Verplicht onderhoud melkkoeltank.

Wie weet een goedkopere firma, dit is toch niet normaal!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Stormwind
Foto

(klik om te vergroten)

Nota
JappieJo
@Stormwind Gerard is hier ook weleens geweest prima kerel maar 124€ per uur vind ik wel meer dan zat
sorry
@JappieJo gerard is wel en goeie..werkt vlot ...een uurtje werk
fries8
Lijkt wel een advocaat met dat uur tarief
overstekend wild
@fries8 schijnen ze voor robot onderhoud zonder onderhoudscontract ook zo'n beetje te rekenen
+1
Stormwind
@overstekend wild nee, dat is €87/uur en €59,50 voorrijkosten!
+1
labella
What the fuck 124 euro/uur en waarmee komen ze in hemelsnaam voorrijden? Boeren melken zijn ze in ieder geval wel goed in.
+7
PIONIER
@labella Had hier de loonwerker. Met mobiel kraan, trekker en breedstooier en dus 2 personen om stalmest te strooien. Slechts 181 euro per uur. En dat met een vermogen aan materiaal. En dat ook nog inc. BTW
Nevergiveup
Ja het word allemaal wat met die uurlonen ......
ted9
@Nevergiveup Volgt de woningmarkt 🤫
+1
Vee en Veldlust
Je kan ook een abonnement nemen.
labella
@Vee en Veldlust Weet je wel wat dat kost dan. Ik ben blij dat ik niet meer melk, ik vond ze in Lemelerveld ook altijd al knap duur.
sorry
@labella contract kost iets van 260 ,bij storing 58 voorrij en 78 arbeid
+3
George
@sorry
Valt best mee , heb je wel eens een kleuren TV gekocht , die zijn nauwelijks duurder geworden en nog veel groter ook las ik hier op t forum. 😂 😂 😂
cjw73
@George groter wel. Goedkoper niet.
+1
Nick83
@sorry hier 624 euro. Maar dan geen arbeid en voorrijkosten meer. En ik roep ze er eigenlijk ieder jaar wel een keer bij omdat die iets niet goed doet. Soms ook midden in de nacht. Maar alleen onderdelen betalen, verder niks. En ze komen sowieso voor een beurt.
sorry
De kom kosten zijn belachelijk, die doen er niks voor, kunnen ze bij zuivel.anaal er niks aan doen?
Stormwind
@sorry ja en ook nog excl werktijd
sorry
@Stormwind wat was er eigenlijk aan kapot ?
Stormwind
@sorry niets kapot, alles werkt perfect, maar is jaarlijkse verplichte keuring, 1 uurtje werk, nota €400,-, belachelijk!
T60401
@Stormwind zou dit dezelfde zijn. 😮 atd.nl/v-ring-v35-s-95969/
Stormwind
@T60401 ja, maar alfa koeling moet wel marge hebben (16x)
ted9
@Stormwind Wanneer je een abonnement bij meko had genomen zat dit erbij in incl storing en verzekering op je tankinhoud . De belletje doen naar verschillende abonnementen en voorwaarden.
puntertje
Quote Reactie van @sorry:
De kom kosten zijn belachelijk

Wie ´de Stichting KOM´ precies zijn is niet duidelijk. Bij een stichting zijn geen leden. De oprichters kiezen een stichtingsbestuur. Dat bestuur bepaalt het beleid. De bestuursleden voorzien zelf in hun opvolging. Het bestuur benoemt ook de nieuwe bestuursleden. Dus ongetwijfeld zitten daar wat oud bestuurders wat geld bij elkaar te vergaderen maar het blijft wazig.
puntertje
@van Ittersum Daar wordt je verder niets wijzer van.
sorry
@van Ittersum je mag toch wel hopen dat er vanuit de dealerkant expertise is....voor €124/uur
sorry
@van Ittersum gelukkig voeren ze geen steekproeven uit
Realisme
@puntertje adres van stichting KOM en Qlip zijn hetzelfde.
+1
puntertje
@Realisme Inteelt bij organisaties die allerlei verplichtingen opleggen is algemeen.
George
Quote Reactie van @Realisme:
adres van stichting KOM en Qlip zijn hetzelfde.

Geld oet de tes jagers op niks zijn het.
+1
JohnDeere7serie
@Realisme vrij omslachtig (nepperij) om dan hier in de map te kijken of er onderhoud gedaan is, terwijl ze het op kantoor een bureaustoel verder ook kunnen zien.
Johannushoeve cv
@JohnDeere7serie ze moet toch wat controleren
fendt516plus
@puntertje Stichting kom houdt de dealers een hand boven de hoofd ,ze doen voor de boer niets hier zit ook lto in de bestuur (bruins) 3x gebeldt toen heeft die pas de moeite genomen om terug te bellen maar hij had maar een minuut tijd om spreken hij zou terug bellen, naar twee jaar nog niets gehoord.
+3
puntertje
@fendt516plus Als je dealers vraagt wat KOM doet, dan weten ze dat eigenlijk ook niet, ze schrijven normen op die uit de branche zelf komen en ´verkopen´ stickertjes. LTO en de zuivelbranche hebben in hun driften om alles te ´borgen´ hiervoor weer een stichting opgericht waar bestuurders elkaar wat functies toe kunnen schuiven. Er rolt een kostenplaatje uit en dat wordt omgeslagen over de boeren. Komen er minder boeren dan ´moet´ de prijs omhoog.
Alles moet geborgd worden om elk miniem risico uit te sluiten. Als de zuivelindustrie op dezelfde manier om zou moeten gaan met ondernemersrisico´s konden ze de tent vandaag nog wel sluiten. Maar als Engro en Huishan een complete mislukking blijken wordt gerept over normale bedrijfsrisico´s. En daar wil ik ook nog wel wat in mee gaan maar ga dan niet net doen alsof je met een oerwoud van regeltjes elk risico op het erf uit wilt sluiten.
Leo,s vriend
@sorry Vergelijk het met apk, kost voor auto 40 tot 60 Euro, voor vrachtauto 125. Ook belachelijk?
+1
Melkweb
Kzal wel de wind van voren krijgen maar ff nuchter bekeken.

Je tank bewaart je enige inkomstenbron, melk. Vanuit gaande dat je 1.000.000 miljoen liter levert is deze nota dus 0,000416 euro/kg melk. Als dit een gouden handel was geweest dit hele onderhoud met deze tarieven, had je op elke hoek van de straat wel een bedrijf staan...niet dus, dus het verdienmodel is bruto goed, netto niet? Hoe kan dat? Betaal bij Meko ook veel, maar 1 keer een 2e klas(gehad!) en je denkt echt wel anders. Alles tarieven hebben een reden, dit waarschijnlijk ook.
sorry
Quote Reactie van @Melkweb:
maar 1 keer een 2e klas(gehad!)

veel betalen en nog 2e klas ook...jij hebt echt reden om te klagen
Melkweb
@sorry kzei al, zal de wind wel van voren krijgen.
+2
Porky
@Melkweb dus omdat je koeltank je inkomstenbron is ,moet je dat uur tarief maar slikken als zoete koek? Geef je ook geen commentaar als je vrouw maar met het huishoud geld loopt te smijten? Want ja als ze wegloopt heb je ook een probleem ,zo lust ik er nog wel een paar.
+1
van Ittersum
@Porky Heeft het niet te maken met declarabele uren t.o.v werkelijke loonkosten? Als elk uur dat zijn personeel(of van wie dan ook) die op de loonlijst staat ook daadwerkelijk gefactureerd kon worden je een heel ander tarief krijgt. Gemiddeld is dat maar 70-80% ambachtnederland.nl/beschikbare-uren/…. van het personeel in het veld, vermeerder je dat nog met de uren van kantoor- en magazijnmensen en overige(overheadkosten) is de optelsom snel gemaakt. In de voorrijkosten zit gemiddeld weg de manuren en autokosten, die gaan al naar de 1 euro/km (gemiddeld rijden ze maar 40-50 km/uur). Al met al onnoemelijk veel en als je nota op de deurmat krijgt je een scheef beeld krijgt van : moet ik iedereen onderhouden ofzo....

Aan de andere kant als het allemaal zo winstgevend was, waar zijn dan al die onderhoudsbedrijven van die koeltanks en melkmachinebedrijven gebleven. En dit beeld zie je overal, bij autobedrijven, mechanisatiebedrijven, loonbedrijven, dierenartsen enz. Ook buiten jullie tak is dit gaande om te voorkomen dat er nu een beeldvorming is dat het alleen hier speelt.
+1
Porky
@van Ittersum zou zeggen : kijk eens naar de loon bedrijven wat die rekenen, die komen wel ff met een ander kapitaal aanrijden als een service monteur, en bij mijn garage betaal ik 65€ p uur. Die zitten ook in een duur pand met 3 man op kantoor. Nee ,dit uurloon lijkt nergens op
van Ittersum
@Porky die zoeken het in massa en vaak jonge mensen met een 0 urencontract. Dus invulbaar waar nodig. En zo is de cirkel voor die sector weer rond ofschoon ik of wij ook niet inzicht hebben hoe en op welke manier hun hun spul bezitten...of leasen
Twentsch Land
Zoeken het in de massa .... dat kunnen de onderhoudsmonteurs / onderhoudsbedrijven ook ..... meestal een vaste klantenkring en met een jaarlijkse verplichting van keuren kan men vrij nauwkeurig de planning inschatten.

@van Ittersum
van Ittersum
@Twentsch Land als dat zo was stond er op alle hoeken van de straat wel zo'n zaak. Dan was dit lucratief maar helaas de spoeling wordt met de dag kleiner. En we kunnen afgeven op hun tarieven maar waar ligt de waarheid of oorzaak dan
cornelissen
Quote Reactie van @van Ittersum:
Dan was dit lucratief maar helaas de spoeling wordt met de dag kleiner.

Dus de amerikanen hebben Meko overgenomen uit een soort liefdadigheid.? Staan Amerikaanse overnames niet om bekend
van Ittersum
@cornelissen draai het om, heeft de vorige eigenaar het verkocht omdat het zo goed liep?

Maar alle gekheid op een stokje, de ontwikkelingen die er nu gaande zijn: stijgende uurtarieven a la ++++ t.o.v steeds keuze en krappere aanbod van dat soort bedrijven heeft een oorzaak en een gevolg.
Porky
@van Ittersum sorry ,maar loon bedrijven hebben het ook niet makkelijk in een krimpende markt met veel concurrentie, blijkbaar heeft dit bedrijf daar gn last van, anders laat je het wel uit je kop om dit uur tarief te rekenen.
van Ittersum
@Porky of juist wel, dat ze denken: alleen met opgeheven hoofd ten onder ipv uitgemergeld te worden. Maar wie hier gelijk heeft tussen ons is niet belangrijk, tis meer belangrijk hoe zij aan hun tarieven komen of dat zelf kunnen onderbouwen.

(Financiële)KPI is zo'n meetgetal die in het MKB gebruikt wordt, is deze onvoldoende dan is de bank die als eerste die hun kredietkraan dicht draait
+1
pa
Quote Reactie van @Melkweb:
Betaal bij Meko ook veel, maar 1 keer een 2e klas(gehad!) en je denkt echt wel anders

Meko is ook veel geld hier. Maar wat doet Meko aan melkkwaliteit???
Porky
@pa niks ,meestal als die gasten geweest zijn en alles los hebben gehaald moeten ze nog weer x terug komen ,want dan is er "ineens " wat kapot
puntertje
Quote Reactie van @Melkweb:
Je tank bewaart je enige inkomstenbron, melk. Vanuit gaande dat je 1.000.000 miljoen liter levert is deze nota dus 0,000416 euro/kg melk

Je kunt ook de Qlip-controles verdubbelen, met de zelfde verantwoording. Als je een beetje onkruid bagatelliseert en niet op tijd snoeit krijgt het de overhand.
+3
Porky
@puntertje Nou niet gelijk weer met grote bedrijven schermen met dik een miljoen liter,er zijn er ook die dat miljoen liter niet leveren , er zijn ook nog mensen die genieten van hun 50 koeien, ook die hebben met dat tarief te maken.en dan is het plaatje toch anders, dan is het gn "peanuts" meer, ook ff aan de kleinere veehouder denken.
puntertje
@Porky Dat kwam van @Melkweb
+1
robotmelker
@Melkweb Ondanks dat je dan denk goed onderhoud te laten uitvoeren... Stapelen de storingen zich meestal op als de bus weer is geweest
Melkweb
@robotmelker * nu ga ik iets gevaarlijks stellen *

heel veel bedrijven, zoals mechanisatiebedrijven, autobedrijven en ook onderhoudsbedrijven van melktanks voeren reparaties uit zonder te kijken naar de oorzaak en ze verzuimen onderhoud te plegen ter voorkoming van reparaties. Dit omdat ze niet weten hoe of omdat de opdrachtgever het nut er niet van inziet(prijs dus) of......het niet past in de kosten/baten van de uitvoerende bedrijf
Stormwind
@overstekend wild nee, dat is €87/uur en €59,50 voorrijkosten!
+4
duitser
Gewoon stoppen met die onzin. Zolang kwaliteit van aangeleverde melk goed is heeft niemand wat te eisen op je eigen bedrijf.
Waarom is er nou niemand die nu eens zegt stop
Twentsch Land
De tegenmacht is te groot

@duitser
+1
van Ittersum
@duitser0,001 tot 1% waar het mis ging heeft het meeste invloed op de rest.
De "langzaamste en de smerigste" collega's bepalen de gemiddelde snelheid maar ook de eisen die er dan gesteld worden.
+2
Twentsch Land
Normen worden ook geregeld verlegd....het doel daarvan is hun baan te behouden.

@van Ittersum
huub
Ff iets anders, die korting gaat over het incl btw bedrag, dan klopt het btw bedrag toch niet?
cornelissen
@huub Dat komt meer voor, schijnt wel te mogen, maar je moet voor de boekhouding het btw bedrag op de factuur aanhouden. Bij het inboeken in een boekhoudprogramma moet je dus zelf de btw handmatig invullen , want het programma weet niets van zulke betalingskortingen zonder btw verrekeningen.
+3
Jwpn
Wij hebben Scholten uit Lunteren. Laatste onderhoud €200,- en €43,- materiaal. Totaal €243,- incl kom kosten.
Stormwind
@Jwpn bedankt, hier vroeg ik om, dit is voor het jaarlijkse onderhoud, maar komen er nog kosten bij voor een contract?
Oaverreize
@Stormwind van Oosterom Woudenberg, 171 euro ex Btw
Jwpn
@Stormwind Geen contract. Volgens mij doen ze daar niet aan.
Jwpn
@Stormwind En inderdaad jaarlijks onderhoud. Ze houden wel zelf bij wanneer je weer aan de beurt bent.
+1
van Ittersum
@Jwpn je kunt beter jaarlijks een onderhoudsmonteur op het erf hebben dan een storingsmonteur
+1
Johannushoeve cv
@Jwpn bij mijn van de winden geen contract de laatste was 165,00 euro
jerseys
Bakhuis koudetechniek
vrije boeren
@jerseys Bakhuis gehad en weg gestuurd Voor een half uurtje onderhoud ook een rekening van 400 euro gekregen .
jan w
Aan de ene kant lijkt het nergens op. En aan de andere kant moeten we blij zijn dat er nog personeel is wat dat onderhoudswerk wil doen. Als je ziet hoe er aan het personeel wordt getrokken om mensen binnen te halen en wat ze er voor over hebben is echt niet normaal.
Jawis
Is er in friesland ook een bedrijf wat concureert met meko?
bio boer
@Jawis aantal melkstal leveranciers die ook cooltanken aanbieden verder zou ik het niet weten 🤷‍♂️
doetmaarwat
@Jawis
Packo Fulwood Grootegast.
Onderhoud elk merk melktank.
Scheelt mij meer als de helft van Meko en ik heb een Meuller tank
cornelissen
Quote Reactie van @doetmaarwat:
Packo Fulwood Grootegast.

Hebben ben voor mij een koeltank gemonteerd, gekocht via marktplaats, waren inderdaad een heel stuk voordeliger als Meko. Ik denk ,dat ik voor het onderhoud er ook maar naar toe ga.
van Ittersum
@cornelissen als ze snachts, weekends en/of op feestdagen er ook maar staan. Alle gevallen die ik zelf kende waren altijd storingen bij de eerste melkmaal. Dus de melk kon niet mee afkoelen op wat er al in zat, snelheid was dus enigzins wel geboden. Dan ben je blij dat je terug kunt vallen op een aantal zekerheden. En dat was bij Meko altijd goed, andere bedrijven kende ik sws niet dus ook geen ervaring mee.
sorry
Quote Reactie van @van Ittersum:
als ze snachts,

na elven komen ze niet meer...
van Ittersum
@sorry meko bedoel je?
sorry
@van Ittersum meko weet ik niet afval laval moet je een robotcontract hebben anders komen ze niet
van Ittersum
@sorry ik weet wel, als de melktemperatuur maar niet boven de 10 graden kwam, de roerder het deed bij Meko ook de alarmbellen niet aangingen. Een keer een monteur uit NH naar Friesland zien komen omdat bij mij de temperatuur wel boven de 10 graden dreigde uit te komen. En dat zijn dan van die momenten dat je denkt; duur contract maar wel bereidheid en zekerheid
de Tank
@sorry Voor elven weet ik wel of de melk koud geworden is, al 25 jaar klant bij Packo, nog nooit melk weg hoeven gooien omdat die niet koud was tegen normale tarieven.
vrije boeren
@doetmaarwat Krijg hun nu ook hier voor het onderhoud Goede service voor een normale prijs
Marco de 1ste
Meko betaalde ik ruim 800 voor onderhoudsabonnement. Heb nooit problemen, dus opgezegd. Op afroep laten komen. Rara, betaal je 100 minder, uurloon staat er niet op. Gewoon vaste tarieven. Linksom of rechtsom betalen zul je. En elk jaar duurder.
doetmaarwat
@Marco de 1ste
Silo tank ?
Ik heb een P 9000 betaalde rond de 500 euro bij meko nu nog geen 200 bij Fulwood Packo.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
86
DEELNEMERS
39
WEERGAVES
0