Zit je krap bij kas? Laat je koeien ouder worden

Koeien krijgen vaker een tweede, derde of vierde kans. Nog niet drachtig? Dan lopen ze gewoon een poosje door. Een tyloom tussen de klauw? De dierenarts snijdt het weg. De boer wordt vervolgens dik beloond door zijn oude dames. Een jaar langer aanhouden verhoogt het levenssaldo aanzienlijk.

Deel dit topic Zit je krap bij kas? Laat je koeien ouder worden (nieuweoogst.nl)

Koeien krijgen vaker een tweede, derde of vierde kans. Nog niet drachtig? Dan lopen ze gewoon een poosje door. Een tyloom tussen de klauw? De dierenarts snijdt het weg. De boer wordt vervolgens dik beloond door zijn oude dames. Een jaar langer aanhouden verhoogt het levenssaldo aanzienlijk.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+8
George
Met meer melkgeld is er minder snel last van een krappe kas. Allemaal mierengeneuk.
Jowi
@George Die oude dikke koe die te weinig geeft snel weg doen heb je wat snel wat euro's en minder P-rechten nodig en een vreter minder op stal 😉
cjw73
@Jowi ja en ze brengen nu ook mooi geld op.
+1
ted9
@Jowi Moet je niet met de hele koppel in een andere klasse komen😟
Jowi
@ted9 Een onrendabele koe in een slechte tijd is altijd te duur en zorg dat in de hoogste P-klasse zit dan heb je nu nog nergens last van.
ted9
@Jowi Dan heb je weer last van andere dingen
+1
achterhoeker2
Toegesproken worden als kleine kinderen, om iets wat iedereen al weet, daar zit je echt op te wachten als de rekeningen zich opstapelen.
demelkboer
Zit je krap bij kas? Verdien meer geld!
+3
Vdejong
Wat een onzin. Iedere boer doet toch z'n stinkende best om een koe gezond te houden. Elke vaars extra opfokken kost geld. Weer een advies van een betweter die uit onze ruif meevreet.
+1
Koeien boertje
Nog nooit vee aangekocht gemiddelde leeftijd van bijna 7 jaar.
20/25 kalveren op goed honderd koeien laatste paar jaar.
Nu een paar slecht drachtig één coli één niet op gang komen en nog 2 in de verkeerde vrachtwagen weg gegaan vt winter.
Kom je direct een paar tekort en eigen aanfok is er niet genoeg.
Dit is ook niet wat, en ik ga weer meer aanhouden want ik wil ze schiften ipv hopen dat je genoeg hebt.
+1
grös
@Koeien boertje
Hier laatste jaren meer blauw gaan gebruiken, maar ook minder kalversterfte, en toen toch nog de hokken vol, ook het advies om nog minder aan te houden, maar toch ook weer 3 guste pinken, die komen ook niet aan de melk, afgelopen jaren wel veel kunnen selecteren, nu ook bijna probleemloze veestapel, staat niet stoer op een boekhoudrapport of koekompas, maar wel de robot een keer goed vol, en er zal nog wel wat jongvee weg moeten en dat dat niet uit kan etc maar het is gewoon een verzekeringspremie geweest, en fosfaat is de beperking ook niet, laat collega's maar koeien uit Duitsland halen, ik wil de risico's niet lopen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!