De Marke experimenteert met uitrijden verdunde mest

Agro-innovatiecentrum De Marke in Hengelo gaat dit jaar experimenteren met het uitrijden van verdunde mest. Tijdens de eerste drijfmestgift werd 35 kuub mest per hectare uitgereden. Daar werd 10 kuub water aan toegevoegd.

Deel dit topic De Marke experimenteert met uitrijden verdunde mest (nieuweoogst.nl)

Agro-innovatiecentrum De Marke in Hengelo gaat dit jaar experimenteren met het uitrijden van verdunde mest. Tijdens de eerste drijfmestgift werd 35 kuub mest per hectare uitgereden. Daar werd 10 kuub water aan toegevoegd.

Nieuwsgrazer

Reacties

Vdejong
Beetje laat, wordt toch al veel langer gedaan en met de neerslag van de afgelopen dagen ook niet meer nodig.
+1
Boerbakje
@Vdejong Het subsidie potje was niet eerder beschikbaar.
Jaap40
@Vdejong waar de Sleepslang machine al jaren veel werk verzet kent men dit kunstje al langer.
Noorderling
@Jaap40
20% water toevoegen komt men lang niet aan.
Jaap40
@Noorderling na 2e snede of later halfvolle put vol pompen met water gebeurd wel. Hoeveel procent dat is? 30% zou zo maar kunnen.
Vdejong
@Jaap40 €2,80 per kuub om water uit te rijden? Kun je beter een beregeningshaspel kopen om het in te regenen, heb je in de zomer ook nog iets aan.
huub
@Vdejong de extra kuubs kosten geen €2,80
Vdejong
@huub €2,80 per kuub, helft water betekend €1,40 voor een halve kuub water en €1,40 voor een halve kuub mest!
klant
@Vdejong betaald tjeerd wel even jong
klant
@Vdejong iets met verdienmodel
Mh12
@Vdejong 2.45 eerste snede. Excl water 30%. Totaal 50 ha. Huiskavel 30 ha. 2x overkant vd weg van 4 en 6 ha. En nog veldkavel van krap 10 ha
1 veldkavrl moest met transporttank mest gebracht worden. Dat is niet meegerekend.
Vdejong
@Mh12 Is ook maar een voorbeeld bedrag
Jaap40
@Vdejong zeker, water toevoegen brengt behoorlijk kosten met zich mee.
de Tank
@Jaap40 De baten kunnen wel eens meer zijn alleen krijg je dat niet als zodanig omschreven op je rekening gestort, geldt trouwens voor heel veel verbeteringen.
Jaap40
@de Tank eerst de kosten maar eens vergoed zien te krijgen
Piet1960
@Jaap40 Kan juist wel eens gunstiger uitpakken, pompen veel meer per uur weg als het lekker stroomt door de slangen. Precies wat de Tank zegt.
Jaap40
@Piet1960 bij verplichtingen horen nu eenmaal vergoeding, niets meer dan normaal
+1
huske
@Piet1960 Vrachtje extra via een walking Floor en je heb de kosten van dat extra water er al uit. Die het niet doen of er niet mee experimenteren zien alleen beren op de weg of de extra kosten op dat moment. Hier gaat al de mest weg via sleepslang en na de eerste snee zit ik op 30 a 40% water. Wil niet meer anders
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!