Vissersvloot in de Noordkop moet over op waterstof.

Boeren in de buurt van Natura2000 gebieden maak je borst maar nat. Daar mag je straks ook niet meer diesel-tractoren rond tuffen:

Volgens nieuwe richtlijnen die per januari 2023 ingaan, mogen vissersschepen met hun dieselmotoren niet meer in de beschermde natuurgebieden van de EU komen. Dit vanwege regels voor stikstofuitstoot.

De kans is klein dat vissers met de huidige dieselmotoren straks nog entree hebben in de zogeheten Natura-2000 gebieden. Op basis van de Natuurbeschermingswet is een vergunning in zijn ogen uitgesloten. Varen op waterstof zou het enige antwoord zijn om de problematiek het hoofd te bieden.

Meer: noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210330_22109740/

Deel dit topic

Reacties

anonymous_238
Agenda 2030. Linksom of rechtsom je wordt gepakt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0