Als dit bij een boer was dan kon hij in de cel



Quote:
Stichting Taurus, die grote grazers beheert in natuurgebieden, heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan ‘ernstige aantasting van het dierenwelzijn’. Dat onderzoekt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van beelden van een klokkenluider, die misstanden zegt te willen aankaarten. Volgens Taurus zijn het incidenten, volgens de klokkenluider is het een patroon.

Deel dit topic

Reacties

+1
Kringloper
De kans is groter dat de klokkenluider de bak in gaat.
+3
puntertje
Tja, je kunt ook zeggen: soms gaat het nu eenmaal niet helemaal goed. Je moet een gewonde stier zonder dat deze stress krijgt precies tussen de ogen schieten. Nou, volgende keer de bureaucraat die het heeft voorgeschreven maar even laten komen om het voor te doen.
Ik heb net een kreupele koe bekapt. Eerst vriendelijk gevraagd of zij zonder stress in mijn behandelbox wilde stappen en vrijwillig de poot omhoog wilde steken. Uiteindelijk moest het toch met wat dwang en als er een caviaknuffelaar bij was geweest was die vast boos geweest. Maar als ik de koe kreupel had laten lopen ook.
Porky
@puntertje met een stier tussen de ogen schieten maak je m niet af hoor ,wel wilder en kwader.
doetmaarwat
@Porky
Met de juiste kaliber gaat hij om.
+5
John Spithoven
Het gaat om de handelswijze van betrokken organisaties en het in bezit hebben van UDD middelen bij deze organisaties.

Dat is strafbaar, mocht het een veehouder betreffen.
Er wordt met twee maten gemeten.
Jowi
Stichting Taurus heeft hier in de omgeving veel vee lopen (galoway runderen en schotsehooglanders en pony's) in natuurgebieden van Brabantslandschap of pacht natuurgronden van de overheid(voor €10-20 per ha) en deze worden door deze stichting allemaal opgeven voor GLB subsidie.
Deze winter is het vee weer bijgevoerd, vreten alles op tot het laatste sprietje hooi (het netje en de wikkelfolie ligt er nog), ze schijten in de winter niet meer dan konijnenkeutels, zo mager zijn ze en als je er eentje met een oormerk kunt vinden is het een schande hoe die zijn in geknipt.
Tsjonge tsjonge wat zijn we goed bezig 😭😭
+4
kanniewaarzijn
@Jowi Dit land is nu eenmaal doodziek!
slagroomvla
Op deze manier schieten voor noodslachting mag niet! Wonderlijk verhaal... zijn die 2 ook werkelijk geslacht na de kogelregen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0