#FarmerFriendly - FDF eiste voor 1 april duidelijkheid en die is er nu

€˜Het CBL is tot de conclusie gekomen dat het initiatief Farmerfamilie niet met het CBL als vertegenwoordiger van de gezamenlijke supermarktbranche besproken kan worden‘. Dat is de officiële reactie van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel over het eventuele meedoen aan het keurmerk FarmerFriendly.

Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) ging op 10 februari en op 8 maart met onder meer het CBL in gesprek om via een keurmerk betere prijzen voor boerenproducten te realiseren. Met een systeem dat is gebaseerd op het sponsormodel, konden supermarkten de rechten voor keurmerk FarmerFriendly inkopen tegen 3 procent van de omzet. Met dit keurmerk kon het CBL laten zien dat de supermarkten die onder het CBL vallen zich actief inzetten voor een beter verdienmodel voor de boeren.

Die vlieger gaat niet op. FDF eiste voor 1 april duidelijkheid en die is er nu. In de brief schrijft het CBL dat het op basis van haar bevoegdheden en de mededingingswet niet kan en mag beslissen over dergelijke keurmerken. Dat is aan de individuele supermarkten om te doen. Ook schrijft het CBL dat dit punt al tijdens de gesprekken op 10 februari en 8 maart is aangehaald.

Deel dit topic

Reacties

doetmaarwat
Verrassend.
Weidezicht
Dus hebben ze zelf iets bedacht, waardoor het nederlandse produkt, iets meer op gaat brengen?
Farma_boerke
@Weidezicht Daar is het CBL niet voor verantwoordelijk.
De ondernemer/coop is daar voor de eerst aangewezene.
kaas
@Farma_boerke wat doet cbl dan kan ze dus ook wel opgeheven worden.
hypotheekboer
@kaas centraal bureau voor de levensmiddelhandel. De naam zegt het al. Niet voor de boer.
Slingeland
@hypotheekboer precies
En de verdeeldheid onder de boeren is groot en wordt aangewakkerd door o.a. herverdeling melkgeld, primitieve selectiecriteria voor PP melk, mensen met een knellende pasmelding, fosfaatknelgevallen. En niemand die echt ze wil heeft om samen dingen op te lossen
Dan gaan we het maar niet samen oplossen
doetmaarwat
@Slingeland
Met samen oplossen komen ook altijd mensen met de vingers tussen de deur.
Slingeland
@doetmaarwat Niet gezamenlijk levert meer brokstukken op
Maar het leven is 1 groot feestje van keuzes maken
doetmaarwat
@Slingeland
Het zij zo.
Slingeland
Larpfarm
snapt iemand nou wat hij gaat doen?
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Larpfarm:
snapt iemand nou wat hij gaat doen?

Probeert bij voorbaat Sjaak vd Tak de schuld te geven voor mislukking FF
+1
jan w
@Grasbaal
Als we iets willen bereiken, dan moeten we dat samen doen. Alleen dochteronderneming van RVO, onze LTO. die wil dat niet. Heb totaal geen vertrouwen meer in LTO. Is net Rutte ( Ich habe es vergessen!!!)
Weidezicht
@Grasbaal sjaak trok paar wekenbgeleden toch ook de angel uit onderhandeling door aan de kant van de supermarkten te gaan staan. Natuurlijk komt zo FF Concept niet zomaar van de grond, maar door dat optreden hadden de supermarkten gelijk door dat de boeren nooit 1 front gaan vormen, en dat ze dus geen enkele inspanning hoeven te doen om ook maar ergens 1 cent bij op te doen.
+2
doetmaarwat
@Weidezicht
Was bij voorbaat kansloos !
doetmaarwat
@Weidezicht
Is ook zinloos.
Zodra de opbrengst prijs omhoog gaat volgt kostprijs.
Nederlandse boeren zijn nu éénmaal knettergek.
Weidezicht
@doetmaarwat en als ze ook maar iets verdienen, moet er grotere stal, bredere hark enz. Ben ik eens, maar dat het FF kansloos was, ben ik niet eens. Het concept an sich misschien wel, maar een keer iets proberen, druk zetten en poot stijf houden, levert misschien iets op. Niets doen levert zeker niets. Als je een koe duur wilt verkopen, zal je altijd moeten beginnen met veel vragen. Oftewel weinig vragen is luiigheid.
+1
doetmaarwat
@Weidezicht
Zolang wij tegen de klippen op produceren gaat dat niet gebeuren.
+4
Melkputje
Het was toch bij voorbaat kansloos
waarom zouden de supermarkten geld geven aan schreeuwende boeren? er is gewoon letterlijk geen enkel nut
hoe graag ik ook een betere prijs had..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0