Het is wel Duits gesproken , voor mij geen probleem , voor jou is er wel ondertiteling .
Zeer interessant , Kun je vinden onder Israël-Studie : Geimpfte anfalliger für virusmutanten . Duur 10.24 min . Veel kijk plezier .
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@arie.j Ja ik zit aan de koffie en ik kijk naar de informatie die uit Israël krijg over de Israël-Studie over de gevaccineerden . Hierin laat men zien dat juist de gevaccineerden voor mutaties zorgen .Het is wel Duits gesproken , voor mij geen probleem , voor jou is er wel ondertiteling .Zeer interessant , Kun je vinden onder Israël-Studie : Geimpfte anfalliger für virusmutanten . Duur 10.24 min . Veel kijk plezier .

Nou dat dan toevallig, ik heb zojuist contact gehad over een vliegreis naar Israël.
Alles is daar weer gewoon vrijwel ieder is vanaf 15 jaar gevaccineerd en alles is er weer open (kon je gisteravond ook nog via de radio horen van een verslaggever) maar reizigers uit het buitenland zijn ze nog erg streng op met de controle.
Behalve dat je dan gevaccineerd moet zijn testen ze je tevens op anti- stoffen, dat om geen buitenlandse mutatie van het virus binnen te krijgen.
Maar binnen een paar maanden is naar verwachting ook dat weer normaal.
Over een enkele maanden hoop ik en mijn vrouw er weer eens naar toe gaan, het is en blijft in alle opzichten een heel bijzonder en mooi land.
O ja, en domme sprookjes uit onbetrouwbare bron moet je nooit geloven.
+1
de Tank
@Hans is Hobby boer Dat maakt toch niet uit omdat het om een gewone griep gaat?
weurding
@Hans is Hobby boer zelfs die man in zijn trekker waar ie notabene alleen in zat kreeg nog een boete
Twentsch Land
Er is ook nog iets van !

Je mag je niet op de openbare weg begeven tijdens de avondklok .... dan kun je wel een verpakking om je heen doen ( auto, vuilniszak enz enz ) maar dat pleit je nog niet vrij.

@Hans is Hobby boer
Zwaagdijk
De auto is misschien privé, maar je kom toch op de openbare weg??
Doordat je thuis in de auto gestapt bent @Zwaagdijk en dan naar bijvoorbeeld je ouders rijdt en je stapt daar uit op het terrein van je ouders ben niet in de buitenlucht geweest onderweg . Betekent wel dat je niet moet gaan tanken want dan kom je buiten en dan ben je strafbaar .
+2
de Tank
@Hans is Hobby boer naast virus ook boetespecialist👌
@de Tank Mijn laatste boete is van 4 jaar terug , reed 3 kilometer te snel , koste mij 45 Eurotjes .
+1
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
Doordat je thuis in de auto gestapt bent @Zwaagdijk en dan naar bijvoorbeeld je ouders rijdt en je stapt daar uit op het terrein van je ouders ben niet in de buitenlucht geweest onderweg . Betekent wel dat je niet moet gaan tanken want dan kom je buiten en dan ben je strafbaar

En zoiets verzin je helemaal zelf? Knap hoor 😁
@arie.j Paar weken geleden gehoort is juridisch aanvechtbaar .
+1
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Gehoord!!!!!!
@Albert Altena Even terug komen over de juridische aanvechtbaar dit komt van advocaat , Frank Staderman
de Tank
@Hans is Hobby boer Alles is aanvechtbaar, je advocaat zal je niet tegenspreken.
arie.j
Quote Reactie van @de Tank:
@Hans is Hobby boer Alles is aanvechtbaar, je advocaat zal je niet tegenspreken.

Als ik op de website van die advocaat, of verder op mogelijke uitspraken van hem over Covid 19 maatregelen op Google zoek dan is niets van zoiets te vinden.
Hooguit een slechte grap dus, en Hans is Hobby boer ontbreek het ook wat aan gezond boerenverstand
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!