Economische en fiscale aandachtspunten leveringscertificaten FrieslandCampina

Het bestuur van FrieslandCampina heeft voorgesteld om wijzigingen aan te brengen in de “ledenfinanciering”. Onderdeel van het voorstel is de invoering van "leveringscertificaten".

Deel dit topic

Reacties

robbies
Quote:
Als alleen vader en zoon lid zijn, moeten vader en zoon vervolgens een keuze maken. Hoe wordt die 80.000 euro aan leveringscertificaten tussen hen “verdeeld”?
Als ze de koopsom zoveel mogelijk willen betalen door omzetting van certificaten/obligaties is de kans groot dat vaders aandeel daarin veel groter is dan die van de zoon. Stel dat ze ervoor kiezen om 60.000 euro op naam van vader te stellen en 20.000 euro op naam van zoon. Als zoon niet beschikt over certificaten/obligaties, zou het mogelijk zijn dat hij in aanmerking komt om de koopsom van de coöperatie te lenen.

Volgens mij is de verdeling van de prestatietoeslag leidend in de verdeling van de leveringscertificaten. Er valt dus niet veel te kiezen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0