Illustratie van:

Mc-Cormick D 430 - Agriomatic waarvoor en voordelen?

Hallo,

ik zie veel topics over de agriomatic op een mc cormick d serie.
heb zelf een d430 & D439. met deze agriomatic. maar nog nooit gebruikt en weet ook niet hoe het werkt.

maar ben wel benieuwd hoe het werkt, wat het is, en vaarvoor het bedoeld is. de voordelen ervan.

Brand los!

Deel dit topic

Reacties

brauheist
Dan heb je een doordraaiende aftakas, volgensmijn was de hendel naar voor de hoge versnelling. Als je de hendel in neutraal zet en dan in een versnelling en de agriomatic hendel dan in de laag duwt heb je geen koppeling nodig, en dan blijft evt de aftakas ook draaien
Mdbm
Met een Agriomatic kan je schakelen en omkeren zonder gebruik te maken van je koppeling. Dat was destijds een zeer innovatief systeem.

Er zijn veel toepassingen waar een agriomatic handig is. Bijvoorbeeld bij het maaien: Op plaatsen met veel gras rij je traag, plaatsen met weinig gras rij je snel, in de hoeken omkeren zonder dat je maaibalk stilvalt.
+1
SJB533
Quote Reactie van @Mdbm:
Met een Agriomatic kan je schakelen en omkeren zonder gebruik te maken van je koppeling.

Neen, dat is de Agriomatic S op de B-familie. (523-845XL)
+4
roscho
Ik heb met een 624 agriomatic wel voerkuil vastgereden (vooruit-achteruit). Scheelt pijn in je knie van het koppelen. Je ontwikkelt daar een bepaald gevoel voor: als je stopt, rijdt de trekker meestal een paar cm terug. Precies op dat moment schakel je de gang weer in en dan merk je praktisch geen schok. Natuurlijk met heel weinig gas.
akkermopet
@roscho 👌🤠 goed uit gelegd

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN