BOERENREPUBLIEK

Vanavond weer om 20.30 uur op NPO2 !

Deel dit topic

kanniewaarzijn

Reacties

Weidezicht
Niet kijken, slecht voor het hart. 3 min. Gekeken. 1 richtingsverkeer, pak de boer.
duitser
Wat een waardeloos programma
+2
Vario512
Inkrimping van de veestapel moet in het regeerakkoord.

Daar is deze propaganda voor bedoeld.
jammermaarhelaas
@Vario512

Heb de laatste 5 minuten gezien, maar inderdaad, daarin komt alles neer op de wijsheid van D66-er Laurens Jan Brinkhorst die ons verteld dat de veestapel kleiner moet.

Wat een naar programma.
kanniewaarzijn
@Vario512 Dat was wel heel erg duidelijk ja.
+4
Koeien boertje
Wat hebben we al een ministers gehad tegen landbouw ipv voor landbouw.
Na de tijd in natuur clubjes en zo, het is allemaal een vooropgezet en doordacht spelletje.
+5
duitser
Ik vindt het lullig voor die boeren die mee gedaan hebben. Denk je je verhaal over de MKZ en varkenspest te mogen vertellen, draaien ze het later om dat er een einde aan intensieve veehouderij moet komen. Zelfs intensieve veehouderij en Corona werd niet geschuwd. Hoeveel lef heb je dan als bnn/vara.
Jannus
@duitser Sluit ik me bij aan,we zijn 20 jaar verder maar ken er kennissen die er nog regelmatig aan terug denken vooral om de manier waarop het allemaal is geregiseerd en de ellende in Kootwijkerbroek dat nooit echt MKZ aantoonbaar is geweest en veel in de doofpot is gezet.

Waarom komen er eigenlijk geen boeren uit Een aan het woord,daar is ook MKZ geweest...

nooit meer iets van gehoord
demelkboer
@duitser als je de omroep ziet weet je tocvh genoeg
J Andringa
Wel een mooi moment in het programma vind ik toen de vraag aan Oene Oenema gesteld werd: meer mest fabrieken of minder dieren (zoiets was het)

Zijn antwoord: minder dieren EN minder mensen. Dat minder dieren ben ik dan minder blij mee natuurlijk maar ik ben wel blij dat iemand de grote populatie mensen even er bij benoemd. Intensieve veehouderij wordt gelinkt aan pandemieën. Maar ik denk dat hoge concentratie mensen per m4 nog gevaarlijker is.
Piet1960
@J Andringa Dit was in Nieuwsuur toch?
duitser
@J Andringa dat was idd nieuwsuur. Werd gezegd dat mestfabrieken en ding was om oplossingen te zoeken voor een probleem. Vraag ik me af wat een rioolwaterzuivering dan is.
+1
Kringloper
@duitser Wat er in de mestput zit is niet mee geknoeid, rioolwater zuivering is meer een chemische fabriek. Maar daar hoor je ze nooit over.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!