NAJK blij verrast door plan over verdienvermogen Sjaak van der Tak

Op vrijdag 2 april was NAJK uitgenodigd door het CBL en LTO voor een (vervolg)meeting over verdienvermogen. LTO-voorzitter, Sjaak van der Tak, presenteerde daar een plan om het verdienvermogen van de Nederlandse boeren en tuinders te verbeteren. NAJK is positief over het plan en gaat graag volgende week hierover verder in gesprek.

Bij het overleg waren verschillende supermarkten, ketenpartijen en land- en tuinbouworganisaties aanwezig. Het overleg was een vervolg van eerdere overleggen over verdienvermogen. NAJK was uitgenodigd om het plan van LTO-voorzitter, Sjaak van der Tak, aan te horen en erover met elkaar in discussie te gaan. “Verdienvermogen is voor NAJK een belangrijk punt. Zonder verdienvermogen is er geen toekomst voor de jonge boeren en tuinders. Als NAJK zijn wij daarom op verschillende manieren met dit onderwerp bezig. Het plan van Sjaak van der Tak heeft als doel het verdienvermogen van de boer en tuinder te verbeteren in de toekomst. We gaan hierover graag volgende week in gesprek om te kijken of dit een plan is waar NAJK haar steun, tijd en energie in wil steken. “, aldus NAJK-voorzitter Roy Meijer.

Deel dit topic

Reacties

+11
familie pelle
Iedereen weet dat de fdf dit op de kaart heeft gezet maar het najk kruipt liever de lto weer in de kont. Wat is de najk er ontzettend hard op achteruit gegaan met deze nieuwe voorzitter. Met de vorige voorzitter hadden ze tenminste een eigen identiteit, maar de nieuwe voorzitter weet dat met een paar maanden weg te gooien.
+7
achterhoeker2
@familie pelle De FDF heeft helemaal niks op de kaart gezet, alleen maar om aandacht schreeuwen (net als de fam pelle).
Voor resultaten moet je in overleg en dat hebben ze bij het NAJK onder die nieuwe voorzitter, goed begrepen.
+2
familie pelle
@achterhoeker2 ik heb het niet over de manier waarop iets het beste bereikt gaat worden. Ik heb zelfs respect voor de lijn die Sjaak kiest vanuit zijn positie.
Maar met het persbericht dat het najk “verrast” is door het idee van lto doen ze diegene die de discussie over het verdienvermogen aangezwengeld hebben tekort.
+3
mlkvhoudr
@familie pelle zo is dat die eer komt fdf toe en na de soldaten komen de diplomaten
+1
Slingeland
@mlkvhoudr Van eer kun je niet eten
+2
mlkvhoudr
@Slingeland dan stuur jij ze een paar restaurant bonnen, dan is dat ook weer opgelost 😉
+1
achterhoeker2
@familie pelle Dat klopt wel een beetje.
+5
Weidezicht
Blij dat je dat inziet. Zonder fdf had ook dit nooit op deze schaal de aandacht gehad. Zo klein als fdf is, kun je niet anders dan respect hebben voor de tijd en energie die ze in zaken steken. @achterhoeker2
+2
achterhoeker2
@Weidezicht Maar de manier van actie voeren van de FDF levert de melkveehouderij veel schade op.
+4
Slingeland
@achterhoeker2 lnv levert de schade
+2
Jaap40
@achterhoeker2 welnee joh, de schade wordt ons aangericht door lto en de complete periferie. Lto behartigt niet de belangen, de periferie betaald te lage prijzen voor melk en vlees, en factureert voor prijzen waar je met de melkprijs niet mee weg komt. De politiek doet de rest.
Dat fdf schade aanricht? Niks doen richt veel meer schade aan voor de sector.

Kan me er ook helemaal niets bij voorstellen dat lto komt vertellen hoe mijn verdienmodel eruit ziet. Voor ze daar achter zijn is de halve veestapel al opgeruimd.
Koeien boertje
Heeft LTO weer subsidie gekregen om dit te onderzoeken en deelt najk hier in mee?
Zo is het voor de overheid een gecontroleerd plan om de boeren rustig te houden.
Jaap40
@Koeien boertje via de LTO lijkt de overheid de sector nóg verder te vernietigen....
BertK
Wat is dat plan?
Weidezicht

(klik om te vergroten)

Weidezicht

(klik om te vergroten)

Weidezicht

(klik om te vergroten)

robbies
@Weidezicht Ik lees weinig concreets, weinig dwingends. Ik ga er niet op zitten wachten iig
Weidezicht
@robbies ik kan er ook weinig concreets invinden. Wel werk voor groep mensen de komende jaren. Mark zegt 1 juni poen op tafel. Denk dat dat met dit plan zo snel niet lukt. Vd tak is wel de prater die aan tafel komt met de beslissers. En vd tak doet meer dan zn voorganger. Ik denk als heel lto zn mouwen opstroopt en tegen vd tak zegt, 1 juni poen, dat hij daar ook voor strijden gast, maar die hele lto is van pappen en nathouden, dus vd tak moet dat tempo volgen.
Hele gekke gedachte, maar LC2 komt er niet, we struikelen over de belangenbehartigers die allemaal wat doen, maar ieder afzonderlijk geen deuk in pakje boter slaan. Op de koffie, bedankt voor je praatje, maar we doen toch onze zin.

Zou het dan toch niet wat zijn om lto te " kapen". Iedereen lid worden, en vol gas meedoen met vergaderingen enz. De "rotte" appels eruit. STAF e.d. munitie aan laten leveren, en lto daar verder zich in vast bijten en beetje meer op de fdf wijze doordouwen i.p.v. jarenlange praatsessies. Ik schat vd tak in dat die op zich ook wel houdt van potje boksen met opgestroopte mouwen zoals vd oever. Alleen krijgt vd tak wat makkelijker de juiste tegenstanders in zijn ring, en heeft die net ff meer tact om met die tegenstanders te praten.

Zomaar gedachtes opgetikt, maar op de huidige versnipperde manier wordt ook niets. Agractie doet wat, en daar las ik dan weer dat agractie flevoland zich afscheidt van agractie nederland. En zo blijven we afbrokkelen. Lto eerst bij de overheid zooitje geld voor de komende jaren vastleggen en dan het kanon eens op diezelfde overheid richten.
marcsterreborn
@Weidezicht allemaal lid worden, is een slimme aanpak
Weidezicht
@marcsterreborn maar als ik je zo volg, heb ik de indruk dat je helemasl fan bent van de huidige LTO. Mijn idee van allemaal lid worden is om weer pit en lef in de organisatie krijgen.
cornelissen
Quote Reactie van @marcsterreborn:
allemaal lid worden, is een slimme aanpak

Wordt voor mij wel een heel erg grote stap. Als je op een hele smerige manier compleet vernacheld bent door je eigen belangenbehartigers .
Weidezicht
@cornelissen kan ik inkomen. Het moet ook niet gedaan worden om huidig lto te steunen in de manier hoe ze nu werken (al zal er best ook goeds gedaan worden) maar deze club, die van alle behartigers het beste georganiseerd is, qua afdelingen, juridisch enz. Weer te gebruiken in het voordeel van de boeren.
Melkputje
@Weidezicht ik geloof wel dat je invloed kunt hebben op lto door lid te zijn
de leden bepalen ook wie de bestuurders zijn toch? de leden bepalen identiteit en richting van zo'n vereniging
+1
Weidezicht
@Melkputje ja maar dan moeten xe lexen wel actief zijn in mening, tegengas en soms eens wat afdwingen. Vroeger was bij ons veel boeren lid van WLTO. Volgens mij alleen voor de jaarlijkse bbq. En vroeger ging ik weleens mee naar campina rregio vergadering. Volgens mij ging er slaapmiddel door de koffie. Ooit bij begin kkm vroeg ik waarom daar niets mee gedaan werd op het pak. Had toen net beetje marketing op de ahd. Leek mij goed dat uit te dragen naar de consument. Bestuur vond het slecht idee en alle oudere boertjes keken met 1 oog op wat zo n snotneus daar kwam doen, en sliepen daarna weer verder. Terwijl bestuur zei, kan niet want we verwerken ook buitenlandse melk en die hebben niet de kkm eisen. Dan moet je toch ff wakjer schrikken of niet?
+3
slagroomvla
@Weidezicht Zelfde gezemel waar Cees Veerman mee liep te leuren deze week, "samenwerken" met alles wat aast op onze grond, grondpolitiek...
+1
jan w
Wat wordt er toch telkens weer een vuil spel gespeeld. LTO laat andere partijen de hete kolen uit het vuur laten halen en dan zelf met de eer gaan strijken. Voor ruim een maand geleden begon men al te roeptoeteren dat het verdien model anders moest , dit terwijl dat door de NMV is aangekaart en dat is eind januari al rond gekomen en dat zou 1 april van kracht worden.
En nu zit LTO weer te pronken met andermans gedachte, wat een achterbaks volk.
Fran
NAJK .............was betrokken bij de fosfaat rechten .docier .bouwde een stal zonder NB vergunning deze was wel noodzakelijk maar lapte de regels aan zijn laars op 2-7-2015 stal ram vol over de 200 mk deze man had geen NB vergunning en was in het verleden ook nooit aangevraagd .en andere boeren maar laten bloeden . Voor hun
onrechtmatige daad. De jacht gaat los barsten
cornelissen
Quote Reactie van @Fran:
De jacht gaat los barsten

Wie zal dat moeten doen ? en wat wijzigt er dan . De tijd werkt in hun voordeel.
Overigens heb ik persoonlijk weinig bezwaar ,als dergelijke " cowboy" uitbreiders zonder vergunning door weet ik wie ter verantwoording worden geroepen, alleen zie ik het niet gebeuren.
Lto, najk en nmv hebben juist gekozen om melkveehouders met de juiste vergunningen en grondgebondenheid , maar met onomkeerbare verplichtingen op de peildatum in een financiele crisis te storten
Slingeland
@cornelissen Lnv gaat daar mee beginnen heb ik gehoord. Ze schijnen er helemaal klaar mee te zijn.
+1
crisis
Quote Reactie van @Slingeland:
Lnv gaat daar mee beginnen heb ik gehoord.

Best jammer. Dat je je contacten bij LNV gebruikt om te roddelen. Je kunt beter bijles geven.
Slingeland
@crisis Mooi dat het fijn vind. Lnv vindt het niet erg dat het gezegd wordt heb ik gehoord. Dus is het dan roddelen? Lijkt mij niet.
Welke bijles heb je nodig? Omgangsvormen?
Of wil je graag uit de crisis waar je in zit?
+1
Albert Altena
Je hoort ook in de politiek dat er veel beloofd wordt.
Maar hoe? Staat niet omschreven.
Het standpunt van LTO kennen we wel.
Speciaal producten!!!!!
Dat we daarmee nog geen 5 % mee kunnen afzetten en de hele export geëlimineerd zal worden is juist wat D66 voor ogen heeft.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0