Schouten ziet kalvertransport per vliegtuig niet zitten

Demissionair landbouwminister Carola Schouten ziet niets in het plan van Ierland om voortaan kalveren per vliegtuig naar Nederland te transporteren. Dat heeft ze de Tweede Kamer laten weten als antwoord op vragen van het Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren.

Deel dit topic Schouten ziet kalvertransport per vliegtuig niet zitten (nieuweoogst.nl)

Demissionair landbouwminister Carola Schouten ziet niets in het plan van Ierland om voortaan kalveren per vliegtuig naar Nederland te transporteren. Dat heeft ze de Tweede Kamer laten weten als antwoord op vragen van het Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren.

Nieuwsgrazer

Reacties

Laat die dikkont erzelf in gaan zitten en naar korea , vuttermet.
+4
Dirk van Zetten
Laat ze die kalfjes fijn daar houden.
Melkweb
@Dirk van Zetten selectief denken heet dat. Zweer dat je huis en bedrijf ook vol staat met import goederen
weurding
@Melkweb waarschijnlijk producten die niet in elk land gemaakt worden of voorhanden zijn, toch wat anders dan levende have
Melkweb
@weurding export van pinken moet men ook maar stoppen
weurding
@Melkweb import ook stopt gaat dat misschien wel, er zijn er al heel wat uit Duitsland en Denemarken hierheen gehaald
Dirk van Zetten
Laat ze die kalfjes fijn daar houden.
+2
Porky
@Dirk van Zetten zorg dan ook zelf voor een goed kalf voor de mesterij, als je het zelf hebt ,hoef je het niet bij een ander te halen, want over de kwaliteit v sommige kalveren die afgeleverd worden is nog wel het één en ander te zeggen.
+10
Frans1
@Porky ook al heb je een mooi kalf, als het uit Verweggistan 5 euro minder kost slepen ze er gewoon de hele wereld mee over. Schei toch uit, dat gesleep met die dieren is nergens goed voor
Realisme
@Frans1 onze industrie stopt er vanzelf mee als ze er niks meer aan verdienen. Hebben wij ook niks. Oh dat is waar dan mogen we ze zelf op gaan fokken ten koste van wat melkkoeien
Porky
@Frans1 nee jullie moeten eens ophouden jullie pikken de dingen eruit die jullie passen, wel al het jongvee de deur uit doen ,en dan koeien of vaarzen uit duitsland of waar dan ook vandaan halen, dan is het ineens geen gesleep meer, dan de export van levend slachtvee ook gelijk maar verbieden? ,Wel met de kans dat er dik een euro vd kilo prijs afgaat, maar ja,dat is dan de keus die je maakt, handel hou je niet tegen, dat is al zo oud als de mensheid, en als de regels goed worden nageleefd moeten ze niet zeuren.
+1
Frans1
@Porky hee lullo, ik heb mn eigen jongvee. Hier, en in NL hadden we dat ook
Porky
@Frans1 hee andere lullo, ik heb het niet over jou specifiek, ik heb het over div vee houders in het algemeen, en als je kritiek spuit moet je ook er zelf ook tegen kunnen , daar ontbreekt het aan bij je geloof ik
Frans1
@Porky nee hoor,maar zulk gezwats kan ik niet veel mee en geef ik wat repliek
Erco
@Porky jij doet niet anders Lullo 😉😅
Porky
@Erco gelukkig voor je dat jij het meeste verstand hebt
Porky
@Frans1 voor het I&R systeem er was namen handelaren bv dinsdags ook kalveren mee die bv zondags geboren waren , want ja als het kon "moest ie maar mee" stel je voor dat ie aan de schijt gaat, 2 dagen oud, nog rood in de bek, DAT was pas gesleep met die beesten, maar daar hoorde je niemand over, want ja , dat was 3 a 400 piek in t "zakkie" nu zijn ze ruim 2 weken en nu zeuren over " gesleep"
+1
Frans1
@Porky jij bent zelf handelaar, vandaar dat je er zo op zit
Porky
@Frans1 klopt, je moest eens zien wat een vullis er aangevoerd word af en toe, zou me kapot schamen om het mee te geven, als jij spullen geleverd zou krijgen van slechte kwaliteit ga je ook op zoek naar 1e kwaliteit v hetzelfde of minder geld.
+2
Erco
@Porky dan moeten jullie t niet meenemen, en allemaal niet, je kan ze echt wel opvoeden. De gelegenheid maakt t dat t gebeurt
Frans1
@Erco kijk, nu zijn we er. Maar dan is de handelaar bang dat de klant weg loopt en neemt ie ze wel mee.
Porky
@Frans1 dat zou dus een excuus zijn waarom die bewuste boeren hun kalf niet goed voeren/behandelen? Want "ze nemen m toch wel mee" sorry ,ik vind het een slap excuus
Lambert1
@Porky onzin praat
Ze halen allleen de zwaarste uit buitenland om hier de prijs te drukken
Porky
@Lambert1 Ja ,als ik ze moest halen zou ik ook geen rommel mee brengen, zou zeggen ga eens kijken naar de kwaliteit v import kalveren uit bvTsjechië, hebben het soort en kwaliteit wat we hier 50 jr terug hadden, groeien veel harder , dus veel minder poeder nodig , tel eens uit op duizenden kalveren hoeveel poeder/geld dat scheeld.
Lambert1
@Porky onzin
Direct stoppen met die onzin
Her heen halen en nl vol schijten zonder rechten en opvreten in buitenland
En dat over de rug van melkveehouders die hun eigen mest op eigen land kwijt kunnen
En ja import van duitse vaarzen ook verbieden ja
Porky
@Lambert1 daar zullen je collega's blij mee zijn, wat een slap excuus man , je kunt niet het ene wel en andere niet verbieden, er komt groente uit Gambia,rozen uit Afrika binnen, gaan we die dan ook verbieden? Want dat hebben we zelf ook in Nederland, dat is handel,vraag en aanbod, import/export, het probleem is ,dat de hele landbouw door subsidies in de benen word gehouden, wie daar schuldig aan is doet er nu ff nt toe, maar maakt de boel wel kwetsbaar, want gezond is het niet.
Lambert1
@Porky volgens mij de realiteit
Is toch te gek de 1 beperken en de ander vrij laten
En dan erbij met een dierdagdosering van 40 voor een dier dat nog geen jaar oud word
Alleen krachtvoer geen grond enz
Kan echt nie meer
Maar maak je geen zorgen t komt vanzelf goed
Zonder enige meerwaarde voor nl
Alleen v 3 spekken
Open je ogen
Hooibaaltje
@Lambert1 zonder grond kan heus nog wel hoor. De mest van die kalverboeren /melkvee houders wordt ook gewoon afgevoerd naar akkerbouwers toch. Dit noemen ze kringloop, wordt vaak vergeten je hoeft al die grond zelf niet op naam te hebben.
Porky
@Lambert1 zou toch eens adviseren om eens een kalfs lapje te gaan proeven ,of van een rosé kalf, ipv aan die ouwe worstkoe te blijven trekken, kon er wel eens een wereld v je open gaan,krijg je misschien meer begrip v de kalver meesters.
Lambert1
@Porky geprobeerd
Maar maar heb nog een goed gebit dus heb ik liever iets wat op vlees lijkt ipv vla
Porky
@Lambert1 je lult naar dat je verstand hebt geloof ik.
Lambert1
@Porky nou dat is mooi voor die landen kunnen ze mooi zelf dik maken
+1
Adaptief boeren
Paar kalvermesters exporteren naar Ierland en j v 3 een fabriekje bouwen daar
Porky
@Adaptief boeren varkens mesters dan ook gelijk maar mee sturen? Boeren verplichten dat ze niet meer als 150 koeien mogen houden? Jij denkt wel erg kort door de bocht, toen de kalveren 500 deden hoorde je niemand over de import.
Lambert1
@Porky toen was er nog geen import 😜
Porky
@Lambert1 toen was er nog geen import? Nou ze kwamen volop , weet je leeftijd niet maar zou me daar toch maar eens meer in gaan verdiepen ipv dat te roepen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!