SSC voert de druk op LNV op

Onderstaand de brief die SSC heeft verstuurd aan de achterban. Voor wie nog geen lid is, dat kan nog elke dag.

Beste aangeslotenen van Stikstofclaim,

Vandaag, donderdag 1 april 2021, hebben wij als bestuur van Stichting Stikstofclaim (SSC) de minister van LNV aansprakelijk gesteld voor de schade die optreedt door het uitblijven van een fatsoenlijke legalisering van de PAS knelgevallen. Daarnaast heeft SSC de minister van LNV ook aansprakelijk gesteld voor de gevolgen van het uitblijven van rechtszekerheid omtrent beweiden en bemesten.

Voor PAS knelgevallen komt er maar geen einde aan de onzekere tijd die al sinds 29 mei 2019 is ontstaan. Ondanks diverse beloften vanuit het ministerie van LNV zien wij door diverse gerechtelijke uitspraken dat de rechtsonzekerheid alleen maar toeneemt. Ook het binnenkort vrijgeven van de locatie gegevens van PAS knelgevallen zorgt dat PAS knelgevallen meer en meer risico lopen op een handhavingstraject, al dan niet afgedwongen bij de rechtbank.

Bent u PAS knelgeval, dan heeft SSC, naast het vandaag aanschrijven van de minister, een voorbeeld brief voor u op laten stellen door Damen Legal. Als u de voorbeeld brief opent, ziet u, verdeeld over de brief, diverse groene vlakken. Op die plaatsen kunt u uw eigen bedrijfsgegevens invoeren. Vervolgens kunt u deze brief aangetekend richten aan het adres boven aan de voorbeeld brief.
Op deze manier willen wij gezamenlijk de juridische druk op het ministerie van LNV opvoeren zodat zij zorg dragen voor een snelle en passende oplossing voor de PAS knelgevallen.

Ook hebben wij een vraag aan u als aangeslotenen. Bent u PAS melder en PAS vrijgestelde en bent u bereid om in de toekomst mee te draaien in een mogelijke aansprakelijkheidsstelling , dan kunt u reageren via de mail (waarbij u uw adresgegevens vermeldt). Wij plaatsen uw naam op een lijst en kunnen u in de toekomst benaderen wanneer er mogelijk verdere stappen noodzakelijk zijn richting de Nederlandse Staat.

Komende weken zal SSC meer juridische stappen nemen tegen de staat omtrent de ontstane "stikstof chaos"

Wij danken u voor het vertrouwen dat u ons heeft gegeven.

Met vriendelijke groeten

Het bestuur van SSC.

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
stikstofclaim.nl/updates/…

Hier het persbericht met daarin de link naar het aanschrijven richting LNV.

Aangeslotenen hebben via de mail een voorbeeld brief gehad die zij kunnen gebruiken mochten zij PAS knelgeval zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0