Veehouder Oudendijk ruilt zijn koeien in voor waterbuffels.

Strenge fosfaatregels dwingen hem tot keuzes. Van melk naar mozzarella

Veehouder Marco de Hertog aan de Beetskoogkade in Oudendijk ruilt zijn koeien in voor waterbuffels.

Deel dit topic Veehouder Oudendijk ruilt zijn koeien in voor waterbuffels. Strenge fosfaatregels dwingen hem tot keuzes. Van melk naar mozzarella (noordhollandsdagblad.nl)

Veehouder Marco de Hertog aan de Beetskoogkade in Oudendijk ruilt zijn koeien in voor waterbuffels.

Nieuwsgrazer

Reacties

van Ittersum
De overstap naar andere diersoorten lijkt en is ook bijzonder. Je ziet onderweg sws op menig bedrijf al een verandering gaande. Of ze gaan vol gas verder of ze gaan ik "gedwongen" verbreden/stoppen. Het lijkt een kopie van wat er begin jaren 80 ook gaande was, dit bij de invoering van het melkquota.
Noorderling
@van Ittersum
Je maakt van je grootste bedreiging wel een enorme kans.
Hebt direct een paar ton te investeren en kunt weer door.
Achteraf in 2018 direct moeten doen, kon je 1,50 per kg melk cashen, alleen wist je toen niet wat je nu weet. Hard de goede kant op gaat het direct nog niet.
BertK
Per vandaag? Zijn ook runderen.
komelker 2
Waterbuffels in combinatie met de toekomst plannen van het veenweidegebied. Om het waterpeil te verhogen zou wel mooi passen.
labella
@komelker 2 dan kun je beter zeekoeien nemen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!