Kringloopwijzer niet klaar als controlesysteem

De Kringloopwijzer zou in de melkveehouderij in de toekomst als controlesysteem kunnen dienen voor het mestbeleid. Maar op dit moment heeft het systeem nog enkele zwakke punten, zoals de borging van de invoerdata en de handhaafbaarheid. Dit schrijft minister Carola Schouten van LNV in een brief aan de Tweede Kamer.

Deel dit topic

Reacties

+1
puntertje
De minister zegt dat de invoer van gegevens en de controleerbaarheid niet in orde is. Dat zijn natuurlijk 2 achilleshielen maar och, onze melkfabriek vindt het goed genoeg voor herverdeling van ons melkgeld. Tegen de tijd dat de invoer waterdicht is en we op elk bedrijf fysiek 24/7 toezicht hebben is de zeespiegel minstens 5 meter gestegen.
+1
Henk Schoonvelde
Het zou inderdaad mooi zijn wanneer je met KLW zou kunnen sturen. Maar na Toeslagen affaire gaat de overheid zich voorlopig niet in dergelijke slangenkuilen begeven. Maar dat zag je uiteraard al langer aankomen. KLW gewoon doorontwikkelen naar een portal waar je gemakkelijk je data kunt stallen en voor studieclubs data kunt ophalen. Daar zal het voorlopig bij blijven.
Niet dat het er zonder KLW beter van wordt, zonder instrumenten blijven alleen korting aantallen en technische ingrepen (vloeren) etc over wil de overheid voldoen aan de in het verre verleden bedachte normen.
Realisme
@Henk Schoonvelde data stallen?? Zuivel kan onze data mooi gebruiken om aan de knoppen te draaien als ze dat nodig vinden. Begint allemaal een beetje op de kalverenmesterij te lijken. Nu alleen nog de financiële getallen daar stallen en ze kunnen precies bepalen hoeveel broodjes ik op me bord krijg aan de hand van mijn bedrijfskenmerken.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Henk Schoonvelde:
met KLW zou kunnen sturen. Maar na Toeslagen affaire gaat de overheid zich voorlopig niet in dergelijke slangenkuilen begeven.

Je bedoelt na de MINAS.
j h p
@Henk Schoonvelde Het zit boordevol aannames, dan wordt het nooit betrouwbaar.
Ik heb bv een herfstkuil met, volgens de analyse, 1161 kg water en 225 kg ds in 1 M3.
Ik heb eurofins ruim een maand geleden om opheldering gevraagd, nog steeds geen antwoord.
Dit zijn normen opgedragen door LNV, daar valt niet mee te werken.
Wij gaan als veehouders geen ruimte krijgen want in de ogen van LNV is elke professionele dierhouder bij voorbaat verdacht.
Bekkink
Voer/mestcontracten is al 1 grote hobbel.
hoest
Och waarom zou je je ook druk maken over zo'n klein detail als de betrouwbaarheid
+1
hans-hans
Als ze onze gegevens allemaal willen hebben voor controle mogen we dan hun gegevens ook allemaal hebben als controle
sommige mensen vertrouwen de overheid niet dan is op het journaal wappies dit wappies dat ?
gewoon een simpele vraag waarom vertrouwen ze ons niet , en maakt het hun dan geen wappie ?
+1
labella
Het is niks en het wordt ook nooit wat!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0