Rutte opperde andere functie voor CDA-Kamerlid Omtzigt: 'Minister maken'



Quote:
VVD-leider Mark Rutte heeft tijdens zijn gesprek met de oud-verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) geopperd om CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt een ministerpost aan te bieden, mocht het CDA deelnemen aan een nieuw kabinet. Dat staat te lezen in de gespreksverslagen die donderdag zijn vrijgegeven.

Deel dit topic

Reacties

+1
Slingeland
Kan iemand even het fragment hier plaatsen waar Rutte op tv zegt dat hij en Kaag het niet over Omtzigt gehad hebben?
mlkvhoudr
@Slingeland
Slingeland
@mlkvhoudr Zet hem maar op het plein
+1
Slingeland
@Slingeland Het is een uiterste bijzondere en interessante situatie waar de gekozen volksvertegenwoordigers op werkdag 1 mee te maken hebben
Ik ben erg benieuwd of ze hun stem waard zijn
Slingeland
100,1 procent heb ik gezegd
Goed hè
familie pelle
@Slingeland was toch redelijk voorspelbaar
Slingeland
+1
cjw73
@Slingeland nou, ben je trots op jezelf...
Slingeland
@cjw73 nee
+4
anonymous_290
Rutte heeft een nieuw briefje gemaakt.
Met een tekst die hem beter past.
Twentsch Land
Als dit de waarheid is ( omzigt een ministerspost ) lijkt het mij dat er niet kwaads aan de orde is.
+6
BertK
@Twentsch Land Hoe maak ik een kritisch kamerlid met de naam Omzigt monddood?

Je promoveert hem weg door hem minister te maken.
+4
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Als dit de waarheid is

Zijn er werkelijk nog mensen die geloven dat Rutte Omzigt minister had willen maken? Laat me niet lachen! Ze hebben een hele dag en nacht de tijd gehad om de stukken wat aan te passen.
+3
familie pelle
@Twentsch Land
Quote:
Als dit de waarheid is ( omzigt een ministerspost ) lijkt het mij dat er niet kwaads aan de orde is

Ongelofelijk dat er nog mensen zijn die het politieke spelletje van Rutte niet snappen na alles wat er gebeurt is. Ik denk exit Rutte
+2
Porky
@familie pelle inderdaad ,worden zulke mensen nou nooit eens wakker of kunnen ze zelfs niet eens nadenken
Twentsch Land
Dat exit zou nog wel eens kunnen gaan gebeuren ...... voor de rest ! Politiek...niet alleen van nu maar van alle tijden .... ik snap niet dat er mensen zijn die nu pas iets van politiek beginnen te snappen.

@familie pelle
familie pelle
@Twentsch Land het gaat erom dat jij niet snapt dat omtzigt lastig wordt gevonden door de zittende macht. Dat Rutte graag ziet dat hij een functie elders krijgt, desnoods minister, als hij maar weg is. Jij ziet het als een geste van Rutte. Dan heb je toch weinig kaas gegeten van de politieke spelletjes van Rutte.
Twentsch Land
Ik heb een paar dagen geleden al aangegeven dat Rutte geen fan is van omzigt ... met Hoekstra op een ministerspost zal omzigt een eerste tweede man maken en Rutte af en toe voor de voeten gaan lopen. Dit past Rutte zeker niet....dan past een minister post voor omzigt beter en kamer voorzitter past nog beter .......maar het zijn spelletjes van alle tijden en dus niet begonnen vanaf Rutte in de politiek zit .... nogmaals ...die denken dat dit soort ongein pas nu bestaat weet weinig van politiek.

@familie pelle
familie pelle
@Twentsch Land je draait er aardig omheen. Je lijkt Rutte wel....😅. Jij zegt letterlijk er niets kwaads in te zien dat het beste kamerlid weg gepromoveerd moet worden. Je pretendeert het zelfs als een “goede oplossing “ te zien. Dat is de discussie. En niet zoals je nu probeert te manoeuvreren dat dit wel vaker gebeurd in de politiek. Dat snap ik ook wel.
Twentsch Land
Wellicht kan hij op een ministerspost meer invloed op zaken uitoefenen dan als kamerlid !
Maar zou hem ook graag als kamer voorzitter zien om zijn eerlijkheid.

Waarschijnlijk kan hij op een van deze posten meer bereiken als kamerlid !

Omdat Pieter veel voorkeursstemmen had zou je hem een tekort doen om hem geen mooie positie/functie te geven.

Het eerst ontkennen van Rutte en nu toch blijkt iets gezegd te zijn is beslist niet correct.....

Maar of Pieter op dit moment een tekort is gedaan is nog te betwijfelen mits het waarheid betreft over ministerspost of voorzitter tweede kamer.

Mocht blijken dat het niet correct is gegaan en er idd plannen waren om Pieter elders ( buiten tweede kamer te plaatsen ) moet Rutte weg.

@familie pelle
+1
familie pelle
@Twentsch Land
Quote:
. Wellicht kan hij op een ministerspost meer invloed op zaken uitoefenen dan als kamerlid !
Maar zou hem ook graag als kamer voorzitter zien om zijn eerlijkheid.

Waarschijnlijk kan hij op een van deze posten meer bereiken als kamerlid !

Even voor de duidelijkheid. Omtzigt is omtzigt geworden doordat hij een uitstekend kamerlid is gebleken en dwz dat hij zijn controlerende taak uitstekend beoefende. Bij een ministerschap en Kamervoorzitter vervalt deze controlerende taak. Dat is dus precies de reden waarom Rutte omtzigt
Weg wilde promoveren. Dan was Rutte “verlost” van een “lastig” kamerlid. Jij ziet hier niets kwaads in. Ik wel en gelukkig bijna heel Nederland. Los van het feit dat omtzigt nooit te kennen heeft gegeven deze ambities te hebben is het nogal een kwalijk zaak dat Rutte dit opperde Zonder de hoofdpersoon zelf te beraden.
+1
Twentsch Land
Tjonge jonge ... jij snapt er nog niet veel van ..... kijk een goede werkplaats chef was eerder een goed monteur...nu als werkplaats chef kan hij meerdere monteurs aansturen zodat in het geheel meer kwaliteit geleverd kan worden.

Van jou moet hij monteur blijven met gevolg zijn kwaliteit niet breder kan uitdragen.

@familie pelle
+1
familie pelle
@Twentsch Land
Quote:
. Tjonge jonge ... jij snapt er nog niet veel van ..... kijk een goede werkplaats chef was eerder een goed monteur...nu als werkplaats chef kan hij meerdere monteurs aansturen zodat in het geheel meer kwaliteit geleverd kan worden.

Van jou moet hij monteur blijven met gevolg zijn kwaliteit niet breder kan uitdragen.

T valt toch tegen om via letters iets duidelijk te maken valt me op.
Om bij jouw voorbeeld te blijven. Stel er is een goede monteur, omtzigt genaamd. Hij irriteert zich mateloos aan de chef omdat hij waardeloze onbetrouwbare monteurs bij aanneemt. Monteur omtzigt maakt zich zorgen om het bedrijf omdat hij ziet dat de kwaliteit van de andere monteurs te wensen overlaat. Hij maakt dit meerdere keren kenbaar bij de chef. De chef wordt een beetje moe van de kritiek van monteur omtzigt. De chef gaat daarom (zonder monteur omtzigt) overleggen met de directeur van het bedrijf voor een “functie elders”. En om begrip te kweken zorgen we ervoor dat het een functie hogerop is in het bedrijf, als we maar geen last meer hebben van die kritiek van monteur omtzigt. Denk je dat dit bedrijf en haar klanten hiermee geholpen zijn?
Twentsch Land
Mooi he ! Een minister post ..... dan stuur je de werkplaats chef aan ...

@familie pelle
+1
familie pelle
@Twentsch Land uiteindelijk begon de discussie met deze opmerking van jou;
Quote:
. Als dit de waarheid is ( omzigt een ministerspost ) lijkt het mij dat er niet kwaads aan de orde is

Gelukkig denken de hoofdpersoon en alle kamerleden behalve die van vvd huize er anders over dan jou. Dat zegt genoeg.
Daarnaast je vergelijking met een werknemer en een GEKOZEN volksvertegenwoordiger is lachwekkend.
Twentsch Land
😂. Als het inhoudelijk lastig wordt gaan we verder op het persoonlijk ... ook best !

Maar dat de meeste partijen Rutte graag zien oprotten is langer bekend...dat ze het nu proberen is dan ook niet zo verwonderlijk ..... dit heet politiek ... of te wel ....speel het spel 😉

@familie pelle
familie pelle
@Twentsch Land waar ben ik persoonlijk. Ik vind dat jij juist niet inhoudelijk reageert op mijn argumenten. Ik heb ook geen reden om persoonlijk te worden. Ik ken je niet, misschien ben je in het echt helemaal niet zo eigenwijs. 😉
Verder mag jij uiteraard de mening hebben dat Rutte “het probleem” omtzigt op probeerde te lossen door hem een ministerspost te geven heel chique is. Ik heb een andere mening.
Twentsch Land
@familie pelle Gelukkig denken de hoofdpersoon en alle kamerleden behalve die van vvd huize er anders over dan jou. Dat zegt genoeg

Maar boeit me niet hoor.
Ik ben iemand die niet iemand al bij voorbaat veroordeel als ik hem niet moet...

Dat gebeurt hier op het prikkebord me even teveel en reageer daar op.

Nog 1 x duidelijk ... ik zie een minister post of voorzitter tweede kamer als een eer wat Pieter toekomt ...... dat het over Pieter heeft gegaan hoeft niet in zijn nadeel te zijn !
Wel had Rutte hier eerder eerlijk over moeten zijn.

Maar de onduidelijke vraag is !

Werd dit bedoeld of werd bedoeld elders buiten de tweede kamer ?

Dat blijft de vraag op dit moment voor jou en mij want die duidelijkheid is er nu niet.

Mocht alsnog blijken dat er geen goede bedoeling is/was moet Rutte ( en misschien niet alleen Rutte ) weg uit de tweede kamer.

Hier laat ik het bij Pelle.
Nevergiveup
@familie pelle Rutte wil inderdaad met leugen , bedrog en gedraai zijn gelijk weer krijgen. Het word tijd dat dit gestraft word.
BertK
@Nevergiveup Als Rutte sneuvelt, wie wordt dan premier? Kaag?
Twentsch Land
Die kans is aanwezig.

@BertK
cjw73
@Twentsch Land das niet te hopen want dan zijn we allemaal snel boer af.
Nevergiveup
@BertK zal best kunnen , dan kunnen we de rode potloden weer snel Slijpen. Kijken of de nederlanders er iets van geleerd hebben.
I
Vdejong
@Nevergiveup] Laten we dat maar niet doen, iedereen zal achter Kaag aanlopen.
cjw73
@familie pelle dit wordt echt geen exit voor hem. Deze actie komt uit zijn eigen club, het cda. Daar is al tijden een machtstrijd aan de orde, en het kamp hoekstra en de jonge willen hem wel slijten om hun eigen positie veilig te stellen.
slagakker
@cjw73 De interne strijd binnen het CDA is gewoon triest te noemen. Ze buitelen allemaal over straat.Allemaal pluche zitters gewoon eens een jong fris team eraan zetten en de oude knarren eruit.Ze moeten de jeugd binnen proberen te halen met de verkiezingen en dat lukt jammer genoeg niet.Al heb ik er voor het eerst in mijn leven niet op gestemd hoop ik dat het oprecht goed komt.Dan hebben ze mijn stem weer.
Frans Z.
Doe je als kamerlid wat je doen moet ben je lastig en moet je weg. De andere kamerleden moeten zich wel een grote sukkel vinden als je zo voor de gek gehouden wordt.
+2
weurding
Hebben 7 dagen tijd gehad om stukken te veranderen, nu maken ze hem minister in de hoop dat ie fouten gaat maken..... alsnog functie elders
+2
Thomas2000
@weurding Idd schuif em een schandaal van een voorganger in de schoenen en hij is klaar. Pieter moet kamerlid blijven. Hij heeft bewezen dat hij dat goed kan.
kanniewaarzijn
@weurding Welnee, ze konden niet meer ontkennen dat ze het wel degelijk over Omzigt hadden gehad, daarom hebben ze er een draai aan gegeven dat ze het op een positieve manier over hem hebben gehad.
verwijderd
Albert Altena
@labella Iedereen mag een mening hebben.
Maar de uitdrukking die jij plaatst verlaagd ons Forum.
labella
@Albert Altena Een week lang liegen en zelfs gisteren tegen Pieter Omzigt blijven ontkennen, sorry hoor maar dan heb ik het nog netjes geformuleerd!
+1
labella
@labella Rutte heeft hier schijnbaar ook al invloed want de waarheid verdwijnt zo maar spoorloos.
sorry
@labella vvd rules..
+2
Porky
@Albert Altena kan zijn , maar deze rat loopt wel met een smile op zn bek van "aap wat heb je mooie jongen" maar verkwanseld wel voor een appel en een ei ons mooie Nederland in Brussel, en maar roepen "ik hou het poot stijf" wat een viespeuk
+1
Boerbakje
Het is tot nu toe niet gelukt om Omtzigt het zwijgen op te leggen of weg te krijgen.
Nu tijd voor plan B, we maken hem onderdeel van het geheel (de swamp) dan heeft hij er zelf ook belang bij dat dingen niet in de openbaarheid komen.
Dit is het idee wat ik er bij krijg.
Benieuwd hoe deze soap eindigt.
Porky
@Boerbakje wat zijn ze vies hè
de Tank
@Boerbakje Ik schat in dat hij daar niet mee leven kan en dus niet gaat doen.
Porky
Roep het al langer ; Rutte liegt en bedriegt over alles ,en dan zijn er nog mensen die roepen; hij doet het zo geweldig, ja op korte termijn wel , maar op een gegeven moment loop je vast in de leugens , hopelijk komt er een motie v wantrouwen tegen deze land verrader en kan ie zn biezen kan pakken. Wegwezen, het word heeeel hoog tijd dat de bezem eens door dat slangen nest in den haag gaat .
+1
slagakker
@Porky En dan Kaag nou succes verzekerd.............
+4
Boerbakje
Toch vind ik het wel mooi.
Omtzigt staat er om bekend voor de waarheid te gaan, eerst met veel moeite en inzet nu de kar eenmaal rolt openbaard de waarheid zich steeds meer vanzelf.
Hij heeft hier aan dit hoofdstuk feitelijk part nog deel aan gehad.
+2
Boerbakje
😂😂😂


demelkboer
Give him an offer he can 't refuse. Doet de maffia ook
Wat een donderse klootzak. De hele vvd verbannen.
+3
Vdejong
@Detukkeroettwente dan krijgen we een kabinet met kraag en rode klaver
bertusdebeer
Is er een kans dat ollongren bewust de aantekeningen heeft laten zien?
+4
labella
@bertusdebeer om Rutte te wippen en Kaag de baas? Zou kunnen.....
+2
de Tank
@bertusdebeer dan zal de fotograaf er ook bij betrokken zijn, om op het juiste moment een foto te nemen dat de passage over Omtzigt leesbaar is.
Boerbakje
@de Tank Er is niet zoveel toeval in en rond het Binnenhof.
Bekijk de filmpjes van Huig Plug maar eens op YouTube.
Die belicht een kant die de msm onbelicht laat.
de Tank
@bertusdebeer of dat realistisch is...
Albert Altena
Ga eens uit van feiten.

Dat vijf mensen zich NIET kunnen herinneren dat er in de voorbereidende gesprekken over Omtzigt gesproken is.
Zelfs met Koolmees en Ollongren van D66, die het grootste belang hebben bij het vertrek van Rutte.

Zou het dan misschien mogelijk zijn dat een overijverige ambtenaar een grote duim heeft??????
Twentsch Land
Rutte het slachtoffer inplaats van omzicht ?@Albert Altena
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
Zou het dan misschien mogelijk zijn dat een overijverige ambtenaar een grote duim heeft

Je vergeet dat niemand van hen, ook Rutte niet, met de mogelijk van een te vrije interpretatie door een ambtenaar is gekomen. Hij zelf geef aan dat het dat niet geweest is.
Het zijn ook niet de eerste de beste ambtenaren die er bij zitten.
Albert Altena
@arie.j Dat is ook waar.
Kan dat misschien ook komen om niet te laten zien dat ze allemaal onderdanig zijn aan die kliek van ambtenaren.
Bij landbouw zien we ook dat een niet verkozen LNV meer in de melk te brokkelen heeft dan de minister.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
64
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0