OVERDINKEL - Een groeiend aantal agrarische bedrijven die afhankelijk zijn van de horeca kan een langere lockdown niet meer volhouden. De problemen zijn zelfs zo groot dat zij met een directe opening van de restaurants nog niet geholpen zijn. Er zal tot zeker midden 2022 coronasteun moeten zijn voor boeren om het hoofd boven water te houden, aldus land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland.
Op de grens met Duitsland in het Twentse Overdinkel houdt familie Luijerink drieduizend kalveren, allemaal voor de slacht, maar corona hakt er hard in bij het bedrijf. „Misschien dat er iets meer kalfsvlees via de supermarkt wordt verkocht, want de prijzen zijn iets hoger dan een tijdje geleden”, zegt Hans Luijerink, „Maar ze zijn nog wel zo laag dat het echt niet uit kan. We hebben vorig jaar €450.000 verloren. Door de horecasluiting konden we bepaalde luxe delen van het dier niet kwijt. Er was te veel aanbod, dus boeren zijn minder dieren gaan houden. Wij hebben nu ook zo’n 10% minder kalveren dan voor corona.”
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's telegraaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Reacties
Zal kaalslag worden in die sector.