Nieuwe derogatie lang niet vanzelfsprekend

Het is nog lang niet zeker of Nederland in 2022 weer een uitzondering (derogatie) krijgt op de toegestane stikstofgift per hectare. Dat komt onder meer doordat er sinds 2015 weer meer stikstof en fosfor in de bodem terecht komt van landbouwbedrijven.

Deel dit topic

Reacties

+1
labella
Dus weer pas volgende zomer bekend of derogatie doorgaat, wat een prutsers!
+2
ted9
Steeds meer bouwland doordat melkveehouders stoppen.....
Hooibaaltje
@ted9 dus er komt weer genoeg maïs te koop straks🙂
+1
klant
Ieder jaar het zelfde gezeik
Kijk eens aan, het wordt weer feest voor de LTO. Om de derogatie zogenaamd te kunnen behouden moet er natuurlijk weer een of ander ingewikkeld stelsel voor het inkrimpen van de veestapel worden opgetuigd, waarbij ook weer afroming kan worden toegepast. We kunnen dan met zijn allen weer investeren in gebakken lucht. Wellicht dat een aantal daar ook grond voor moet verkopen, geen nood, de beleggingsmaatschappijen staan in de rij om het voor ongeveer twee derde van de waarde te kopen, waarbij er kan worden teruggepacht. Wanneer de grond begint op te warmen, hebben ze het alvast in handen. De LTO zal deze praktijk van harte toejuichen en promoten aangezien de bestuurders ervan worden omgekocht met voorkennis en voordeeltjes.
Weidezicht
Als je de hele zomer geen mest kan rijden omdat het 20 graden plus is, wil niemand meer derogatie.
doetmaarwat
@Weidezicht
Hoeveel rijden er nog met een sleepvoet?
Zodebemester erachter en door.
@doetmaarwat Dunne mest van de vaste mest scheiden en gewoon met de kets plaat uitrijden .
+2
paul1
+1
Frans Z.
Er moet weer iets in de derogatie gedrukt worden,zogenaamd van Brussel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0