FDF wint rechtszaak..

DE NEDERLANDSE STAAT EN AVROTROS ‘OP DE KNIEËN’ FDF WINT RECHTSZAAK
20 april 2021
Op 2 april diende bij de Rechtbank in Den Haag de zaak van FDF tegen de Nederlandse Staat en omroep AVROTROS, na een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht waarin FDF, geheel ten onrechte, in verband werden gebracht met brandstichting, onder meer vlakbij het RIVM in Bilthoven.

Vandaag ontvingen wij de uitspraak van de Rechtbank: FDF is door de Rechtbank in het gelijk gesteld!
In de beslissing stelt de kantonrechter o.a. het volgende:
“De kantonrechter: – verklaart voor recht dat de Staat c.s. jegens Farmers Defence Force onrechtmatig heeft gehandeld, namelijk in strijd met hetgeen volgens ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer betaamt, door met de gewraakte uitlatingen de eer en goede naam van Farmers Defence Force aan te tasten, terwijl een (deugdelijke) feitelijke onderbouwing ontbreekt”

De volledige uitspraak kun je hier lezen.

Voor FDF is dit vonnis erg belangrijk. Een groeiende groep politici en journalisten/columnisten vindt het klaarblijkelijk geen enkel probleem om de eer en goede naam van FDF te beschadigen, door onjuiste en onware berichten naar buiten te brengen. FDF heeft verschillende malen aangegeven aan deze partijen, dat daar een einde aan komen! Door die inteelt op leugens, gaat dit nepnieuws een eigen leven leiden bij het Nederlandse volk. De Staat en AVROTROS zijn door de rechtbank veroordeelt tot het betalen van schadevergoeding. Sigrid Kaag mag vandaag haar conclusie van antwoord indienen in de zaak die FDF tegen haar heeft aangespannen naar aanleiding van onterechte beschuldigingen jegens FDF in het programma Nieuwsuur. Binnenkort dient ook de zaak tegen NRC. FDF zal, gesterkt door dit vonnis, andere aanklachten overwegen die minstens even ernstig zijn.
We herhalen wat we op 2 april ook al stelden: Iedereen mag over FDF schrijven, ook kritisch, maar dan wel in lijn met de waarheid!

Dit vonnis is een bekrachtiging van hetgeen wij steeds hebben gesteld: onze goede naam en eer wordt ten onrechte aangetast! Waarmee ook de beeldvorming bij het Nederlandse volk over onze achterban, de leden en de sector op verwerpelijke wijze wordt beïnvloed.

Dit vonnis moet voor vertegenwoordigers van de politiek, maar vooral voor vertegenwoordigers uit de media, stof tot nadenken geven: jullie functie én taak is het om zaken te onderzoeken op de waarheid. Jullie dienen polarisering te voorkomen (in plaats van op te roepen) door op de juiste wijze verslag te doen van wat er in de wereld gebeurt. Wees geen producent van nepnieuws. Beperkt jullie tot de waarheid! Door leugens te verkondigen beschadigden jullie het vertrouwen in de politiek en de media. En daar zijn jullie helemaal zelf verantwoordelijk voor.

“Slecht nieuws” ten aanzien van FDF vind altijd razendsnel zijn weg naar de voorpagina’s. FDF rekent er op dat dit goede nieuws voor FDF, even snel verspreid zal worden…

Het FDF-bestuur

20 april 2021

Bron

Schadevergoeding voor Farmers Defence Force na Opsporing Verzocht
telegraaf.nl

Deel dit topic

de jonge

Reacties

+11
Nevergiveup
De Waarheid staat bovenaan , gefeliciteerd FDF 👍
+10
de jonge
@Nevergiveup is wel een felicitatie waard toch? voor alle zuurpruimen die zeiden dat het geen nut had etc... deze weg moet doorgezet worden,zodat er niet steeds met leugens meer geframed kan worden...
+9
Oudekoeuitdesloot
Diep respect voor FDF !
Noordoost
Mooi man
+2
jan w
Anders staat de media direct klaar, maar nu hoor je ze opeens niet meer.
arie.j
Quote Reactie van @jan w:
Anders staat de media direct klaar, maar nu hoor je ze opeens niet meer.

Jij hoort ze niet, was gisteren gewoon bij het nieuws op de radio.
+1
de jonge
@arie.j ook bij jinek en hart van nederland ed?
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j ook bij jinek en hart van nederland ed?

Wat ben jij voor iemand? Nog nooit van het ANP nieuws op de radio gehoord?
de jonge
@arie.j dus u vind het de gewoonste zaak van de wereld dat als er valse beschuldigen worden geuit dat over de hele landelijke media gaat en als ze dan rectificeren moeten dat het in 2 zinnetjes via de anp gaat??
+1
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j dus u vind het de gewoonste zaak van de wereld dat als er valse beschuldigen worden geuit dat over de hele landelijke media gaat en als ze dan rectificeren moeten dat het in 2 zinnetjes via de anp gaat??

Wat wilde je dan? Wereldnieuws er van maken? Voor jou misschien wel maar voor de rest van Nederland niet.
+2
de jonge
@arie.j inderdaad maak er maar wereldnieuws van.. zoals er ook wereldnieuws van gemaakt was met het verhaal wat niet klopte... lijkt mij als de media integer is dat ze dan juist er nieuws van moeten maken dat er een verkeerd beeld naar nederlandse burgers toe neergezet is toch.........
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
zoals er ook wereldnieuws van gemaakt was met het verhaal wat niet klopte

Toch zielig als je informatie zo gering is....
Nevergiveup
@arie.j Dit is een soort Arie doctrine antwoord .....
+2
weurding
@arie.j eigenlijk zijn jou reacties op anderen ook best zielig, en weet je, dat botte reageren helpt ook nog eens niks
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j eigenlijk zijn jou reacties op anderen ook best zielig, en weet je, dat botte reageren helpt ook nog eens niks

Wie is er bot? Of bedoel je soms jezelf?
Als iemand een bewust gekke reactie geeft, dan is het "wie kaatst die kan de bal terug verwachten".
de jonge
@arie.j eerlijk gezegd vind ik het gek dat u blijkbaar vind dat het volgens u normaal moet zijn om de onwaarheden in de hele nederlandse media op tv etc te gooien waar en wanneer ze de kans maar krijgen.... en als ze gaan rectificeren dat er dan ienieminie tijd aan besteed wordt. Bent u het niet met mij eens dat dat de omgekeerde wereld is? als er onwaarheden de wereld in zijn gebracht behoort dat toch juist groter in de media te komen dan de onwaarheden zelf...
+1
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j eerlijk gezegd vind ik het gek dat u blijkbaar vind dat het volgens u normaal moet zijn om de onwaarheden in de hele nederlandse media op tv etc te gooien waar en wanneer ze de kans maar krijgen.... en als ze gaan rectificeren dat er dan ienieminie tijd aan besteed wordt. Bent u het niet met mij eens dat dat de omgekeerde wereld is? als er onwaarheden de wereld in zijn gebracht behoort dat toch juist groter in de media te komen dan de onwaarheden zel

We zijn hier op dit prikkebord niet gewend elkaar met u aan te spreken, dat doet eigenlijk nimmer iemand.
En de bijna 20 jaar dat ik hier kom is me dat ook zelden tot niet overkomen.
Wil je afstand scheppen? Of wat is dat?
Verder zou ik niet weten waarom FDF op zo'n verheven voetstuk moet worden geplaatst dat juist een niet juiste en niet waar te maken beschuldiging aan hun zoveel meer aandacht moet krijgen dan dat het een andere organisatie betrof.
Verder heeft voorman Mark den Oever de nodige boter op zijn hoofd wat betreft niet waar te maken beschuldigen in het openbaar aan b.v. het RIVM.
Een beetje bescheidenheid van het FDF zou dus niet misplaatst zijn.
de jonge
@arie.j aha daar hebben we blijkbaar het heikele punt, is het u er om te doen dat het fdf is die gelijk heeft gekregen bij de rechter?,was het een andere organisatie geweest dan was u blijkbaar een andere mening toegedaan?
Nevergiveup
@arie.j Eat betreft dat RIVM heeft hij ook gewoon gelijk.

Ik weet niet of je onder een steen gelegen hebt qua meet punten , aantal , locatie en depositie !

En ingetekende/ bijgetekende natuur.

En uiteindelijk zeggen ze ook gewoon openlijk dat de boeren gewoon weg moeten voor de bouw.

Dus Mark heeft ook op dat punt een zeer gevoelige snaar geraakt waar RIVM ver naast de waarheid zit , stikstof claim zal komende jaren de boeken verder opendoen.

En je hoeft niet te reageren hoor , er staat wel voldoeden van die gladde weg kijk praat in deze topic van U.
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@arie.j Eat betreft dat RIVM heeft hij ook gewoon gelijk.

Dat verwacht ik van Mark een aanklacht tegen het RIVM
Anders is hij gewoon een loze schreeuwer.
Dat is hij trouwens wel meer .
In de Statenvergadering van Noord-Brabant had hij zijn toespraakje op papier voor zich, dus geen opwelling van hem maar overdacht.
En daar dreigde hij harde acties met o.m. ook desnoods grote bedrijven platleggen, als hij zijn zin niet kreeg
Dus dat er wat argwanend naar de activiteiten van FDF wordt gekeken is niet zo vreemd.
+1
JanCees
@arie.j het Rivm is lastig aan te pakken iets met paling en emmer snot . Maar ze zaten fout met 46% N op natuur afkomstig van veehouderij dat moesten ze bijstellen naar 41%
Verder is het heel vreemd dat in Aerius circa 35% van de stikstof uit buitenland komt en in het ook door Rivm ontwikkelde Lotos ruim 50% van stikstof uit buitenland komt en circa 30 a 35% uit veehouderij.
arie.j
Quote Reactie van @JanCees:
@arie.j het Rivm is lastig aan te pakken iets met paling en emmer snot . Maar ze zaten fout met 46% N op natuur afkomstig van veehouderij dat moesten ze bijstellen naar 41%Verder is het heel vreemd dat in Aerius circa 35% van de stikstof uit buitenland komt en in het ook door Rivm ontwikkelde Lotos ruim 50% van stikstof uit buitenland komt en circa 30 a 35% uit veehouderij.

Even de discussie eerlijk houden Jan Cees.
Mark las van papier zijn beschuldiging tegen het RIVM voor.
En dat ging niet over wat berekeningen die totaal fout zouden zijn.
Maar hij riep daar dat het RIVM één van de meest corrupte organisaties van Nederland was.
Dus de mensen worden dan daar met grof geld omgekocht om onwaarheid te schrijven, volgens hem. Iets wat zwaar strafbaar is.
Nou weet ik niet of jij daarin met hem meegaat.
Maar zo wel dan verwacht ik een aanklacht, zoiets ga je niet roepen in een Statenvergadering als je iets vaag vermoed, nee dan moet je daar bewijs van hebben.
+2
Zwaagdijk
@arie.j als je ga saneren op een model, maar niet op zuivere en eerlijke meetgegevens. Is dat dan geen corruptie? Willens en wetens ergens op aan sturen. Is een misdaad. Maar je moet wel bewijs hebben ja.
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
@arie.j als je ga saneren op een model, maar niet op zuivere en eerlijke meetgegevens. Is dat dan geen corruptie?

Nee dat is geen corruptie.
Corruptie is omgekocht, dus alleen als ambtenaren zoiets in ruil voor flink wat steekpenningen zouden gedaan hebben.
Tegelijk is het ook meineed van de betrokken ambtenaren, en dat maakt het dubbel erg en dubbel strafbaar.
Zie voor de ambtseed van ambtenaren
p-direkt.nl/informatie-rijkspersoneel-2020/…
Nevergiveup
@arie.j " Even de discussie eerlijk houden"

Dat kun je ook aan Dhr. Van de Brug vragen toen hij gebeld werd uit den Haag en snel de plaat poetste ipv. De boeren te woord staan in 2019 te bilthoven 😅
buorman
@arie.j
Jo kinne de bal wol [werom] keatse, mar dermei is it noch gjin boppeslach
achterhoeker2
@weurding Daar doe jij ook aan mee, en omnou bij elk ongevallig woord metteen verongelijkt te doen en naar de rechter te kleppen.
Is slachtofferrol en zielig doen .
+1
weurding
@achterhoeker2 we have many problems...🤭 maar naar de rechter (admin) kleppen zul je mij niet op betrappen
Erco
@weurding je moet maar zo denken, wij hoeven gelukkig niet met m samen te leven.... 😅
+1
slagakker
@arie.j ANP kijkt toch niemand meer naar.Jinek,OP1 ,Hart van Nederland en dat soort talkshows daar wordt door de gemiddelde nederlander naar gekeken. Heb je nieuws moet je daar zijn.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!