Tweede Kamer wil derde spoor in mestbeleid

De Tweede Kamer wil dat veehouders die deels grondgebonden zijn ook mest op eigen land kunnen aanwenden. In de huidige voorstellen van landbouwminister Carola Schouten moeten die bedrijven alle mest laten verwerken.

Deel dit topic Tweede Kamer wil derde spoor in mestbeleid (nieuweoogst.nl)

De Tweede Kamer wil dat veehouders die deels grondgebonden zijn ook mest op eigen land kunnen aanwenden. In de huidige voorstellen van landbouwminister Carola Schouten moeten die bedrijven alle mest laten verwerken.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
Slingeland
Kijk, koeien kunnen blijven weiden op een niet grondgebonden bedrijf
Daar hadden de ambtenaren van lnv niet over nagedacht. Kleuterniveau
cjw73
@Slingeland is nog niet zover he. Er is een motie aangenomen verder niks. Was vorig jaar ook een motie aangenomen dat de afroming van de fosfaatrechten weer naar 10% zou gaan zodra we onder het plafond zaten. We weten inmiddels wel beter....
Slingeland
@cjw73 Dat was geen motie maat een amandement
cjw73
@Slingeland ja en dat is een officiële wijziging in een stuk. Een motie stelt niks voor.
Kars
Waarom moet mestbeleid constant veranderen? Omdat er mest tekort aan het ontstaan is???
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Kars:
Waarom moet mestbeleid constant veranderen?

Omdat het mestbeleid gebaseerd is op foute berekeningswijzen en aannames, er zullen dus steeds problemen de kop op blijven steken en die moeten nu eenmaal worden weggemoffeld. Daar zijn ze al 20 jaar mee bezig.
Nick83
@Kars werkverschaffing...
Dirk van Zetten
Onnozel geleuter, er komen tientallen regels bij en ze beloven dat er ook regels weg gaan, maar dat gebeurd nooit.
bio boer
Zal nog wel wat haken en ogen aan komen voor je die op eigen grond mag uitrijden monster apparaat op de mesttank of zo ?
achterhoeker2
@bio boer Door een erkende loonwerker met GPS.
bio boer
@achterhoeker2 zal mij niet verbazen schouten weet niet omtegaan met de variabelen in natuurlijke processen die je niet met rekenwerk kan laten kloppen hoe hoger de intensieviteit per ha hoe groter de afwijking per ha
demelkboer
Check effe de stemming. De Kamer is ma de verkiezingen op geschoven naar rechts en dat heeft voor boeren wel wat voordelen
Realisme
@demelkboer ja maar ik denk dat als de heer Willink zijn regeerakkoord in elkaar geflanst heb met wat instanties, dat er van rechts niet zoveel overblijft. CDA en vvd gaan denk ik meestemmen met het akkoord dat hoogst waarschijnlijk bol staat van de D66 retoriek.
+2
pieta
Quote Reactie van @Realisme:
waarschijnlijk bol staat van de D66 retoriek

Je bedoelt de pedoriek van D66? 😁
matt
Slingeland
Met de invoering van het derde spoor zijn er weer terug bij het huidige mestbeleid
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!